第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
6 My hometown
我热爱自己的家乡。暑假里,我作为志愿小导游向游客们介绍自己的家乡。
Welcome to my hometown. It is a beautiful city. Let's have a look at some famous places in my hometown!
There is a famous mountain in my hometown. Its name is Caihong Mountain. There are many beautiful trees and peaks. And there is a nature park too. You can go to the forest and breathe the fresh air. You can take the No. 15 or No. 103 bus to get to the mountain.

We have got a new science museum this year. It is on Fuxing Road. It is between the bookstore and the library. It is open from 9:00 a.m. to 5:00 p.m. every day, but not on Tuesday. To go to the science museum, you can take the No. 19 or No. 107 bus.
There is a big gym on Hongqi Road. It is next to the shoe shop. It is between the science museum and the cinema. Many people play sports there every day. Many schools like to hold their sports meets there. If you want to go to the gym, you can take the No. 13 or No. 505 bus.
思维新题
一、根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. When can you go to the science museum?
A. At 10:30 a.m. on Tuesday.
B. At 6:00 p.m. on Friday.
C. At 3:00 p.m. on Saturday.
( ) 2. If you want to breathe the fresh air in the forest, you can take the ______ bus.
A. No. 13
B. No. 103
C. No. 107
( ) 3. You can go to the ______ to play basketball.
A. mountain
B. gym
C. science museum
二、根据短文内容,将地点的序号填在相应的方框内。

| | Science Museum | 4. ______ |
| :------- | :------------- | :-------- |
| Bookstore | 5. ______ | Shoe Shop |
| | 6. ______ | |

我热爱自己的家乡。暑假里,我作为志愿小导游向游客们介绍自己的家乡。
Welcome to my hometown. It is a beautiful city. Let's have a look at some famous places in my hometown!
There is a famous mountain in my hometown. Its name is Caihong Mountain. There are many beautiful trees and peaks. And there is a nature park too. You can go to the forest and breathe the fresh air. You can take the No. 15 or No. 103 bus to get to the mountain.
We have got a new science museum this year. It is on Fuxing Road. It is between the bookstore and the library. It is open from 9:00 a.m. to 5:00 p.m. every day, but not on Tuesday. To go to the science museum, you can take the No. 19 or No. 107 bus.
There is a big gym on Hongqi Road. It is next to the shoe shop. It is between the science museum and the cinema. Many people play sports there every day. Many schools like to hold their sports meets there. If you want to go to the gym, you can take the No. 13 or No. 505 bus.
思维新题
一、根据短文内容,选择正确答案。
( ) 1. When can you go to the science museum?
A. At 10:30 a.m. on Tuesday.
B. At 6:00 p.m. on Friday.
C. At 3:00 p.m. on Saturday.
( ) 2. If you want to breathe the fresh air in the forest, you can take the ______ bus.
A. No. 13
B. No. 103
C. No. 107
( ) 3. You can go to the ______ to play basketball.
A. mountain
B. gym
C. science museum
二、根据短文内容,将地点的序号填在相应的方框内。
| | Science Museum | 4. ______ |
| :------- | :------------- | :-------- |
| Bookstore | 5. ______ | Shoe Shop |
| | 6. ______ | |
答案:
一、1. C 【细节理解题】由短文中的“We have got a new science museum... It is open from 9:00 a.m. to 5:00 p.m. every day, but not on Tuesday.”并结合选项可知,你可以在星期六的下午3点去科学博物馆。
2. B 【细节理解题】由短文中的“There is a famous mountain... You can go to the forest and breathe the fresh air. You can take the No. 15 or No. 103 bus to get to the mountain.”并结合选项可知,如果你想去森林里呼吸新鲜空气,你可以乘坐103路公共汽车。
3. B 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road...Many people play sports there every day.”可知,每天都有许多人在体育馆里做运动。由此可推知,你可以去体育馆打篮球。
二、4. C 【推理判断题】由短文中的“...science museum...is between the bookstore and the library.”可知,科学博物馆在书店和图书馆之间。由此可推知,此横线处为图书馆。
5. B 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road. It is next to the shoe shop.”可知,体育馆在鞋店旁边。由此可推知,此横线处为体育馆。
6. A 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road... It is between the science museum and the cinema.”可知,体育馆在科学博物馆和电影院之间。再结合上一题推出的体育馆的位置可推知,此横线处为电影院。
2. B 【细节理解题】由短文中的“There is a famous mountain... You can go to the forest and breathe the fresh air. You can take the No. 15 or No. 103 bus to get to the mountain.”并结合选项可知,如果你想去森林里呼吸新鲜空气,你可以乘坐103路公共汽车。
3. B 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road...Many people play sports there every day.”可知,每天都有许多人在体育馆里做运动。由此可推知,你可以去体育馆打篮球。
二、4. C 【推理判断题】由短文中的“...science museum...is between the bookstore and the library.”可知,科学博物馆在书店和图书馆之间。由此可推知,此横线处为图书馆。
5. B 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road. It is next to the shoe shop.”可知,体育馆在鞋店旁边。由此可推知,此横线处为体育馆。
6. A 【推理判断题】由短文中的“There is a big gym on Hongqi Road... It is between the science museum and the cinema.”可知,体育馆在科学博物馆和电影院之间。再结合上一题推出的体育馆的位置可推知,此横线处为电影院。
查看更多完整答案,请扫码查看