B
I have dreamed of taking a trip to Hawaii since I graduated,but the best thing always needs waiting.
I took a trip with my friends to Haleakala National Park,which lies in Hawaii.
When we arrived at Haleakala National Park,we were advised to watch the early morning sunrise.I was lost in the sightseeing(观光)that afternoon,so I could hardly wait to see the sunrise.The next morning,we all got out of bed very early and got to the seaside at 3 o'clock.In the first t hall f an hour,we imagined how wonderful it would be when the first light came out through the thick clouds and how soft it would be when the light touched our skin,so we waited and waited.However,another half an hour later,I gradually lost my patience since there was nothing but the chill ly darkness,and I felt that I was frozen to death(冻死).But my friends were still extremely cheerful.
Nearly another one hour later,“ Amazing !" Judy burst out and we all shouted to welcome e the light,which was really unbelievable.Today,I dare say that it is the most impressive sunrise in my life.However,waiting in the morning darkness is also one memory I can't forget forever.
Waiting sometimes is really a hard thing for most of us as it needs patience and strong−willed determination(决心),but what about the result after that?It might turn out to be pleasing and
unbelievable.So,it is really worth waiting for the best.
25.What can we learn from the passage?
A.The author's friends and the author took a trip to China.
B.Hawaii is a good place to enjoy the sunrise.
C.Sometimes it is worth waiting for the best.
D.The author enjoyed the worst sunrise in his life.
26.When did they see the first light of the sunrise?
A.About 3 o'clock. B.About 4 o'clock.
C.About 5 o'clock. D.About 6 o'clock.
27.What's the meaning of the underlined word “ chilly ” in paragraph 3?
A.Total. B.Cold. C.Terrible. D.Interesting.
28.How did the author feel when waiting for the sunrise?
A.Excited all the time. B.Afraid all the time.
C.Firstly excited then afraid. D.Firstly excited then impatient.
I have dreamed of taking a trip to Hawaii since I graduated,but the best thing always needs waiting.
I took a trip with my friends to Haleakala National Park,which lies in Hawaii.
When we arrived at Haleakala National Park,we were advised to watch the early morning sunrise.I was lost in the sightseeing(观光)that afternoon,so I could hardly wait to see the sunrise.The next morning,we all got out of bed very early and got to the seaside at 3 o'clock.In the first t hall f an hour,we imagined how wonderful it would be when the first light came out through the thick clouds and how soft it would be when the light touched our skin,so we waited and waited.However,another half an hour later,I gradually lost my patience since there was nothing but the chill ly darkness,and I felt that I was frozen to death(冻死).But my friends were still extremely cheerful.
Nearly another one hour later,“ Amazing !" Judy burst out and we all shouted to welcome e the light,which was really unbelievable.Today,I dare say that it is the most impressive sunrise in my life.However,waiting in the morning darkness is also one memory I can't forget forever.
Waiting sometimes is really a hard thing for most of us as it needs patience and strong−willed determination(决心),but what about the result after that?It might turn out to be pleasing and
unbelievable.So,it is really worth waiting for the best.
25.What can we learn from the passage?
A.The author's friends and the author took a trip to China.
B.Hawaii is a good place to enjoy the sunrise.
C.Sometimes it is worth waiting for the best.
D.The author enjoyed the worst sunrise in his life.
26.When did they see the first light of the sunrise?
A.About 3 o'clock. B.About 4 o'clock.
C.About 5 o'clock. D.About 6 o'clock.
27.What's the meaning of the underlined word “ chilly ” in paragraph 3?
A.Total. B.Cold. C.Terrible. D.Interesting.
28.How did the author feel when waiting for the sunrise?
A.Excited all the time. B.Afraid all the time.
C.Firstly excited then afraid. D.Firstly excited then impatient.
答案:
25.C 主旨大意题。通读全文并根据最后一段中的“So, it is really worth waiting for the best.”可知,作者的经历告诉我们有时候最好的东西是值得等待的。
26.C 细节理解题。根据第三段中的“we all got out of bed very early and got to the seaside at 3 o'clock... However, another half an hour later, I gradually lost my patience...”可知,他们3点来到海边,在前半个小时内他们想象日出时的景象,又过去了半个小时还没日出;根据第四段中的“Nearly another one hour later...welcome the light”可知,又过了将近一个小时才日出,3+0.5+0.5+1=5。
27.B 词义猜测题。根据第三段中的“I felt that I was frozen to death”可知,天气非常冷,除了寒冷的黑暗什么也没有,故推测chilly和cold含义相近。
28.D 推理判断题。通读第三段可知,等待日出时,作者一开始兴奋,但漫长的等待和寒冷的天气让作者渐渐失去了耐心。
26.C 细节理解题。根据第三段中的“we all got out of bed very early and got to the seaside at 3 o'clock... However, another half an hour later, I gradually lost my patience...”可知,他们3点来到海边,在前半个小时内他们想象日出时的景象,又过去了半个小时还没日出;根据第四段中的“Nearly another one hour later...welcome the light”可知,又过了将近一个小时才日出,3+0.5+0.5+1=5。
27.B 词义猜测题。根据第三段中的“I felt that I was frozen to death”可知,天气非常冷,除了寒冷的黑暗什么也没有,故推测chilly和cold含义相近。
28.D 推理判断题。通读第三段可知,等待日出时,作者一开始兴奋,但漫长的等待和寒冷的天气让作者渐渐失去了耐心。
查看更多完整答案,请扫码查看