第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、(2025·南通崇川区期末)亮亮分享了 Hymen Lipman 的故事。Hymen Lipman 热爱绘画,但由于家境贫寒,一块橡皮的丢失都能对他的练习造成阻碍。面对这样的困境,他该如何坚持下去呢?阅读故事,判断正(T)误(F)。
主题:人与自我——生活与学习
话题:画家的尝试
体裁:记叙文
难度:★★★
新素养 问题解决
There is an American. His name is Hymen Lipman. He loves drawing, but he is poor. He draws every day, from morning to night. All his pencils and rubbers are short and small. One day, Lipman can't find his rubber. He looks for it everywhere, but he can't find it. He is sad.
Then he has a good idea, putting the rubber and pencil together. At first, he puts the rubber on the pencil with strings(线). It works! But after a minute, his rubber falls off(掉落). Then, he tries glue(胶水), but that doesn't work. At last, he has a great idea. He uses(用) iron sheet(铁片) to do it. And it works. They are together forever(永远). A pencil factory buys his idea. Then rubber head pencils become popular.
( )1. The American invents(发明) rubber head pencils.
( )2. Hymen Lipman is poor and he draws every day, so his pencils and rubbers are short and small.
( )3. He tries four ways(方法) to put the rubber and pencil together.
( )4. The underlined word “work” means “奏效” in Chinese.
( )5. His idea of rubber head pencils is free(免费的).
主题:人与自我——生活与学习
话题:画家的尝试
体裁:记叙文
难度:★★★
新素养 问题解决
There is an American. His name is Hymen Lipman. He loves drawing, but he is poor. He draws every day, from morning to night. All his pencils and rubbers are short and small. One day, Lipman can't find his rubber. He looks for it everywhere, but he can't find it. He is sad.
Then he has a good idea, putting the rubber and pencil together. At first, he puts the rubber on the pencil with strings(线). It works! But after a minute, his rubber falls off(掉落). Then, he tries glue(胶水), but that doesn't work. At last, he has a great idea. He uses(用) iron sheet(铁片) to do it. And it works. They are together forever(永远). A pencil factory buys his idea. Then rubber head pencils become popular.
( )1. The American invents(发明) rubber head pencils.
( )2. Hymen Lipman is poor and he draws every day, so his pencils and rubbers are short and small.
( )3. He tries four ways(方法) to put the rubber and pencil together.
( )4. The underlined word “work” means “奏效” in Chinese.
( )5. His idea of rubber head pencils is free(免费的).
答案:
1. T 2. T 3. F 解析·通读第二段可知,Hymen Lipman采取了用线、胶水和铁片连接铅笔和橡皮三种方法,而不是四种。故填F。4. T 5. F 解析·根据“A pencil factory buys his idea.”可知,一个铅笔工厂购买了Hymen Lipman的想法,由此可推断他的想法不是免费的。故填F。
二、新趋势 绘本阅读
点点就地取材,分享了同学 Hunter 在准备爱好展时遇到的困难与内心的犹豫。通过这个小故事,我们能获得怎样的启发呢?阅读绘本,选择正确的答案并回答问题。
主题:人与自我——学习与生活
话题:Hunter 擅长的事
体裁:记叙文
难度:★★★★
There will be a hobby show next week. All the children are happy about it, but Hunter is not. He doesn't know what to do for the show. Children all try to help him.




( )1. Why is Hunter not happy about the hobby show at first?
A. Because he doesn't like to help other children.
B. Because he really doesn't like the hobby show.
C. Because he doesn't know what to do for the show.
( )2. What is Hunter good at?
A. Dancing.
B. Singing songs.
C. Telling stories.
( )3. What does the underlined word “talent” mean in the story?
A. 才能
B. 杂技
C. 魔术
( )4. 新趋势 逻辑推理 What will Hunter say at the end of the story?
A. Everyone is good at singing.
B. Everyone is good at something.
C. Everyone wants to have a friend.
5. If there is a hobby show in your school, what are you going to do? Why?
点点就地取材,分享了同学 Hunter 在准备爱好展时遇到的困难与内心的犹豫。通过这个小故事,我们能获得怎样的启发呢?阅读绘本,选择正确的答案并回答问题。
主题:人与自我——学习与生活
话题:Hunter 擅长的事
体裁:记叙文
难度:★★★★
Anna teaches Hunter to dance. Tom teaches Hunter to sing. Hunter tries and tries, but singing and dancing are very difficult for him. Hunter is so upset (沮丧).
At the weekend, Hunter says,“I can't sing or dance. I can't do anything well.”“ Yes, you can,” says his mum.“ You just need to find out your talent.”
On the night of the hobby show, everyone does a good job. It's time for Hunter. He sits on the chair, opens the book, and reads aloud. Everyone listens carefully.
When Hunter closes the book, everyone stands up and claps(鼓掌).“ Perfect,” says Anna.“ What a great talent you have” says Tom. Hunter says, “I'm happy I'm good at telling stories.”
( )1. Why is Hunter not happy about the hobby show at first?
A. Because he doesn't like to help other children.
B. Because he really doesn't like the hobby show.
C. Because he doesn't know what to do for the show.
( )2. What is Hunter good at?
A. Dancing.
B. Singing songs.
C. Telling stories.
( )3. What does the underlined word “talent” mean in the story?
A. 才能
B. 杂技
C. 魔术
( )4. 新趋势 逻辑推理 What will Hunter say at the end of the story?
A. Everyone is good at singing.
B. Everyone is good at something.
C. Everyone wants to have a friend.
5. If there is a hobby show in your school, what are you going to do? Why?
答案:
1. C 2. C 3. A 4. B 解析·通读全文可知,Hunter从一开始不知道展示什么,到后来绘声绘色地讲故事,结合妈妈说的“You just need to find out your talent.”可知,B选项“每个人都擅长一些事情”符合文义。故选B。5. I will show my photos at the show. Because I like taking photos and I'm good at it.(答案不唯一,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看