第139页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、信息还原
请认真阅读下面短文,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余选项。
父母外出时的预算
说明文
★★★★
7分钟
Let's imagine this: Your parents are going out for a week. You're left with some money. 1.
Well, you just learned how to budget. It's all about deciding what matters the most to you and how much you want to spend on those things. 2.
4.
A. How will you spend it?
B. Where can you have fun with the money?
C. The phone is more important to you, right?
D. This way, you can find a method that works for you.
E. But having a budget doesn't mean you can't have fun.
F. The most important is to decide what you really need.
G. What matters most is you should spend money carefully.
请认真阅读下面短文,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余选项。
父母外出时的预算
说明文
★★★★
7分钟
Let's imagine this: Your parents are going out for a week. You're left with some money. 1.
A
It would be silly to spend the money on clothes, especially if you already have lots of clothes, right? A smarter way to spend that money would be on food. Maybe you want to save some money.Well, you just learned how to budget. It's all about deciding what matters the most to you and how much you want to spend on those things. 2.
F
For example, you plan to buy a new smartphone and consider saving some money. However, your friend invites you to join him for a trip. 3. C
So you might decide to turn down your friend.4.
E
You just have to get creative (有创造力的). Instead of meeting your friends at the pizza shop and then going to the movies, you could invite them to your home. You can buy some frozen pizzas and watch a movie online. It's a lot cheaper but just as fun. If you search the website for budgeting tips, you'll find many. You can try different methods. 5. D
Sometimes you may make mistakes, but don't worry. It's part of becoming a responsible (负责任的) spender.A. How will you spend it?
B. Where can you have fun with the money?
C. The phone is more important to you, right?
D. This way, you can find a method that works for you.
E. But having a budget doesn't mean you can't have fun.
F. The most important is to decide what you really need.
G. What matters most is you should spend money carefully.
答案:
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了父母外出留下钱时,如何制定预算并合理花钱。包括要决定对自己最重要的事和花钱额度,还介绍了在预算内享受乐趣的方法等。
1. A 根据"Your parents are going out for a week. You're left with some money."可知,父母外出留下钱,此处应是询问如何花这些钱,选项 A"你将如何花它?",符合语境。故选 A。
2. F 根据"It's all about deciding what matters the most to you and how much you want to spend on those things."可知,这里说的是要决定最重要的事和花钱额度,也就是要决定真正需要什么,选项 F"最重要的是决定你真正需要什么。",符合语境。故选 F。
3. C 根据"you plan to buy a new smartphone and consider saving some money. However,your friend invites you to join him for a trip."可知,前面提到计划买手机,后面朋友邀请"你"旅行,这里是在对比手机和旅行,问手机对"你"是不是更重要,选项 C"手机对你来说更重要,对吧?",符合语境。故选 C。
4. E 根据"You just have to get creative. Instead of meeting your friends at the pizza shop and then going to the movies,you could invite them to your home. You can buy some frozen pizzas and watch a movie online. It's a lot cheaper but just as fun."可知,这里说的是在预算内也能有乐趣,选项 E"但是有预算并不意味着你不能有乐趣。",符合语境。故选 E。
5. D 根据"If you search the website for budgeting tips,you'll find many. You can try different methods."可知,尝试不同方法是为了找到适合自己的,选项 D"这样,你可以找到一种适合你的方法。",符合语境。故选 D。
1. A 根据"Your parents are going out for a week. You're left with some money."可知,父母外出留下钱,此处应是询问如何花这些钱,选项 A"你将如何花它?",符合语境。故选 A。
2. F 根据"It's all about deciding what matters the most to you and how much you want to spend on those things."可知,这里说的是要决定最重要的事和花钱额度,也就是要决定真正需要什么,选项 F"最重要的是决定你真正需要什么。",符合语境。故选 F。
3. C 根据"you plan to buy a new smartphone and consider saving some money. However,your friend invites you to join him for a trip."可知,前面提到计划买手机,后面朋友邀请"你"旅行,这里是在对比手机和旅行,问手机对"你"是不是更重要,选项 C"手机对你来说更重要,对吧?",符合语境。故选 C。
4. E 根据"You just have to get creative. Instead of meeting your friends at the pizza shop and then going to the movies,you could invite them to your home. You can buy some frozen pizzas and watch a movie online. It's a lot cheaper but just as fun."可知,这里说的是在预算内也能有乐趣,选项 E"但是有预算并不意味着你不能有乐趣。",符合语境。故选 E。
5. D 根据"If you search the website for budgeting tips,you'll find many. You can try different methods."可知,尝试不同方法是为了找到适合自己的,选项 D"这样,你可以找到一种适合你的方法。",符合语境。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看