2025年拔尖特训六年级英语上册译林版江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训六年级英语上册译林版江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训六年级英语上册译林版江苏专版》

六、[文化知识]阅读短文,选择正确的答案。
Someone gave Cao Cao an elephant. The elephant was so big and strong. Cao Cao wanted to know how heavy it was. But nobody could weigh the elephant. Cao Chong was one of Cao Cao’s sons. He was very young. He told his father he could weigh the elephant. Other people laughed at him and didn’t think he could make it. But Cao Chong didn’t care. First, he let the elephant go into a boat. Next, Cao Chong marked the water line on the boat. Then, the elephant came back to the bank and people put the heavy stones in the boat. Finally, Cao Chong weighed all the stones in the boat. In this way, he weighed the elephant. His father was very happy. Cao Chong smiled, “I like reading books. I can learn a lot from books.”
(
B
) 1. There were ____ steps to weigh the elephant.
A. 3
B. 4
C. 5
(
B
) 2. Cao Chong’s hobby was ____.
A. drawing
B. reading books
C. weighing elephants
(
A
) 3. It is a(n) ____ story.
A. Chinese
B. English
C. American
(
C
) 4. From this story, we know ____.
A. the elephant was not big
B. Cao Cao wanted to know the weight of his son
C. reading makes people clever
答案: 1. B 解析:根据“First,... Next,... Then,... Finally,...”可知,曹冲称象有四个步骤。 2. B 解析:根据“I like reading books. I can learn a lot from books.”可知,曹冲的爱好是看书。 3. A 解析:《曹冲称象》是中国故事。 4. C 解析:根据“Cao Chong smiled,‘I like reading books. I can learn a lot from books.’”可知,读书可以使人们聪明。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭