2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版》

(
C
)6.—______ your mother at home? —No. She's ______ the factory.
A.Is; on
B.Does; at
C.Is; in
答案: C
(
A
)7.My parents ______ travellers. They like ______ when they go for a trip.
A.are both; taking photos
B.also do; to taking photos
C.all are; to take photos
答案: A
(
C
)8.—What's in that street? —______ an electric bicycle, a car and some ______.
A.There are; people
B.There are; peoples
C.There is; people
答案: C
(
B
)9.新趋势 句意理解 “What is he?” means “______?”.
A.Who is he
B.What does he do
C.What does he look like
答案: B
(
A
)10.亮点原创 Which of the following lines describes a job?
A.孤舟蓑笠翁,独钓寒江雪。
B.十年磨一剑,霜刃未曾试。
C.三人行,必有我师焉。
答案: A
四 根据短文提示,按短文描述顺序给下列图片排序,将数字序号填入相应的括号内,并从方框中选择与图片相匹配的职业,将英文序号填入图片中的方框内。(5 分)
There are five people in my family. My grandpa works in a railway station. He is responsible for checking the trains. He is very busy. My grandma works in a university. She studies science. Dad likes planes. He often flies the plane. Mum likes playing basketball. She can play basketball well. She works in a gym and teaches the children to play basketball. I work in a post office. I go to work by bike to stay healthy.

3 4 5 1 2
答案: 3 4 5 1 2
职业选择:第1幅图:C 第2幅图:A 第3幅图:E 第4幅图:D 第5幅图
五 亮点原创 从方框中选择合适的单词填空,完成短文。(10 分)
head post sees work hospital lots delivers flies job takes
In the morning, Mum asks Zob to come to
work
with her. There are
lots
of parcels for planet Zargon. It
takes
a long time to get there. But suddenly he
sees
something. "Mum! Meteors!" he shouts. The meteors come straight towards the spaceship. A bit of space rock crashes into the spaceship. Mum falls and hits her
head
. Zob has to help Mum. He quickly
flies
to planet Earth and finds the
hospital
. Mum is fine. Then Zob takes the spaceship to the garage. It is fine. But what about the
post
? Zob jumps into the spaceship and
delivers
the post. Well done, Zob! The teacher asks Zob about his big day. "Did you find a
job
you like, Zob?" "Oh, yes!" says Zob.
(改编自《丽声北极星分级绘本第四级上》Zob at Work)
答案: work, lots, takes, sees, head, flies, hospital, post, delivers, job

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭