第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
五、[新素材]阅读新闻,完成下列各题。
"China, which created great inventions in ancient times, has once again showed its ability to change the world," as CCTV says on social media.

① high-speed railways
② online shopping
③ shared bicycles
④ electronic payment
(一)[标题概括题]请给这段新闻拟个标题。
(二)[知识运用题]选择一个发明,用英文介绍一下。
"China, which created great inventions in ancient times, has once again showed its ability to change the world," as CCTV says on social media.
① high-speed railways
② online shopping
③ shared bicycles
④ electronic payment
(一)[标题概括题]请给这段新闻拟个标题。
"Four Great New Inventions" in China
(二)[知识运用题]选择一个发明,用英文介绍一下。
Online shopping
is very popular in China. People use it to do shopping
. It really changes the way people buy things
.
答案:
(一)"Four Great New Inventions" in China (二)Online shopping;do shopping;buy things
六、阅读短文,完成下列各题。
On October 16th, Shenzhou-13 carried three taikonauts (航天员) into space. They are Zhai Zhigang, Wang Yaping and Ye Guangfu. They would live and work in space for six months.
The life in the space station was quite different from that on the Earth.
The taikonauts must keep the food in a special way in space. There was a special space kitchen. They could eat fresh apples. In space, water is precious (珍贵的), so the taikonauts have to save water. They couldn't take a hot bath as we do on the Earth, but they could wash hair with special shampoo. Sleeping in space is much more interesting. The taikonauts should sleep in their sleeping bags. They could sleep anywhere if they like.
There is WiFi in the space station. Taikonauts could talk with people on the Earth. They could also make video calls with their families. On December 9th, the taikonauts gave the students a "Tiangong class" on the Earth. Students watched and learned a lot.
The Spring Festival was coming, and three taikonauts would enjoy the festival in space for the first time. What would they do? We could see them on TV and find out.
(一)选择正确的答案。
(
A. eat fresh apples
B. sleep on the bed
C. take a hot bath
(
A. taikonauts could make video calls with their families
B. there was no kitchen in the space station
C. three taikonauts would go home at the Spring Festival
(二)补全句子。
1. The underlined word "save" means "
2. The "Tiangong class" was on
On October 16th, Shenzhou-13 carried three taikonauts (航天员) into space. They are Zhai Zhigang, Wang Yaping and Ye Guangfu. They would live and work in space for six months.
The life in the space station was quite different from that on the Earth.
The taikonauts must keep the food in a special way in space. There was a special space kitchen. They could eat fresh apples. In space, water is precious (珍贵的), so the taikonauts have to save water. They couldn't take a hot bath as we do on the Earth, but they could wash hair with special shampoo. Sleeping in space is much more interesting. The taikonauts should sleep in their sleeping bags. They could sleep anywhere if they like.
There is WiFi in the space station. Taikonauts could talk with people on the Earth. They could also make video calls with their families. On December 9th, the taikonauts gave the students a "Tiangong class" on the Earth. Students watched and learned a lot.
The Spring Festival was coming, and three taikonauts would enjoy the festival in space for the first time. What would they do? We could see them on TV and find out.
(一)选择正确的答案。
(
A
) 1. In space, the taikonauts could ____.A. eat fresh apples
B. sleep on the bed
C. take a hot bath
(
A
) 2. From the passage we know ____.A. taikonauts could make video calls with their families
B. there was no kitchen in the space station
C. three taikonauts would go home at the Spring Festival
(二)补全句子。
1. The underlined word "save" means "
节约
" in Chinese.2. The "Tiangong class" was on
December 9th
.
答案:
(一)
1. A
解析:根据"There was a special space kitchen. They could eat fresh apples."可知,他们能吃到新鲜的苹果。
2. A
(二)
1. 节约
解析:根据前文 water is precious 可知在太空中水是很珍贵的,所以航天员必须节约用水。
2. December 9th
1. A
解析:根据"There was a special space kitchen. They could eat fresh apples."可知,他们能吃到新鲜的苹果。
2. A
(二)
1. 节约
解析:根据前文 water is precious 可知在太空中水是很珍贵的,所以航天员必须节约用水。
2. December 9th
查看更多完整答案,请扫码查看