第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
1. [2025 江苏镇江期末]—Are there any
—Sure, there's a discount on last year's e-products.
2. [2025 江苏泰州期末]The man
3. [2025 江苏宿迁期末]If it rains or snows tomorrow, the basketball final will be
4. [2025 江苏泰兴期末]There were different kinds of
5. [2025 原创]I don't think she would be a
special offers
in this shopping mall now?—Sure, there's a discount on last year's e-products.
2. [2025 江苏泰州期末]The man
stupidly
spent all his money on useless things.3. [2025 江苏宿迁期末]If it rains or snows tomorrow, the basketball final will be
cancelled/canceled
.4. [2025 江苏泰兴期末]There were different kinds of
dinosaurs
on Earth many years ago.5. [2025 原创]I don't think she would be a
suitable
person for this position in her class.
答案:
1. special offers 根据there's a discount on last year's e-products可知,此处应问有没有特价优惠,special offer意为"特价",结合Are可知应用可数名词复数,故填special offers。
2. stupidly 句意为:那个人愚蠢地把所有钱都花在了无用的东西上。根据useless things可知他的做法是愚蠢的,设空修饰动词spent,应用副词形式,故填stupidly。
3. cancelled/canceled 句意为:如果明天下雨或下雪,篮球决赛将被取消。分析句子结构及句意可知,这里是一般将来时的被动语态,表示"被取消",故填cancel的过去分词cancelled/canceled。
4. dinosaurs 句意为:很久以前,地球上有不同种类的恐龙。根据句意可知,此处指的是不同种类的恐龙,different kinds of后跟可数名词复数形式。故填dinosaurs。
5. suitable 句意为:我认为她不是班上这个职位的合适人选。根据句意可知选suit;此处应用suit的形容词形式作定语修饰person,故填suitable。
2. stupidly 句意为:那个人愚蠢地把所有钱都花在了无用的东西上。根据useless things可知他的做法是愚蠢的,设空修饰动词spent,应用副词形式,故填stupidly。
3. cancelled/canceled 句意为:如果明天下雨或下雪,篮球决赛将被取消。分析句子结构及句意可知,这里是一般将来时的被动语态,表示"被取消",故填cancel的过去分词cancelled/canceled。
4. dinosaurs 句意为:很久以前,地球上有不同种类的恐龙。根据句意可知,此处指的是不同种类的恐龙,different kinds of后跟可数名词复数形式。故填dinosaurs。
5. suitable 句意为:我认为她不是班上这个职位的合适人选。根据句意可知选suit;此处应用suit的形容词形式作定语修饰person,故填suitable。
(
A.museum
B.bank
C.library
D.cinema
D
)6.[2025 江苏徐州质检·节选]The Volunteers: The Battle of Life and Death(《志愿军:存亡之战》)is a moving film. It was on for several months in the ____.A.museum
B.bank
C.library
D.cinema
答案:
D 句意为:《志愿军:存亡之战》是一部感人的电影。它在电影院里上映了几个月。根据常识可知电影在电影院上映。故选D项。
(
—What a pity! It is ____ meaningful film that it is really worth seeing.
A.such a
B.so
C.such
D.so a
A
)7.[2025 江苏南京期末]—I missed the film Successor(《抓娃娃》).—What a pity! It is ____ meaningful film that it is really worth seeing.
A.such a
B.so
C.such
D.so a
答案:
A 句意为:——我错过了电影《抓娃娃》。——太可惜了!这是一部如此有意义的电影,以至于真的值得一看。根据句中
易混辨析 receive 与 accept 动词 receive 意为"收到",与get同义,表示收到的动作;accept意为"收下",表示收下的结果。 He received a lot of gifts, but he didn't accept them. 他收到很多礼物,但没有收下它们。
链接狂 K consider 的详细讲解见狂 K 重点 P40。
meaningful film可知要用"such...that"的固定结构。结合film,故选A项。
易混辨析 receive 与 accept 动词 receive 意为"收到",与get同义,表示收到的动作;accept意为"收下",表示收下的结果。 He received a lot of gifts, but he didn't accept them. 他收到很多礼物,但没有收下它们。
链接狂 K consider 的详细讲解见狂 K 重点 P40。
meaningful film可知要用"such...that"的固定结构。结合film,故选A项。
(
A.believed in
B.taken part in
C.come up with
D.fallen in love with
D
)8.Yangzhou is such an ancient and beautiful city that I have ____ her deeply.A.believed in
B.taken part in
C.come up with
D.fallen in love with
答案:
D 句意为:扬州是这样一个古老而美丽的城市,以至于我深深地爱上了她。believe in意为"相信";take part in意为"参加";come up with意为"想出";fall in love with意为"爱上"。根据语境可知选D项。
(
—____. I have to help my mother do some cleaning.
A.So am I
B.So I am
C.Neither am I
D.Neither I am
C
)9.[2024 江苏东台调研]—I'm not going swimming this afternoon.—____. I have to help my mother do some cleaning.
A.So am I
B.So I am
C.Neither am I
D.Neither I am
答案:
C 句意为:——今天下午我不去游泳。——我也不去。我得帮妈妈打扫卫生。结合语境可知,此处表示"我也不打算去游泳"。故选C项。
答案 1—5
[2025 江苏无锡期末]Most people can hardly imagine what kind of pain orphans(孤儿)feel while growing up. Disliked, and laughed at, Will Hunting, the main character in the USA film Good Will Hunting, is a good example.
The story is simple. 1 Professor Gerald Lambeau, a Maths professor, discovers that Hunting has a talent for Maths. 2 However, Hunting gets into a fight and is arrested(逮捕)after he attacks a police officer. But Lambeau doesn't give up. He sends Hunting to see a wise doctor, Dr Sean Maguire, to see if he can help the troubled young man. 3
“It is not your fault,” he repeats the words while staring at Hunting. 4 Orphans often feel that no one loves them, and in order to avoid harm, they refuse people's kindness. 5 We should pay more attention to orphans, not out of sympathy, but out of love.
A. After a period of treatment, Hunting opens up to the doctor and talks about his problems.
B. Orphans should have more hobbies in their daily life.
C. They are words that all orphans should hear.
D. It is normal to love our own kids, but much harder to love orphans.
E. Hunting is an orphan who works as a cleaner at the Massachusetts Institute of Technology in the USA.
F. He wants him to make better use of his talent.
G. Everyone should respect children.
[2025 江苏无锡期末]Most people can hardly imagine what kind of pain orphans(孤儿)feel while growing up. Disliked, and laughed at, Will Hunting, the main character in the USA film Good Will Hunting, is a good example.
The story is simple. 1 Professor Gerald Lambeau, a Maths professor, discovers that Hunting has a talent for Maths. 2 However, Hunting gets into a fight and is arrested(逮捕)after he attacks a police officer. But Lambeau doesn't give up. He sends Hunting to see a wise doctor, Dr Sean Maguire, to see if he can help the troubled young man. 3
“It is not your fault,” he repeats the words while staring at Hunting. 4 Orphans often feel that no one loves them, and in order to avoid harm, they refuse people's kindness. 5 We should pay more attention to orphans, not out of sympathy, but out of love.
A. After a period of treatment, Hunting opens up to the doctor and talks about his problems.
B. Orphans should have more hobbies in their daily life.
C. They are words that all orphans should hear.
D. It is normal to love our own kids, but much harder to love orphans.
E. Hunting is an orphan who works as a cleaner at the Massachusetts Institute of Technology in the USA.
F. He wants him to make better use of his talent.
G. Everyone should respect children.
答案:
1.E 2.F 3.A 4.C 5.D 1. E 下文提到教授发现了亨廷的数学天赋,这里应先介绍亨廷的情况,E选项(亨廷是一名孤儿,在美国麻省理工学院做清洁工。)符合语境,故选E项。
2. F 上文提到教授发现了亨廷的数学天赋,因此F选项(他想让他更好地利用他的天赋。)符合语境,故选F项。
3. A 根据He sends Hunting to see a wise doctor及下文It is not your fault可知,A选项(经过一段时间的治疗,亨廷向医生敞开心扉,谈论了他的问题。)符合语境,故选A项。
4. C 根据"Orphans often feel that no one loves them, and in order to avoid harm, they refuse people's kindness."及It is not your fault可知选C项。
5. D 根据"We should pay more attention to orphans, not out of sympathy, but out of love."可知,作者提出我们应该更多地关注孤儿,故选D项。
2. F 上文提到教授发现了亨廷的数学天赋,因此F选项(他想让他更好地利用他的天赋。)符合语境,故选F项。
3. A 根据He sends Hunting to see a wise doctor及下文It is not your fault可知,A选项(经过一段时间的治疗,亨廷向医生敞开心扉,谈论了他的问题。)符合语境,故选A项。
4. C 根据"Orphans often feel that no one loves them, and in order to avoid harm, they refuse people's kindness."及It is not your fault可知选C项。
5. D 根据"We should pay more attention to orphans, not out of sympathy, but out of love."可知,作者提出我们应该更多地关注孤儿,故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看