2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版》

六 新情境 生活运用 任务型阅读。(13 分)
hospital, jobs, are, there, the, many, in (.) It might(可能) start with the ambulance(救护车) driver who helps people get to the hospital quickly.
The first workers you will see in a hospital are the receptionists(接待员). They take care of visitors to the hospital. They help them find the right places in the building.
hospital, in, some, food, the, workers, make (.) They cook food for the patients. Some patients need a special diet. The cooks need to plan their meals carefully.
Some workers help keep the hospital clean. They clean all the rooms every day. Patients need to have clean rooms. Those help them get better.
Some workers help with computers. Doctors need to use computers. So do most of the other workers. They show them how to use the computers. They fix the computers too.
Each of these workers needs to learn skills. They keep learning even after they get their jobs. Doctors have the most to learn. They need to keep learning because medicine keeps changing.
(A)将短文第一段和第三段中的画线部分连词成句。(3 分)
1.
There are many jobs in the hospital.

2.
Some workers make food in the hospital.

(B)阅读短文,完成下列句子。(10 分)
1.
Six
kinds of workers in the hospital are mentioned(提到) in the passage.
2. The receptionists in the hospital help
visitors find the right places
.
3. The underlined word “them” refers to
doctors
and
most
of the other workers.
4.
All
the workers must learn
skills
and keep
learning
even though they have got the jobs in the hospital.
答案: (A)1. There are many jobs in the hospital. 2. Some workers make food in the hospital. (B)1. Six 2. find the right places/visitors find right places 3. doctors,most 4. All,skills,learning
七 书面表达。(6 分)
Lily 正在给她的好朋友 Coco 写信,信件的主要内容是介绍她最喜欢的餐馆。请你根据所给的平面图,帮助她完成这封信,不少于 6 句话(不包括已给句子)。
Dear Coco,
This is a picture of my favourite restaurant. Let me tell you something about it.
The restaurant is in a park. The park is a five-minute walk from my home. I usually go for a walk in the park with my parents after dinner. When I am hungry or thirsty,I can go to the restaurant. On the first floor,there is a snack bar and a juice bar. I can buy some food like hamburgers and chicken wings there. I can buy some nice drinks too. There are many tables and chairs on the second floor of the restaurant. Then I can enjoy my food and drinks,and talk with others on this floor. The restaurant is nice. I like it very much! Would you like to come and visit it one day?


Yours,
Lily
答案: 示例:Dear Coco,This is a picture of my favourite restaurant. Let me tell you something about it. The restaurant is in a park. The park is a five-minute walk from my home. I usually go for a walk in the park with my parents after dinner. When I am hungry or thirsty,I can go to the restaurant. On the first floor,there is a snack bar and a juice bar. I can buy some food like hamburgers and chicken wings there. I can buy some nice drinks too. There are many tables and chairs on the second floor of the restaurant. Then I can enjoy my food and drinks,and talk with others on this floor. The restaurant is nice. I like it very much! Would you like to come and visit it one day? Yours,Lily

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭