第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
4 My aunt's job
我的姑姑有一份有趣的工作。她的工作究竟是做什么呢?跟随我一起来看看吧!
I have an aunt. Her name is Alice. She is 35 years old. She is kind and patient. She is tall and thin. She likes animals very much. She is an animal breeder. She works in a zoo. Her job is to look after the animals in the zoo. She feeds the animals, baths them and cleans their rooms. She loves animals and she likes her job very much. She talks to the animals, and the animals understand her.

Every day, many people come to see the animals in the zoo. But some people do not know the rules of the zoo. They are so close to the dangerous animals like lions or tigers. This is not safe, because some animals will hurt people. They also feed the animals with their own food. That can make the animals get sick. Some people litter. When people do these things, my aunt will stop them. We should take care of animals and obey the rules.
思维新题
根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. What does my aunt do every day?
A. She waters flowers.
B. She washes cars.
C. She looks after the animals in the zoo.
( ) 2. The underlined word "dangerous" means "______" in Chinese.
A. 可爱的
B. 危险的
C. 渺小的
( ) 3. If people feed the animals with their own food, the animals will ______.
A. get angry
B. get sick
C. love them
( ) 4. What's the rule of the zoo?
A. Don't litter.
B. Don't take photos.
C. Don't talk to animals.
我的姑姑有一份有趣的工作。她的工作究竟是做什么呢?跟随我一起来看看吧!
I have an aunt. Her name is Alice. She is 35 years old. She is kind and patient. She is tall and thin. She likes animals very much. She is an animal breeder. She works in a zoo. Her job is to look after the animals in the zoo. She feeds the animals, baths them and cleans their rooms. She loves animals and she likes her job very much. She talks to the animals, and the animals understand her.
Every day, many people come to see the animals in the zoo. But some people do not know the rules of the zoo. They are so close to the dangerous animals like lions or tigers. This is not safe, because some animals will hurt people. They also feed the animals with their own food. That can make the animals get sick. Some people litter. When people do these things, my aunt will stop them. We should take care of animals and obey the rules.
思维新题
根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. What does my aunt do every day?
A. She waters flowers.
B. She washes cars.
C. She looks after the animals in the zoo.
( ) 2. The underlined word "dangerous" means "______" in Chinese.
A. 可爱的
B. 危险的
C. 渺小的
( ) 3. If people feed the animals with their own food, the animals will ______.
A. get angry
B. get sick
C. love them
( ) 4. What's the rule of the zoo?
A. Don't litter.
B. Don't take photos.
C. Don't talk to animals.
答案:
1. C 【细节理解题】由短文中的“I have an aunt...Her job is to look after the animals in the zoo.”可知,“我”姑姑每天的工作是照顾动物园里的动物。 2. B 【词义猜测题】由画线词后的“animals like lions or tigers”和“This is not safe, because some animals will hurt people.”可推知,dangerous 意为“危险的”。 3. B 【细节理解题】由短文中的“They also feed the animals with their own food. That can make the animals get sick.”可知,如果人们用他们自己的食物喂动物,动物们会生病。 4. A 【推理判断题】由短文中的“...Some people litter. When people do these things, my aunt will stop them.”可知“我”姑姑会阻止一些人乱扔垃圾。由此可推知,禁止乱扔垃圾是动物园里的规则。
查看更多完整答案,请扫码查看