第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
5 A wrong way
今天 Peter 想要去图书馆查阅资料。在去图书馆的路上,发生了什么呢?
Peter wants to go to the library, but he gets lost. He sees an old man in the street. Peter says, "Hey! Where is the library?" The old man doesn't answer.
"Can you hear me? Where is the library?" Peter gets angry and shouts. The old man looks at him and says, "Go along this road and turn left at the second crossing and then turn left at the park. And you can see the library."
Peter does what the old man says. He walks for a long time. He meets the old man again. Peter is very angry and shouts, "Why did you tell me a wrong way?" The old man says, "Because you asked in a wrong way."

Peter feels sorry for that. He thinks of his mum's words: Please be polite to people. He asks the old man again, "Excuse me. How can I get to the library?" The old man answers, "Walk along the street. It's next to a supermarket."
"Thanks!" Peter says happily.
思维新题
一、根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. Why doesn't the old man answer Peter at first?
A. Because the old man is deaf.
B. Because Peter asks in a rude way.
C. Because the old man doesn't know the way.
( ) 2. What can we learn from the passage?
A. We should be polite when we ask for help.
B. Old people always give wrong directions.
C. We can shout to get answers quickly.
二、根据短文内容,回答下列问题。
3. Why does Peter get angry and shout for the first time?______
4. Who tells Peter to be polite?______
5. Is Peter happy at last?______
今天 Peter 想要去图书馆查阅资料。在去图书馆的路上,发生了什么呢?
Peter wants to go to the library, but he gets lost. He sees an old man in the street. Peter says, "Hey! Where is the library?" The old man doesn't answer.
"Can you hear me? Where is the library?" Peter gets angry and shouts. The old man looks at him and says, "Go along this road and turn left at the second crossing and then turn left at the park. And you can see the library."
Peter does what the old man says. He walks for a long time. He meets the old man again. Peter is very angry and shouts, "Why did you tell me a wrong way?" The old man says, "Because you asked in a wrong way."
Peter feels sorry for that. He thinks of his mum's words: Please be polite to people. He asks the old man again, "Excuse me. How can I get to the library?" The old man answers, "Walk along the street. It's next to a supermarket."
"Thanks!" Peter says happily.
思维新题
一、根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. Why doesn't the old man answer Peter at first?
A. Because the old man is deaf.
B. Because Peter asks in a rude way.
C. Because the old man doesn't know the way.
( ) 2. What can we learn from the passage?
A. We should be polite when we ask for help.
B. Old people always give wrong directions.
C. We can shout to get answers quickly.
二、根据短文内容,回答下列问题。
3. Why does Peter get angry and shout for the first time?______
4. Who tells Peter to be polite?______
5. Is Peter happy at last?______
答案:
一、
1. B 【推理判断题】通读全文并由短文中老人说的"Because you asked in a wrong way."可知,因为彼得刚开始用粗鲁的方式询问老人如何去图书馆,所以老人没有回答他。
2. A 【主旨大意题】通读全文并由短文中的"Please be polite to people."可知,因为彼得对老人没有礼貌所以老人告诉了他错误的路线,最后彼得懂得了对人要有礼貌。所以当我们寻求帮助时要对他人有礼貌。
二、3. Because the old man doesn't answer Peter's question. 【细节理解题】由短文中的"The old man doesn't answer...Peter gets angry and shouts."可知,彼得第一次生气地冲老人喊是因为老人没有回答他的问题。
4. His mum./His mother. 【细节理解题】由短文中的"He thinks of his mum's words: Please be polite to people."可知,彼得的妈妈告诉他要有礼貌。
5. Yes, he is. 【细节理解题】由短文中的"'Thanks!' Peter says happily."可知,最后彼得很高兴,回答应该是肯定的。
1. B 【推理判断题】通读全文并由短文中老人说的"Because you asked in a wrong way."可知,因为彼得刚开始用粗鲁的方式询问老人如何去图书馆,所以老人没有回答他。
2. A 【主旨大意题】通读全文并由短文中的"Please be polite to people."可知,因为彼得对老人没有礼貌所以老人告诉了他错误的路线,最后彼得懂得了对人要有礼貌。所以当我们寻求帮助时要对他人有礼貌。
二、3. Because the old man doesn't answer Peter's question. 【细节理解题】由短文中的"The old man doesn't answer...Peter gets angry and shouts."可知,彼得第一次生气地冲老人喊是因为老人没有回答他的问题。
4. His mum./His mother. 【细节理解题】由短文中的"He thinks of his mum's words: Please be polite to people."可知,彼得的妈妈告诉他要有礼貌。
5. Yes, he is. 【细节理解题】由短文中的"'Thanks!' Peter says happily."可知,最后彼得很高兴,回答应该是肯定的。
查看更多完整答案,请扫码查看