2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版》

第13页
C
Stefanie Perner has been skateboarding(滑滑板) since she was a child, and for her, it's much more than just a hobby. It's her way of forming a connection(联系) wherever she goes.
When she arrived in Beijing from Germany at the age of 20, she found skateboarding to be a good way to understand this city. Her first impression(印象) of Beijing was its ancient(古老的) buildings and modern ones, which gave an inclusive mix of skate spots. Each spot offered its own set of challenges(挑战) and opportunities(机会) for creative expressions.
The skateboarding community in Beijing had also taken her by surprise. She remembered the first time going out on a street skating session with her Canadian friend. She was worried at first, fearing(害怕) that people might be a bit reserved around her—a foreigner. Yet, her worries turned out to be unnecessary. The skaters here were welcoming and open-minded. In her opinion, it was this shared love for skateboarding that tightly put this community together all over the world.
This openness and eagerness for connection left a deep impression on her, and it provided a wonderful opportunity for cultural exchanges and learning from each other.
Her skateboarding journey in China has truly been inspiring(激励的), one that bridges the gap(间隙) between Eastern and Western cultures.
(
A
)36. What is Stefanie's first impression of Beijing connected with?
A. Her hobby.
B. Her family.
C. Her studies.
D. Her job.
(
C
)37. What does the underlined word "reserved" in Paragraph 3 mean?
A. Slow to learn or understand things.
B. Feeling better and more important than others.
C. Unhappy to show feelings or express opinions.
D. Doing something quickly and in a positive(积极的) way.
(
B
)38. What can we infer(推测) from the passage?
A. Skateboarding is very unpopular in Beijing.
B. Skateboarding is good for cultural exchanges.
C. The skaters in Beijing are unfriendly to Stefanie.
D. Stefanie depends on the skateboard to travel Beijing.
(
D
)39. What can we know from Stefanie's story?
A. No pains, no gains.
B. Actions speak louder than words.
C. Where there is a will, there is a way.
D. Interest is the seed; action is the fruit.
(
A
)40. What's the best title(标题) for the passage?
A. Skateboarding—A Global Language
B. The History of Skateboarding in Beijing
C. Stefanie Perner's Love for China
D. History and Culture in Skate Spots
答案:
36. A 细节理解题。根据“Her first impression of Beijing was its ancient buildings and modern ones,which gave an inclusive mix of skate spots.”可知,Stefanie 对北京的第一印象与她滑板这项爱好相关,滑板场地融合了北京古今建筑特色。故选A。
37. C 词义猜测题。根据“She was worried at first,fearing that people might be a bit reserved around her—a foreigner. Yet,her worries turned out to be unnecessary. The skaters here were welcoming and open-minded.”可知,她一开始担心人们对她一个外国人会有所保留、不热情,但是后来他发现人们都很热情开放,所以reserved意思是“不愿意表露情感或表达观点”。故选C。
38. B 推理判断题。根据第三段中的“In her opinion,it was this shared love for skateboarding that tightly put this community together all over the world.”可知,对滑板的爱能紧密联系世界,因此可以推测出滑板是文化交流的好方式。故选B。
39. D 推理判断题。通读全文可知,因为对滑板的热爱(兴趣),Stefanie来到北京后通过滑板(行动)探索城市、进行文化交流等,体现了“兴趣是种子,行动是果实”。故选D。
40. A 标题归纳题。根据第三段中的“In her opinion,it was this shared love for skateboarding that tightly put this community together all over the world.”和最后一段“Her skateboarding journey in China has truly been inspiring,one that bridges the gap between Eastern and Western cultures.”可知,在她看来,正是对滑板的这种共同热爱将世界各地的这个社群紧密地联系在一起,并建起了东西方文化沟通的桥梁。这表明滑板能够跨越地域和文化差异,把不同地方的人连接起来,就像一种全球通用的语言能让人们相互理解和交流。故选A。易错点拨 B选项“The History of Skateboarding in Beijing”文章中并没有对北京滑板运动的发展历史等方面进行具体阐述,只是提到北京有融合古代建筑和现代建筑的滑板场地,以及北京的滑板社群很友好。所以B选项不符合文章主旨。C选项“Stefanie Perner's Love for China”文章虽然描述了Stefanie Perner 在北京的滑板经历以及她对北京的一些感受,但核心是围绕滑板展开的,比如滑板如何帮助她探索城市、连接不同的人、促进文化交流等,而不是单纯强调她对中国的热爱。她对中国的一些感受是基于滑板经历产生的,并不是文章的主要表达内容,所以C选项不能准确概括文章主旨。D选项“History and Culture in Skate Spots”该选项只强调了滑板场地中的文化交流这一个方面。D选项表述超出原文内容,不能准确体现文章主旨。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭