2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版苏州专用》

一、完形填空
春节购买季
说明文
★★★
7分钟
I was so busy last week. What I need most now is a good sleep.
There are only two weeks before the Spring Festival. It seems that all Chinese people have a 1 end of the year.
For those small dealers(商人), it is the best time of the year. People always 2 a lot of things to prepare(准备) for the Spring Festival, such as food, clothes, presents and so on. Since all people start to buy things, they can make much more 3 than their ordinary(平常的) days. For the 4, they are busy preparing to go home. After a hard year's work, they can 5 spend some time with their families. Most of them are alone(独自) in the city. They leave home without their kids. It is hard for parents to 6 their children at home. They can't 7 each other for the whole year. Some people even do not go home 8 a few years. When they have this chance(机会), they are busy buying 9 for their kids. All people are busy at this time, but all of them are 10, because the Spring Festival is a holiday to get together with their families, and it is the happiest thing for everybody.
( )1.
B

( )2.
D

( )3.
D

( )4.
B

( )5.
B

( )6.
A

( )7.
D

( )8.
B

( )9.
B

( )10.
C
答案: 1.B 根据“I was so busy last week.”以及下文描述所有人都在为春节做准备的忙碌状态可知,此处指中国人年底都很“忙碌”。故选 B。
2.D 根据“to prepare for the Spring Festival,such as food,clothes,presents and so on”可知,人们为春节“购买”很多东西。“buy”与下文“start to buy things”呼应。故选 D。
3.D 上文提到小商人在春节期间生意最好,人们大量采购,因此他们能赚更多“钱”。“make money”为固定搭配,故选 D。
4.B 根据“they are busy preparing to go home. After a hard year's work”可知,此处指在外打工的“工人”。故选 B。
5.B 根据“After a hard year's work”及常识可知,经过一年的辛苦工作,他们终于能够有时间陪伴家人了。故选 B。
6.A 根据“They leave home without their kids.”可知,父母不得不把孩子“留在”老家。“leave sb at home”表示“把某人留在家里”。故选 A。
7.D 此处指父母和孩子一整年都无法“见面”“see each other”表示“互相见面”,为固定搭配。故选 D。
8.B 根据语境“They can't ... each other for the whole year. Some people even do not go home ... a few years.”可推知,一些人甚至几年不回家,“for +时间”表示一段时间。故选 B。
9.B 根据春节返乡的场景,父母会给孩子买“礼物”。上文“presents”也有提示,“work(工作)”不符合语境,“phones(手机)”“books(书)”虽可能,但“presents”更符合春节送礼物的传统。故选 B。
10.C 下文提到“the Spring Festival is a holiday to get together with their families”,可知尽管忙碌,大家都很“开心”。“happy”与“the happiest thing”呼应。故选 C。
二、阅读理解
超市的小“手段”
说明文
★★★★
6分钟
You need some bread and milk. But half an hour later, you leave the supermarket with a trolley of food. What games do supermarkets play to make us spend so much money?
The games usually start before you walk in.
When we walk past the supermarket entrance(入口), we can smell warm, fresh bread. That makes us want to eat and then buy lots of food, not just bread.
▲ And, of course, a small basket would be fine, but most are trolleys. And of course a trolley is big and it looks poor and strange with just one or two products in it. So we may put lots of products into it. You see, supermarket trolleys are getting bigger.
What's more, what about the music? Most supermarkets don't play fast songs. Because they want you to spend more time and money there. And you won't be in a hurry when the supermarket is busy. And be careful with queues at the checkouts. Sometimes, these are just to make you buy something from the checkout shelves next to you while you are waiting.
So, next time you go into a supermarket, can you come out just with the things you want? Think about the games!
(
A
)1. Which game do supermarkets play before you walk in?
A. The smell from fresh bread.
B. A big trolley at the entrance.
C. The music in the supermarket.
D. The long line at the checkout.
(
B
)2. Which sentence can we put in “▲”?
A. So you go home to get a big basket.
B. Now you are in the supermarket.
C. But you need to buy a basket first.
D. Then you run out of the supermarket.
(
D
)3. What can make you buy more products in a supermarket according to the passage?
A. Fast songs.
B. Many shelves.
C. Strange baskets.
D. Long lines.
(
C
)4. The passage mainly tells us about ______.
A. how customers compare big trolleys and small baskets
B. what games customers play with the supermarkets
C. how supermarkets make customers spend more money
D. why supermarkets choose to give customers trolleys
答案: 1.A 细节理解题。根据第二段内容“The games usually start before you walk in. When we walk past the supermarket entrance,we can smell warm,fresh bread. That makes us want to eat and then buy lots of food,not just bread.”可知,走进超市之前,新烤出的面包的香味就是游戏的开端。故选 A。
2.B 补全文章题。根据第三段需要填入内容后面的信息“And,of course,a small basket would be fine,but most are trolleys.”可知,此时你已经进入超市打算购物了,起到承上启下的句子是“Now you are in the supermarket.”。故选 B。
3.D 细节理解题。根据第四段内容“And be careful with queues at the checkouts. Sometimes,these are just to make you buy something from the checkout shelves next to you while you are waiting.”可知,在收银台排队的时候有可能会让你买更多的东西。故选 D。
4.C 主旨大意题。第一段最后一句“What games do supermarkets play to make us spend so much money?”是全文中心句,下文具体分析超市玩了哪些把戏让顾客花很多钱。因此 C 选项“超市如何让消费者花更多的钱”是本文主旨。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭