第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅳ. 阅读理解
Hello, boys and girls! My name is Mark. I am 12 years old. I'm in No. 8 Middle School. Our school is big and nice. This is my classroom and here is my desk. Look! A photo of my family is on it.
The man in black and the woman in yellow are my parents Edward and Rose. They are teachers in my school, but they teach in different classes. Edward teaches English. Rose is a Chinese(语文) teacher. Who are the man in blue and the woman in purple? They are my uncle John and my aunt Sally. John and Sally are office workers(公司职员).
Look at those two girls! They are my sisters. The girl in white is Nancy and the girl in orange is Lily. They are very nice girls. Who is the boy in a brown jacket? He is John and Sally's son. His name is George. He and I are of the same age. He is in my school too.
Can you find a boy in a blue jacket in this photo? It's me. Blue is my favourite colour. I have a dog in my family. Its name is Coco. My family all like it.
1. What does the underlined word “it” refer to?
A. The school.
B. The classroom.
C. The desk.
D. The family.
2. Who is the woman in purple?
A. Lily's aunt.
B. George's aunt.
C. John's sister.
D. Nancy's mother.
3. Which of the following is TRUE?
A. Lily's father is an office worker.
B. George is twelve years old.
C. Coco is Mark's brother's name.
D. The boy in a brown jacket is Mark.
4. What does the passage mainly talk about?
A. Mark's favourite teacher.
B. Mark's family life.
C. Mark's school life.
D. Mark's family photo.
Hello, boys and girls! My name is Mark. I am 12 years old. I'm in No. 8 Middle School. Our school is big and nice. This is my classroom and here is my desk. Look! A photo of my family is on it.
The man in black and the woman in yellow are my parents Edward and Rose. They are teachers in my school, but they teach in different classes. Edward teaches English. Rose is a Chinese(语文) teacher. Who are the man in blue and the woman in purple? They are my uncle John and my aunt Sally. John and Sally are office workers(公司职员).
Look at those two girls! They are my sisters. The girl in white is Nancy and the girl in orange is Lily. They are very nice girls. Who is the boy in a brown jacket? He is John and Sally's son. His name is George. He and I are of the same age. He is in my school too.
Can you find a boy in a blue jacket in this photo? It's me. Blue is my favourite colour. I have a dog in my family. Its name is Coco. My family all like it.
1. What does the underlined word “it” refer to?
A. The school.
B. The classroom.
C. The desk.
D. The family.
2. Who is the woman in purple?
A. Lily's aunt.
B. George's aunt.
C. John's sister.
D. Nancy's mother.
3. Which of the following is TRUE?
A. Lily's father is an office worker.
B. George is twelve years old.
C. Coco is Mark's brother's name.
D. The boy in a brown jacket is Mark.
4. What does the passage mainly talk about?
A. Mark's favourite teacher.
B. Mark's family life.
C. Mark's school life.
D. Mark's family photo.
答案:
Ⅳ. 1. C 代词指代题。根据第一段中的"This is my classroom and here is my desk. Look! A photo of my family is on it."可知,家庭照片在书桌上,所以it 指代"The desk",故选C。2. A 推理判断题。根据第二段中的"Who are the man in blue and the woman in purple? They are my uncle John and my aunt Sally."及第三段中的"Look at those two girls! They are my sisters. The girl in white is Nancy and the girl in orange is Lily."可知,穿紫色衣服的是莉莉的婶婶,故选A。3. B 细节理解题。根据第一段中的"I am 12 years old."及第三段中的"His name is George. He and I are of the same age."可知,乔治也是12岁,故选B。4. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要通过一张家庭照片介绍了马克的家庭情况,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看