2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版》

八(2025·常州武进区月考改编)任务型阅读。(8分)
新素养 价值导向 There is a lord.He is very rich,but he is foolish,so others often laugh at him.One day,he visits his friend Lord Zhang.He likes the three-storey(三层楼的)house of Lord Zhang very much.
"The view from the third floor is good.I want to get this too,"he says.
So he asks the craftsmen(工匠),"Can you build me the same third floor as Lord Zhang's?""No problem,"answer the craftsmen.
After a period of time,the lord goes to check the progress(进展).When he sees the house,he begins to shout,"Oh,what are you doing?No!No!Only need the top floor.I don't need the two lower floors.Remove them at once."
The craftsmen laugh out loud after hearing the lord's words."Only the top floor?We can't do it at all.You'll have to do it by yourself."
(A)阅读短文,完成下面的句子并回答问题。(3.5分,第1小题每空1分,第2小题1.5分)
1.The lord in the story is
rich
but
foolish
.
2.新趋势 开放性设问 What does the story tell us?(可用中文回答)
我们做每件事都应该脚踏实地。

(B)阅读短文,选择正确的答案。(4.5分)
(
B
)1.What does the underlined word"Remove"mean in Chinese in the story?
A."建造".B."移除".C."塑造".
(
B
)2.The name of the Chinese idiom story is"____".
A.黄粱一梦 B.空中楼阁 C.海市蜃楼
(
C
)3.Which of the following is TRUE according to the story?
A.The lord likes the second floor of the house.
B.Finally,the lord asks other craftsmen to build the house.
C.The craftsmen cannot build the house without the two lower floors.
答案: (A)1. rich,foolish 2. We should do everything with our feet on the ground./我们做每件事都应该脚踏实地。
(B)1.B 2.B 3.C
九 书面表达。(8分)
请你以"My house"为题写一篇英语小短文,简单介绍一下你的家。要求:语句通顺,标点正确,不少于40词(不包括已给内容)。
My house
My house is big and beautiful!
There are two floors in the house. On the first floor,there is a living room,a kitchen and a dining room. The living room is my favourite place because my family and I often watch TV and talk together there. The kitchen always smells good because my mother cooks nice food every day. On the second floor,there are two bedrooms and a study. One bedroom is for my parents and the other is for me. My bedroom is small but clean. I have a blue bed,a wardrobe with many clothes and a desk in the bedroom. In the study,there are different kinds of books. My father always reads books and works in it. Outside the house,there is a small garden with colourful flowers. Sometimes,butterflies and birds visit our garden. I love my house because it is where my family and I share laughter(笑)and love every day.
答案: My house is big and beautiful! There are two floors in the house. On the first floor,there is a living room,a kitchen and a dining room. The living room is my favourite place because my family and I often watch TV and talk together there. The kitchen always smells good because my mother cooks nice food every day. On the second floor,there are two bedrooms and a study. One bedroom is for my parents and the other is for me. My bedroom is small but clean. I have a blue bed,a wardrobe with many clothes and a desk in the bedroom. In the study,there are different kinds of books. My father always reads books and works in it. Outside the house,there is a small garden with colourful flowers. Sometimes,butterflies and birds visit our garden. I love my house because it is where my family and I share laughter(笑)and love every day.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭