第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
五、新素养 文化意识 亮亮所在的班级正在布置同学们的梦想墙,有三名同学将来想从事与中国传统文化相关的工作。阅读短文,完成下列任务。
Li Hao, Chen Fan and Zhao Ming are students in a primary school. They're interested in traditional Chinese jobs.
Li Hao wants to be a tea specialist one day. She likes tea very much. She often reads books about tea after school. She wants to work at a teahouse.
Chen Fan wants to be a Beijing Opera actor like Mei Lanfang. He is hard-working. He likes singing and doing kung fu very much. He often practises them with his teacher at the weekend. He wants to work at a theatre one day.
Zhao Ming likes Chinese paper-cutting. She usually draws and cuts paper after finishing her homework. She wants to work at an art studio.
These students like different jobs. But they all love traditional Chinese culture and want to spread it to the world.
(一)亮点原创 根据短文内容,补全三名同学准备的梦想贴,并选择相应的图片,将序号填入相应的方格内。

(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Mei Lanfang is ____.
A. a tea specialist B. a Beijing Opera actor C. a paper-cutting artist
( )2. The underlined word “culture” means “____” in Chinese.
A. 剧院 B. 发明 C. 文化
( )3. The passage is about ____.
A. food & jobs B. jobs & hobbies C. weekends & hobbies
Li Hao, Chen Fan and Zhao Ming are students in a primary school. They're interested in traditional Chinese jobs.
Li Hao wants to be a tea specialist one day. She likes tea very much. She often reads books about tea after school. She wants to work at a teahouse.
Chen Fan wants to be a Beijing Opera actor like Mei Lanfang. He is hard-working. He likes singing and doing kung fu very much. He often practises them with his teacher at the weekend. He wants to work at a theatre one day.
Zhao Ming likes Chinese paper-cutting. She usually draws and cuts paper after finishing her homework. She wants to work at an art studio.
These students like different jobs. But they all love traditional Chinese culture and want to spread it to the world.
(一)亮点原创 根据短文内容,补全三名同学准备的梦想贴,并选择相应的图片,将序号填入相应的方格内。
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Mei Lanfang is ____.
A. a tea specialist B. a Beijing Opera actor C. a paper-cutting artist
( )2. The underlined word “culture” means “____” in Chinese.
A. 剧院 B. 发明 C. 文化
( )3. The passage is about ____.
A. food & jobs B. jobs & hobbies C. weekends & hobbies
答案:
(一) 1. tea specialist, teahouse, about tea, C 2. Beijing Opera actor, theatre, singing, A 3. Chinese paper-cutting, an art, drawing, cutting, B (二) 1. B 解析 根据“Chen Fan wants to be a Beijing Opera actor like Mei Lanfang.”可知,梅兰芳是一名京剧演员。故选 B。 2. C 3. B
查看更多完整答案,请扫码查看