2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷五年级英语上册译林版》

七 新趋势 学科融合 任务型阅读。(6分)
This is a weekend. Roy watches his father raise a knife and bring it down at the centre point of a pizza. The pizza is sliced in two. Roy isn't sure this is helping him with his Maths homework, but his dad insists(坚持).
“How many pieces do I have now, Roy?” Dad asks. “Two,” says Roy. “Right. So what do we call each piece?” “A half,” answers Roy. Dad nods, raises the knife again and slices each half in half again. “Half of a half makes what?” Roy thinks for a while. “Each one is a quarter, right?” Dad smiles. “But how about a half of a quarter?” “I don't know,” says Roy. “Sure you do. Think about this. We have a half. A half is 1 over 2. Then we have a quarter. It is 1 over 4. If the bottom number(底数) doubles, what would it be?”
Roy starts to think. The bottom number, the denominator(分母) of the fractions, goes from 1 to 2 to 4. It is doubling(加倍). “Each piece is an eighth, 1 over 8. ” Dad smiles and then cuts each eighth in half. “Now then, what is half of an eighth?” “Double eight is sixteen, so it's a sixteenth. ” Roy answers confidently(自信地). “Exactly. You get fractions(分数) now. Let's eat the pizza!” Dad says.
(A)阅读短文,选择正确的答案。(3分)
(
C
)1. What subject does Roy need his father to help with? A. Art. B. Science. C. Maths.
(
C
)2. After the fourth time the pizza is cut in half, how many pieces are there? A. Four. B. Eight. C. Sixteen.
(
B
)3. To get the answer of 32 in the end, how many times will the pizza pieces have to get cut in half? A. Four. B. Five. C. Sixteen.
(B)阅读短文,根据所给的分数,画出正确的切割图。(3分)

1. 切一下,将圆二等分 2. 切两下,将圆四等分 3. 切四下,将圆八等分
答案: (A)1. C 2. C 3. B (B)1. 切一下,将圆二等分 2. 切两下,将圆四等分 3. 切四下,将圆八等分
八 书面表达。(8分)
请你根据所给图片提示,以“At weekends”为题写一篇英语小短文,简单介绍一下 Mike 的周末生活,可以适当发挥想象。不少于 40 词。




At weekends
Mike always has a happy weekend. On Saturday morning,he often plays football with his friends in the football field. In the evening,he is used to(习惯于)chatting with his e-friends on the Internet after dinner. On Sundays,he likes going to the wetland park. It is near his home. So he always walks there. There are a lot of fish in the lake of the park. He likes fishing with his father there. And sometimes he goes camping with his family on sunny days.
答案: 示例: At weekends Mike always has a happy weekend. On Saturday morning,he often plays football with his friends in the football field. In the evening,he is used to(习惯于)chatting with his e-friends on the Internet after dinner. On Sundays,he likes going to the wetland park. It is near his home. So he always walks there. There are a lot of fish in the lake of the park. He likes fishing with his father there. And sometimes he goes camping with his family on sunny days.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭