第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、(2025·徐州新沂市期末)根据短文介绍,将图片序号填入相应的位置,完成学校布局图。

Hello, my name is Sue. I'm eleven years old. Welcome to my beautiful school. It's big and nice. I'm in Class 1, Grade 5. My classroom is on the second floor. There are 20 students in my classroom. There is a computer room beside my classroom. There is a music room on the second floor too. Our art room is under the music room on the first floor. The reading room is between the art room and the teachers' office(办公室). I like my school.

Hello, my name is Sue. I'm eleven years old. Welcome to my beautiful school. It's big and nice. I'm in Class 1, Grade 5. My classroom is on the second floor. There are 20 students in my classroom. There is a computer room beside my classroom. There is a music room on the second floor too. Our art room is under the music room on the first floor. The reading room is between the art room and the teachers' office(办公室). I like my school.
答案:
1. E 2. A 3. D 4. B 5. C
五、新素养 问题解决 阅读短文,选择正确的答案。
Les Choristes(《放牛班的春天》)is a heart-warming French film. The film tells the story of Mathieu and his students.
Musician(音乐家)Mathieu goes to an old boarding school(寄宿学校). He works here as a music teacher. He feels bad because he doesn't know how to get along with these boys. Soon after, however, Mathieu finds that some of the boys can sing. So he starts a choir(合唱团). The boys are happy and sing songs that Mathieu writes. Pierre is a trouble-maker at school. Mathieu knows the boy can sing well, so he invites Pierre to join the choir. Pierre seldom makes troubles then. This makes the boy's mum very happy.
Mathieu cares very much about his students. Little Pépinot lost his parents. He waits at the gate of the school every Saturday. But no one comes to pick him up. The other boys often treat him poorly. It is Mathieu that gives him the love he ever wants.
( )1. What does Mathieu do before he goes to the school?
A. A singer.
B. A musician.
C. A teacher.
( )2. What does Mathieu do to help the students?
A. He starts a choir.
B. He writes music.
C. He looks after sick boys.
( )3. Who picks up little Pépinot at the school gate every Saturday?
A. His parents.
B. Mathieu.
C. Nobody.
( )4. Which is TRUE according to the passage?
A. Mathieu is a kind and caring person.
B. Music can do nothing with troubled boys.
C. Les Choristes is the best film in the world.
Les Choristes(《放牛班的春天》)is a heart-warming French film. The film tells the story of Mathieu and his students.
Musician(音乐家)Mathieu goes to an old boarding school(寄宿学校). He works here as a music teacher. He feels bad because he doesn't know how to get along with these boys. Soon after, however, Mathieu finds that some of the boys can sing. So he starts a choir(合唱团). The boys are happy and sing songs that Mathieu writes. Pierre is a trouble-maker at school. Mathieu knows the boy can sing well, so he invites Pierre to join the choir. Pierre seldom makes troubles then. This makes the boy's mum very happy.
Mathieu cares very much about his students. Little Pépinot lost his parents. He waits at the gate of the school every Saturday. But no one comes to pick him up. The other boys often treat him poorly. It is Mathieu that gives him the love he ever wants.
( )1. What does Mathieu do before he goes to the school?
A. A singer.
B. A musician.
C. A teacher.
( )2. What does Mathieu do to help the students?
A. He starts a choir.
B. He writes music.
C. He looks after sick boys.
( )3. Who picks up little Pépinot at the school gate every Saturday?
A. His parents.
B. Mathieu.
C. Nobody.
( )4. Which is TRUE according to the passage?
A. Mathieu is a kind and caring person.
B. Music can do nothing with troubled boys.
C. Les Choristes is the best film in the world.
答案:
1. B 2. A 3. C 解析 根据“He waits at the gate of the school every Saturday. But no one comes to pick him up.”可知,小 Pépinot 每个星期六都在校门口等待,但是没有人来接他。故选 C。4. A
查看更多完整答案,请扫码查看