2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版盐城专版》

( )4.(2024·江苏泰州兴化期末)—
D
do you do homework every day?
—Hard to say! For one hour or two. Sometimes I can even finish it at school.

A.How often
B.How many
C.How much
D.How long
答案: D 【点拨】句意:——你每天做多长时间作业?——很难说。一或两个小时,有时我甚至能在学校里完成。根据“For one hour or two.”可知,是询问时长,应用 how long 来提问。故选 D。
(
C
)5.—Would you like more dumplings, Harry? —____. I'm full.
A.Yes, please
B.No way
C.No, thanks
D.All right
答案: C 【点拨】根据答语第二句“我饱了”可以判断,回答者不想再吃饺子了,但也要表示感谢。故选 C。
1. I often
have noodles for dinner
.
2. I want to
say thanks to my teacher
.
3. White meat
like
chicken is
good for our health
.
4. I need
to make some changes to my lifestyle
.
5.
A good night's sleep
can give you enough energy
for the next day
.
答案: 1. have noodles for dinner 2. say thanks to my teacher 3. like; good for our health 4. to make some changes to my lifestyle 5. A good night's sleep; for the next day
六、根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使其意思完整。
Reading is an important part of any child's growth.
Books
can open up a new world to children. They teach them how the world works, tell them old stories and help them tell
right
from wrong.
A good parent always reads to the kid at an
early
age and goes on reading as he grows up. Some children may become future book lovers and do well in some areas with the help of
reading
. They will always remember the wonderful time when they read with their loved ones.
Children's Day is coming. Maybe you can choose the book below as the
gift
for your kid. An's Seed is my recommendation.
An's Seed is a good book. It tells the story about
three
young men who each gets a lotus seed(种子) from their master in
winter
. They talk about their ideas. The
first
man decides to plant it in the cold land right away. The second man will plant it in an expensive box. The third man An says he will
wait
for spring to plant his seed, because nature is the best way for plants to grow. It is a story of waiting and every child is like a "seed". We should learn to wait while teaching them and follow their nature. Give them enough
time
, and they will grow into "lotus".
1. ____ 2. ____ 3. ____ 4. ____ 5. ____
6. ____ 7. ____ 8. ____ 9. ____ 10. ____
答案: 1. Books 2. right 3. early 4. reading 5. gift 6. three 7. winter 8. first 9. wait 10. time
七、完形填空。
We all need food. But when you can't finish your meal, how do you 1? You might think that wasting 2 food isn't a big deal. The truth is that people in China waste 35 million tons of food each year. It's nearly one third of food waste in the world. As we all know, food waste becomes a 3 problem in China.
In order to 4 food waste, the government has started the "Clear the Plate Campaign (运动)". In restaurants, we can see 5 of "Clear the Plate" on the wall. Many restaurants remind their customers that they shouldn't 6 too much food. According to the law passed in April 2021, if the restaurants always mislead(误导) customers to order too many dishes, they will face a fine(罚款). Restaurants in Wuhan have begun the N-1 system, which means groups of customers are supposed to order one fewer dish than the number of people in the group. For example, a group of 7 people can order 7 six dishes. Most restaurants provide customers with free packing boxes(打包盒), and customers can use 8 to take the leftovers(吃剩的食物) home.
Today, more and more people start to realize the importance of 9 food. Everyone should play a part in the "Clear the Plate Campaign" and say 10 to food waste.
( )1.
C

( )2.
A

( )3.
B

( )4.
B

( )5.
A

( )6.
C

( )7.
A

( )8.
A

( )9.
B

( )10.
B
答案: 1. C 【点拨】根据后面的“You might think...”可知,此处用 feel 表示“觉得,认为”。故选 C。2. A 【点拨】根据空后面的“isn't a big deal”可知,此处意为“你可能认为浪费一点食物没什么大不了”。故选 A。3. B 【点拨】根据前文中的“... people in China waste 35 million tons of food each year. It's nearly one third of food waste in the world.”并结合常识可知,此处表示食物浪费在中国是一个严重的问题。故选 B。4. B 【点拨】根据语境可知,此处表示“为了减少浪费”。故选 B。5. A 【点拨】根据空后的“Clear the Plate”并结合常识可知,此处表示“提示牌”。故选 A。6. C 【点拨】根据常识可知,在饭店的顾客应该是点菜。故选 C。7. A 【点拨】根据前面的“the N-1 system”和“a group of 7 people”可知,此处表示最多点 6 个菜。故选 A。8. A 【点拨】分析句子结构可知,此处是指代前面的 packing boxes,并在句中充当宾语。故选 A。9. B 【点拨】根据语境可知,此处表示节约食物的重要性。故选 B。10. B 【点拨】根据语境可知,此处指“应对浪费食物现象说‘不’”。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭