第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
七 任务型阅读。(8 分)
Mosquitoes are small animals. They can leave itchy(发痒的) bites. But not all mosquitoes are biters. Only female(雌的) mosquitoes bite and the males have plant juices. Female mosquitoes need blood to live and produce eggs. Mosquitoes have four stages in their life: egg, larva(幼虫), pupa(蛹) and adult. Most females lay their eggs in or near the water. An egg hatches(孵化) into a larva and then changes to a pupa. And the adult comes out of the pupa. Bloodsucking mosquitoes can live for a week or several months. A mosquito's two compound eyes always stay open. It can detect any fast movement from predators. So it's hard to find a safe(安全的) way to kill mosquitoes. Mosquito nets can be placed over beds to protect people against being bitten, but they do not kill mosquitoes.
(A) 阅读短文,将代表蚊子不同发育阶段的图片的序号填入相应的横线上,完成进程图。(4 分)

①
(B) 阅读短文,判断正(T)误(F)。(4 分)
(
(
(
(
Mosquitoes are small animals. They can leave itchy(发痒的) bites. But not all mosquitoes are biters. Only female(雌的) mosquitoes bite and the males have plant juices. Female mosquitoes need blood to live and produce eggs. Mosquitoes have four stages in their life: egg, larva(幼虫), pupa(蛹) and adult. Most females lay their eggs in or near the water. An egg hatches(孵化) into a larva and then changes to a pupa. And the adult comes out of the pupa. Bloodsucking mosquitoes can live for a week or several months. A mosquito's two compound eyes always stay open. It can detect any fast movement from predators. So it's hard to find a safe(安全的) way to kill mosquitoes. Mosquito nets can be placed over beds to protect people against being bitten, but they do not kill mosquitoes.
(A) 阅读短文,将代表蚊子不同发育阶段的图片的序号填入相应的横线上,完成进程图。(4 分)
①
C
② A
③ B
④ D
(B) 阅读短文,判断正(T)误(F)。(4 分)
(
T
)1. Male and female mosquitoes have different eating habits.(
F
)2. We know that every mosquito can live longer with blood.(
F
)3. People still have no way to avoid(躲避) mosquitoes.(
F
)4. The underlined word in the passage means “猎物” in Chinese.
答案:
(A)① C ② A ③ B ④ D (B)1. T 2. F 3. F 4. F
八 书面表达。(6 分)
请你根据所给表格,写一段话向大家介绍一下 David 的动物朋友,不少于 6 句话。
| Name | Animal friend | Appearance(外貌) | Abilities | Life habit |
| David | a crab | a hard body, small eyes, big arms, eight legs | grip(紧抓) things, run fast | live in the water (sometimes live on land) |
请你根据所给表格,写一段话向大家介绍一下 David 的动物朋友,不少于 6 句话。
| Name | Animal friend | Appearance(外貌) | Abilities | Life habit |
| David | a crab | a hard body, small eyes, big arms, eight legs | grip(紧抓) things, run fast | live in the water (sometimes live on land) |
David has an animal friend. It's a crab. It has a hard body and two small eyes. It also has two big arms and eight legs. If you are not careful,it may grip your fingers with its big arms and that makes you painful(令人疼痛的). It can run fast. It usually lives in the water,but sometimes it lives on land too.
答案:
David has an animal friend. It's a crab. It has a hard body and two small eyes. It also has two big arms and eight legs. If you are not careful,it may grip your fingers with its big arms and that makes you painful(令人疼痛的). It can run fast. It usually lives in the water,but sometimes it lives on land too.
查看更多完整答案,请扫码查看