2025年初中必刷题九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题九年级英语全一册译林版》

1. I think these meetings are
a waste of time
. What about you?
2. Giant pandas live
mostly
on some kinds of bamboo.
3.
Views
about how to get to the place are different in my class.
4. If you want to come up with a wonderful idea, you must be
creative
.
5. —She was
interviewed
by the reporter yesterday.
—She's great. She helped so many disabled people.
答案: 1. a waste of time 句意为:我认为这些会议是浪费时间。你觉得呢?a waste of time 是固定搭配,意为“浪费时间”,符合语境,故填 a waste of time。2. mostly 结合语境可知选 most,此处表示“大部分”,故填 mostly。3. Views 句意为:我们班就怎样去那个地方的意见不同。分析句子结构可知,空处在句中作主语,结合语境可知选 view,意为“观点;想法”,为可数名词,且空前无限定词,空处应用复数名词。设空位于句首,故填 Views。4. creative 句意为:如果你想要想出一个绝妙的主意,你必须是有创造力的。由句意可知选 create,此处作表语,故填 creative。5. interviewed 根据语境及所给词可知选 interview,结合 by the reporter yesterday 可知用一般过去时的被动语态。结合 was,故填 interviewed。
(
A
)6.[2025 江苏泰兴期末] If the money ____ wisely, we may not have any trouble living through the hard time.
A.is spent
B.will spend
C.will be spent
D.spends
答案: 6. A 从句主语 the money 和动词 spend 之间是被动关系,用被动语态;此处是 If 引导的条件状语从句,用一般现在时表将来。故选 A 项。
(
B
)7.[2025 江苏宿迁期末] Many teenagers don't like to talk with their parents. But I am ____ them. I love to share my joy and sorrow with my parents.
A.the same as
B.different from
C.interested in
D.satisfied with
答案: 7. B 句意为:很多青少年不喜欢和他们的父母交谈。但是我和他们不同。我喜欢和父母分享快乐和悲伤。由 But 可知,此处表转折,结合选项,故选 B 项。
(
B
)8.[2025 江苏苏州期中] Stop asking such ____ questions. Everyone is laughing at you.
A.wise
B.silly
C.fine
D.creative
答案: 8. B 根据“Everyone is laughing at you.”可知,此处指不要问愚蠢的问题,故 B 项。
(
A
)9.—What is your TV ____ habit?
—I'm interested in watching programmes ____ art.

A.viewing; about
B.seeing; about
C.seeing; for
D.viewing; for
答案: 9. A 固定搭配 viewing habit 意为“观看习惯”;about 意为“关于”,符合第二空语境。故选 A 项。
答案 1—5
[2025 江苏泰州期末] Most children like to watch cartoons on TV because of the funny characters and the bright colours. 1
Some people think it leaves nothing for children to imagine when they watch cartoons on TV. They can see the different characters, so they need not imagine the appearance of a character or any situations in the cartoon. 2 He or she has to imagine a place or a situation described in the story he or she is reading, so his or her imaginative power improves.
Very little children may not be able to read books. 3 Watching cartoons will improve their language ability. As most of the cartoons are in English in our country, watching them will improve their English. 4 Their vocabulary will get improved. They will learn how to pronounce different words. Their spoken English will also get greatly improved. These are the advantages of watching cartoons.
But there should be a limit (限制) to everything. 5 However, you cannot keep children from watching TV completely. It will only do more harm than good.

A.Parents should control their children's time on TV.
B.But when reading a book, the child has to imagine what the different characters look like.
C.But they will be happy to watch TV, especially cartoons.
D.They will learn to understand the conversations.
E.But is it good for children to watch cartoons on TV?
F.Cartoons are one of children's favourite things.
答案: 1—5 E B C D A 1. E 根据“Some people think it leaves nothing for children to imagine when they watch cartoons on TV.”可知,下文对观看卡通片提出不同看法,选项 E(但是在电视上看卡通片对孩子有好处吗?)符合语境。故选 E 项。2. B 根据“They can see the different characters, so they need not imagine the appearance of a character or any situations in the cartoon.”可知,选项 B(但是看书的时候,孩子不得不去想象不同人物长什么样。)与前面形成对比。故选 B 项。3. C 根据“Very little children may not be able to read books.”可知,选项 C(但是他们会很高兴看电视,尤其是卡通片。)符合语境,they 指代这些孩子,故选 C 项。4. D 根据“Their vocabulary will get improved. They will learn how to pronounce different words.”可知,选项 D(他们将学习理解对话。)符合语境。故选 D 项。5. A 根据“But there should be a limit (限制) to everything.”可知,选项 A(父母应该控制他们的孩子的时间在电视上。)符合语境。故选 A 项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭