第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
三、在英国访学期间,点点的寄宿家庭对她非常友好,她也因此结交了许多好朋友。课上,点点分享了她在访学期间发到朋友圈的英国见闻。阅读朋友圈内容,完成下列任务。
主题:人与社会——人际沟通
话题:点点在英国的见闻
体裁:记叙文
难度:★★★★
I am in Willow Primary School with my friend David. Teachers here are very nice. Ms Brown is my English teacher. I like her very much. She has short hair and she is very kind. 1. ______ So I often learn it from her after class. My friends often help me too. I like reading storybooks. 2. ______ In the hall, there is a cute robot. 3. ______ He can speak English and Chinese. He is so clever. I like to talk with the robot.
♥Nannan, Linda, David, Liangliang, Tutu
I'm in London now. I live in a small village with David's family. 4. ______ His father often drives me to school. His mother cooks for us every day. Usually she cooks fish sandwiches and salads. I don't like tomatoes, so she never puts them in the salad for me. My parents are in Beijing. I send them an email every weekend. I tell them about my school and life here. They are happy because I can live with such a good family.
♥David, Alice, Mr Shu, Mike, Ann, Nannan
(一)新趋势 句子回填 从方框中选择合适的句子,补全点点的朋友圈。
A. His parents are kind and friendly.
B. He can do lots of things.
C. I can't speak English well.
D. I often read books in the library.
(二)根据朋友圈的内容,判断正(T)误(F)。
( )1. Diandian can talk with the robot in Chinese in the UK.
( )2. Diandian lives in Beijing with David's family.
( )3. The underlined word "them" refers to "fish sandwiches" in the passage.
(三)根据朋友圈的内容,回答下列问题。
1. What does Diandian like doing? ______
2. Why are Diandian's parents happy? ______
(四)点点想再发一条朋友圈,邀请外国友人来她的家乡游玩。请根据她提供的信息,补全她的新朋友圈,每空一词。

Hello, I'm Diandian. I'm very ______ and ______. My favourite food is ______. They're very ______. My favourite day is ______. I can ______ cartoons well.
I live in a village. It's ______ and ______. There is ______ ______ near my house. And there are beautiful ______ and ______ too.
Welcome to my hometown!
主题:人与社会——人际沟通
话题:点点在英国的见闻
体裁:记叙文
难度:★★★★
I am in Willow Primary School with my friend David. Teachers here are very nice. Ms Brown is my English teacher. I like her very much. She has short hair and she is very kind. 1. ______ So I often learn it from her after class. My friends often help me too. I like reading storybooks. 2. ______ In the hall, there is a cute robot. 3. ______ He can speak English and Chinese. He is so clever. I like to talk with the robot.
♥Nannan, Linda, David, Liangliang, Tutu
I'm in London now. I live in a small village with David's family. 4. ______ His father often drives me to school. His mother cooks for us every day. Usually she cooks fish sandwiches and salads. I don't like tomatoes, so she never puts them in the salad for me. My parents are in Beijing. I send them an email every weekend. I tell them about my school and life here. They are happy because I can live with such a good family.
♥David, Alice, Mr Shu, Mike, Ann, Nannan
(一)新趋势 句子回填 从方框中选择合适的句子,补全点点的朋友圈。
A. His parents are kind and friendly.
B. He can do lots of things.
C. I can't speak English well.
D. I often read books in the library.
(二)根据朋友圈的内容,判断正(T)误(F)。
( )1. Diandian can talk with the robot in Chinese in the UK.
( )2. Diandian lives in Beijing with David's family.
( )3. The underlined word "them" refers to "fish sandwiches" in the passage.
(三)根据朋友圈的内容,回答下列问题。
1. What does Diandian like doing? ______
2. Why are Diandian's parents happy? ______
(四)点点想再发一条朋友圈,邀请外国友人来她的家乡游玩。请根据她提供的信息,补全她的新朋友圈,每空一词。
Hello, I'm Diandian. I'm very ______ and ______. My favourite food is ______. They're very ______. My favourite day is ______. I can ______ cartoons well.
I live in a village. It's ______ and ______. There is ______ ______ near my house. And there are beautiful ______ and ______ too.
Welcome to my hometown!
答案:
三、(一)1. C 2. D 3. B 4. A
(二)1. T 2. F
3. F 解析·由第二条朋友圈中“I don't like tomatoes, so she never puts them in the salad for me.”可知,“them”指的是西红柿,而不是鱼肉三明治。故填 F。
(三)1. She likes reading storybooks.
2. Because Diandian can live with such a good family.
(四)kind, friendly, noodles, healthy, Saturday, draw, clean, quiet, a mountain, rivers, bridges
(二)1. T 2. F
3. F 解析·由第二条朋友圈中“I don't like tomatoes, so she never puts them in the salad for me.”可知,“them”指的是西红柿,而不是鱼肉三明治。故填 F。
(三)1. She likes reading storybooks.
2. Because Diandian can live with such a good family.
(四)kind, friendly, noodles, healthy, Saturday, draw, clean, quiet, a mountain, rivers, bridges
查看更多完整答案,请扫码查看