2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版》

(
C
)3.(2025·江苏常州武进区期中)—I like playing the piano. ____?
—I love swimming.

A.How are you
B.What are you like
C.How about you
D.What do you do
答案: C 【点拨】How are you 你好吗; What are you like 你是什么样的人; How about you 你呢; What do you do 你干什么工作。根据“I love swimming.”可知,前文在表达自己的喜好后,询问对方的情况,C 选项符合情景。故选 C。
(
D
)4.(2024·江苏徐州树人初级中学期中)John is from the USA. He likes learning Chinese, but he can't speak it ____.
A.good
B.much
C.nice
D.well
答案: D 【点拨】句意:约翰来自美国。他喜欢学习汉语,但他说得不好。good 好的; much 很多; nice 好的; well 好地。空处修饰动词 speak,应用副词。故选 D。
(
A
)5.—What is your uncle like?
—____.

A.He is tall and strong
B.He likes sport
C.He is healthy
D.I like him very much
答案: A 【点拨】“What is sb. like?”用于询问外貌特征和性格特点。故选 A。
五、阅读短文,从方框中选择适当的单词或短语并用其正确形式填空,使短文通顺,意思完整。每个单词或短语限用一次。
hair China with come from in
Sam is a boy. He is twelve years old and he 1
comes from
London. His 2
hair
is not long. Now he studies 3
in
Beijing. He goes to school from Monday to Friday. He loves 4
Chinese
food very much. He sometimes plays football 5
with
his friends on Sundays.
parent be but play football think
They are all good at 6
playing football
. He also likes listening to music. Sam's father and mother 7
are
teachers. Sam isn't good at Chinese, 8
but
he wants to learn it well. Some people 9
think
Chinese is very hard, but he and his 10
parents
don't think so.
1. ____ 2. ____ 3. ____ 4. ____ 5. ____
6. ____ 7. ____ 8. ____ 9. ____ 10. ____
答案: 1. comes from 2. hair 3. in 4. Chinese 5. with 6. playing football 7. are 8. but 9. think 10. parents
(
B
)1. What can we learn from Paragraph 1?
A. Saying “Hello” or “Hi” isn't a friendly way.
B. “How are you?” is a common way of saying “Hello” or “Hi”.
C. “Fine.” is the only answer to “How are you?”.
D. Only Americans greet with “How are you?”.
(
B
)2. When someone says “I'm not so sure.”, what may he mean?
A. He may really agree.
B. He may disagree.
C. He may have no idea.
D. He may need time to think.
(
A
)3. Why do people find excuses when they want to finish talking?
A. Because it is a polite way.
B. Because the excuse may be real.
C. Because it will hurt others.
D. Because they don't like talking.
(
C
)4. Where is this passage probably from?
A. A storybook.
B. A sports report.
C. An English magazine.
D. A history book.
(
D
)5. What's the best title for the passage?
A. A Style of Making Excuses.
B. Different Ways of Greeting.
C. A Polite Way to Finish Talking.
D. A Kind of Language Game.
答案: 1. B 【点拨】根据第一段可知选 B。2. B 【点拨】根据第二段最后一句可知,当他说“我不太确定”时,实际上是他可能不同意对方的观点。故选 B。3. A 【点拨】根据最后一段可知,找借口结束对话是一种礼貌的做法。故选 A。4. C 【点拨】通读全文可知,本文主要讲述了英语语言表达中的一些语言策略,所以来源可能是英文杂志。故选 C。5. D 【点拨】根据短文最后一句并结合全文内容可知,本文主要介绍了美国人在语言交流中并不总是直言不讳,而是运用语言策略来隐晦表达自己。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭