2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用》

一、完形填空
“我”的班主任
记叙文
★★★
7分钟
Miss Chen, our class teacher, is my favourite teacher. We are going to 1 this school and I will miss her very much.
Miss Chen is very patient. Whenever we 2 questions in class, she explains(解释) to us very carefully. She is also 3 because she cares much about us. She often says to us, “4 me at once if you feel unhappy. Share your 5 with me and do not just try to solve(解决) it by yourself.”
Miss Chen is very generous(慷慨的). She once chose our monitor(班长) as the most helpful student, and gave him a set of stationery(文具) as a 6. When she is free, she 7 helps us with our studies and we’ve made great progress(进步).
Not only do all of us like Miss Chen, but Miss Chen also likes our class because she thinks all of us are 8. She always says she is very 9 to be the teacher of our class. In fact, Miss Chen is the most thoughtful(体贴的) teacher I have ever met. She always thinks about our feelings. I hope I will go to a high school with 10 as good as Miss Chen.
(
A
)1. A. leave
B. know
C. meet
D. study
(
C
)2. A. read
B. talk
C. ask
D. answer
(
D
)3. A. excited
B. beautiful
C. slim
D. kind
(
C
)4. A. Trust
B. Introduce
C. Tell
D. Find
(
B
)5. A. diary
B. problem
C. dream
D. weekend
(
A
)6. A. present
B. hobby
C. magic
D. game
(
B
)7. A. seldom
B. often
C. never
D. shall
(
D
)8. A. modern
B. heavy
C. free
D. great
(
A
)9. A. glad
B. sad
C. angry
D. sorry
(
C
)10. A. stars
B. students
C. teachers
D. scientists
答案: 【解析】:
这是一道英语完形填空题,考查的是对上下文的理解、词汇辨析以及语境应用能力。题目给出了一个记叙文,描述了作者的班主任Miss Chen的性格特点和作者对她的感情。每个空格需要填入一个最符合语境的单词。
1. 第一个空格,根据“I will miss her very much”可以推断出作者即将离开这所学校,因此选择“leave”。
2. 第二个空格,根据“she explains to us very carefully”可以推断出我们在课堂上会提出问题,因此选择“ask”。
3. 第三个空格,根据“she cares much about us”可以推断出她很善良,因此选择“kind”。
4. 第四个空格,根据“if you feel unhappy”和“Share your...with me”可以推断出她让我们告诉她不高兴的事情,因此选择“Tell”。
5. 第五个空格,根据“do not just try to solve it by yourself”可以推断出她让我们分享问题,因此选择“problem”。
6. 第六个空格,根据“gave him a set of stationery”可以推断出这是给班长的礼物,因此选择“present”。
7. 第七个空格,根据“When she is free”和“we've made great progress”可以推断出她经常帮助我们学习,因此选择“often”。
8. 第八个空格,根据“Not only do all of us like Miss Chen, but Miss Chen also likes our class”可以推断出她认为我们都很棒,因此选择“great”。
9. 第九个空格,根据“She always says she is very...to be the teacher of our class”可以推断出她很高兴成为我们的老师,因此选择“glad”。
10. 第十个空格,根据“I hope I will go to a high school with...as good as Miss Chen”可以推断出作者希望高中有像Miss Chen一样好的老师,因此选择“teachers”。
【答案】:
1. A;2. C;3. D;4. C;5. B;6. A;7. B;8. D;9. A;10. C。
( )1. How many steps does the AI model make a new video?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
C

( )2. What is hard for the AI model to do according to the passage?
A.
B.

C.
D.
D

( )3. What is the structure of the passage?


A.
B.
C.
D.
C

( )4. What’s the writer’s attitude(态度) to the AI model?
A. Sad.
B. Hopeful.
C. Unhappy.
D. Careful.
B
答案: 【解析】:
这是一篇英语阅读理解题目,科目为英语,年级推测为初中(七年级),题型为选择题。题干要求根据文章内容回答问题。文章主要介绍了一种人工智能模型,它可以将文字转化为视频。文章分为四个段落,第一段引出这个AI模型;第二段介绍其优点;第三段说明其制作新视频的步骤;第四段指出其目前存在的一些问题。
1. 第一题问AI模型制作新视频的步骤数量,需从文章第三段中获取信息。
2. 第二题问根据文章AI模型难以做到的事情,需结合文章第四段内容分析选项。
3. 第三题问文章的结构,需整体把握文章各段落之间的关系。
4. 第四题问作者对AI模型的态度,需从文章最后一句“We are now working hard to make it better.”来推断。
【答案】:
1. C。根据文章第三段“First, it watches many videos. Next, it learns from them by breaking(拆分) them into very small sections(部分). Then, it uses the sections to make a new video. Finally, it makes the video look good and beautiful.”可知,AI模型制作新视频有四个步骤,分别是观看视频、学习拆分、用部分制作新视频、让视频看起来好且美。所以选C。
2. 题目选项不全,但根据文章第四段“Sometimes the AI model may find it hard to know about ‘busy’ pictures. In a video made by the AI model, a grandma blows the candles(吹蜡烛) on a birthday cake, but the flame(火焰) doesn’t move. And the AI model can not tell ‘left’ from ‘right’.”可知,AI模型难以识别“忙碌”的图片以及区分“左”和“右”。假设选项D是与之相关的内容,则选D。
3. C。文章第一段引出AI模型,第二段和第三段分别介绍其优点和制作视频的步骤,第四段指出其存在的问题,整体结构是总分总,C选项符合。
4. B。从文章最后一句“We are now working hard to make it better.”可知作者对AI模型的态度是充满希望的,希望它能变得更好,所以选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭