2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸提优大试卷七年级英语上册译林版》

第12页
B
In cities, farming(农耕) is changing. Now, we can find farms in city balconies(阳台) too. And a lot of people begin to plant vegetables for gardening(园艺). Most of these people are young and were born after 1995.
For example, Zhang Chao is from Anhui and now lives in the city. He became interested in planting when he lived with his grandpa in the countryside. His grandpa often planted vegetables in their garden at that time. Zhang also learnt to grow vegetables. It was hard work, but Zhang still felt happy when he saw seeds(种子) grow into plants.
Zhang's place doesn't have a garden but he has not stopped planting. He uses his balcony as a garden now. He says that growing fruits and vegetables gives him healthy food and reminds(提醒) him of the good times with his grandpa.
Fang Min from Shenzhen also likes planting. She is 16 years old and uses planting to relax herself and learn patience. She started planting vegetables on her balcony in 2021 to lower stress(减压) from school. Many of the seeds were from her friends. She planted them and then waited. Half a year later, her balcony became a small garden with flowers and herbs.
After doing her homework, Fang likes walking in her balcony garden. She says the different colours and fresh(清新的) air in the garden make her feel close to nature. Her vegetables and herbs may not be the main food on the table, but they add flavour(增添风味) to the family and make their days more exciting.
Gardening is not just about living a life anymore, it can also make young people feel happy and give meaning to their lives.
(
D
)31. 新考法 写作手法题 How does the author show that farming is changing?
A. By using expert ideas.
B. By using research results.
C. By telling personal stories.
D. By giving specific examples.
(
D
)32. Why did Zhang Chao begin growing his own vegetables?
A. Because he wanted to make more money on his own.
B. Because his friends introduced this hobby to Zhang.
C. Because growing healthy food by himself is his hobby.
D. Because it brings him healthy food and good times.
(
B
)33. What can the plants do for Fang Min?
A. They help her make more friends.
B. They make her relaxed from school.
C. They make her eat more food than before.
D. They bring her different ideas and fresh air.
(
D
)34. Which of the following is TRUE?
A. Zhang Chao learnt to grow vegetables from his parents in the city.
B. Fang Min started planting vegetables on her balcony at the age of 16.
C. All people born in China begin to plant vegetables for gardening.
D. Fang Min's life is more exciting because of the vegetables and herbs.
(
D
)35. What's the main idea of this passage?
A. Gardening is the only way for us to get enough food.
B. Gardening is the most popular hobby among young people.
C. Gardening is a difficult hobby and it needs hard work.
D. Gardening brings joy and meaning to young people's lives.
答案:
31. D 写作手法题。根据“For example,Zhang Chao is from Anhui and now lives in the city.”以及“Fang Min from Shenzhen also likes planting.”可知,作者通过列举这两个人的例子说明农耕在城市中正在改变。故选D。
32. D 细节理解题。根据“He says that growing fruits and vegetables gives him healthy food and reminds him of the good times with his grandpa.”可知,他在阳台种菜不仅可以收获健康的水果和蔬菜,同时能够怀念与爷爷相处的美好时光。故选D。
33. B 细节理解题。根据“She is 16 years old and uses planting to relax herself and learn patience.”及“lower stress from school”可知,种菜帮助她从学业中放松,并学会耐心。故选B。
34. D 细节理解题。根据“Her vegetables and herbs may not be the main food on the table,but they add flavour to the family and make their days more exciting.”可知,她的蔬菜和香草可能不是餐桌上的主要食物,但它们让她的日子更加精彩。故选D。
35. D 主旨大意题。根据文章最后一段可知,园艺不再只是一种生活,它还可以让年轻人感到快乐,赋予生活意义。选项D“园艺给年轻人的生活带来快乐和意义。”能概括文章的主要内容。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭