第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever wondered what an American high school is really like? 36.____
A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students. 37.____ When students first arrive at school, they go straight to their lockers(有锁储物柜) to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather rent(租用) than buy them. 38.____
American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. 39.____ When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students earn passing grades in the class and also pass their state driver's exam, they can begin driving themselves to school.
40.____ They must take science, maths, English and social studies. They can choose art, homemaking, fashion design and other classes. In some schools students are required to take one or more of the following special classes: health education, physical education or foreign language studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give students the time to hurry to their next class.
The regular school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students are involved in after-school activities. These activities include sports—especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper, photograph or student government.
A.Every student is given a locker.
B.Each day, students take six or seven classes.
C.Sometimes their parents drive them to school.
D.Students must pay a fine if they lost any of them.
E.Because each teacher has their own classroom.
F.This article will describe a typical American high school and its students.
G.In some schools students are required to take some special subjects.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever wondered what an American high school is really like? 36.____
A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students. 37.____ When students first arrive at school, they go straight to their lockers(有锁储物柜) to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather rent(租用) than buy them. 38.____
American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. 39.____ When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students earn passing grades in the class and also pass their state driver's exam, they can begin driving themselves to school.
40.____ They must take science, maths, English and social studies. They can choose art, homemaking, fashion design and other classes. In some schools students are required to take one or more of the following special classes: health education, physical education or foreign language studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give students the time to hurry to their next class.
The regular school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students are involved in after-school activities. These activities include sports—especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper, photograph or student government.
A.Every student is given a locker.
B.Each day, students take six or seven classes.
C.Sometimes their parents drive them to school.
D.Students must pay a fine if they lost any of them.
E.Because each teacher has their own classroom.
F.This article will describe a typical American high school and its students.
G.In some schools students are required to take some special subjects.
答案:
36.F 根据上文“Have you ever wondered what an American high school is really like?”及下文“A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students.”可知,此处承上启下介绍文章内容。F项符合语境;选项中的American high school是关键词。
37.A 根据下文“When students first arrive at school...lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes.”可知,每个学生都有自己的储物柜。A项衔接下文,符合语境;选项中的locker是关键词。
38.D 根据上文“As American textbooks are expensive, students would rather rent than buy them.”可知,很多美国学生选择租用教材;结合常识可知,丢失了教材需要赔偿。D项衔接上文,符合语境。
39.C 根据上文“American students have different types of school transport...or walk to school if they live close enough.”可知,此处介绍美国高中生上学的交通方式。C项衔接上文,符合语境。
40.B 根据下文“They must take science, maths, English and...Students move to different classrooms for each subject.”可知,此处介绍美国高中生上课的情况。B项引出下文,符合语境。
37.A 根据下文“When students first arrive at school...lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes.”可知,每个学生都有自己的储物柜。A项衔接下文,符合语境;选项中的locker是关键词。
38.D 根据上文“As American textbooks are expensive, students would rather rent than buy them.”可知,很多美国学生选择租用教材;结合常识可知,丢失了教材需要赔偿。D项衔接上文,符合语境。
39.C 根据上文“American students have different types of school transport...or walk to school if they live close enough.”可知,此处介绍美国高中生上学的交通方式。C项衔接上文,符合语境。
40.B 根据下文“They must take science, maths, English and...Students move to different classrooms for each subject.”可知,此处介绍美国高中生上课的情况。B项引出下文,符合语境。
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second 41. He learnt the value and beauty of 42 there from a very young age.
When he was 16, Molai began to notice something 43 happening around his home. A flood(洪水) had hit the area earlier that year and the 44 it caused had driven away a number of birds. 45, the number of snakes had declined(下降) as well. He 46 that it was because there weren't enough trees to protect them from the 47. The solution, of course, was to plant trees so that the animals could seek 48 during the daytime. He turned to the 49 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 50 a nearby island where he began to plant trees. 51 young plants in the d
Molai 55 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.
41.A.job
B.home
C.dream
D.choice
42.A.nature
B.youth
C.culture
D.knowledge
43.A.valuable
B.interesting
C.worrying
D.awkward
44.A.waste
B.tension
C.pain
D.harm
45.A.Besides
B.However
C.Therefore
D.Otherwise
46.A.agreed
B.remembered
C.realised
D.predicted
47.A.noise
B.heat
C.disease
D.dust
48.A.directions
B.partners
C.help
D.shelters(庇护处)
49.A.labour
B.police
C.forest
D.finance(财政)
50.A.rebuilt
B.discovered
C.left
D.managed
51.A.Decorating
B.Observing
C.Watering
D.Guarding
52.A.hard
B.illegal
C.fantastic
D.beneficial(有用的)
53.A.back
B.top
C.foot
D.side
54.A.cool down
B.keep off
C.purify(净化)
D.collect
55.A.continued
B.learnt
C.failed
D.returned
阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second 41. He learnt the value and beauty of 42 there from a very young age.
When he was 16, Molai began to notice something 43 happening around his home. A flood(洪水) had hit the area earlier that year and the 44 it caused had driven away a number of birds. 45, the number of snakes had declined(下降) as well. He 46 that it was because there weren't enough trees to protect them from the 47. The solution, of course, was to plant trees so that the animals could seek 48 during the daytime. He turned to the 49 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 50 a nearby island where he began to plant trees. 51 young plants in the d
r
y season was 52 for a lone(孤单的) boy. Molai built at the 53 of each sapling(幼树) a bamboo platform, where he placed earthen(陶制的) pots with small holes to 54 rainwater. The water would then drip(滴水) on the plants below.Molai 55 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.
41.A.job
B.home
C.dream
D.choice
42.A.nature
B.youth
C.culture
D.knowledge
43.A.valuable
B.interesting
C.worrying
D.awkward
44.A.waste
B.tension
C.pain
D.harm
45.A.Besides
B.However
C.Therefore
D.Otherwise
46.A.agreed
B.remembered
C.realised
D.predicted
47.A.noise
B.heat
C.disease
D.dust
48.A.directions
B.partners
C.help
D.shelters(庇护处)
49.A.labour
B.police
C.forest
D.finance(财政)
50.A.rebuilt
B.discovered
C.left
D.managed
51.A.Decorating
B.Observing
C.Watering
D.Guarding
52.A.hard
B.illegal
C.fantastic
D.beneficial(有用的)
53.A.back
B.top
C.foot
D.side
54.A.cool down
B.keep off
C.purify(净化)
D.collect
55.A.continued
B.learnt
C.failed
D.returned
答案:
41.B 考查名词辨析。句意:这个村庄位于一些湿地附近,湿地成了他的第二个家。根据句意可知,选B。
42.A 考查名词辨析。句意:他从小就了解那里的大自然的价值和美丽。根据句意可知,选A。
43.C 考查形容词辨析。句意:16岁时,Molai开始注意到他的家乡周围发生了一些令人不安的事情。根据下文“A flood had hit...had declined as well.”可知,这些情况都不正常,令人不安。故选C。
44.D 考查名词辨析。句意:那年早期,一场洪水袭击了该地区,洪水带来的损害赶走了很多鸟类。根据语境可知,此处指洪水带来的损害。故选D。
45.A 考查副词辨析。句意:此外,蛇的数量也减少了。根据as well可知,洪水不仅导致很多鸟儿离开,还导致蛇的数量减少。 故选A。A. Besides况且;B. However然而;C. Therefore因此;D. Otherwise否则。
46.C 考查动词辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。根据语境可知,莫莱意识到鸟儿离开、蛇类减少是因为没有足够的树木。故选C。
47.B 考查名词辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。根据常识可知,树木可以提供阴凉,从而保护鸟类和蛇类免受炎热的影响。故选B。
48.D 考查名词辨析。句意:当然,解决的办法是种树,这样动物们在白天就可以找到庇护处。根据常识可知,树木可以给动物们提供“庇护”。故选D。
49.C 考查名词辨析。句意:他向森林部门求助,但被告知那里什么也不长。根据上文“The solution, of course, was to plant trees”可知,莫莱想要种树,所以他应该向“森林”部门求助。故选C。
50.B 考查动词辨析。句意:然而,莫莱自己去看了,并发现了附近的一个岛,他开始在那里种树。故选B。
51.C 考查动词辨析。句意:对一个孤单的男孩来说,在旱季给幼树浇水是很困难的。根据下文语境可知,此处指给树苗浇水。故选C。A. Decorating装饰;B. Observing观察;C. Watering给……浇水;D. Guarding保卫。
52.A 考查形容词辨析。句意:对一个孤单的男孩来说,在旱季给幼树浇水是很困难的。根据语境可知,此处指莫莱一个人给树苗浇水很困难。故选A。A. hard困难的;B. illegal非法的;C. fantastic极好的;D. beneficial有用的。
53.B 考查名词辨析。句意:莫莱在每棵幼树的顶端搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。根据下文“The water would then drip on the plants below”可知,竹子平台应该在每棵幼树的顶端。故选B。
54.D 考查动词(短语)辨析。句意:莫莱在每棵幼树的顶端搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。根据常识可知,陶罐可以用来收集雨水。故选D。A. cool down使冷却下来;B. keep off使……不接近;C. purify净化;D. collect收集。
55.A 考查动词辨析。句意:在接下来的37年里,莫莱继续种树。根据下文“His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally - grown land that has become home to many plants and animals.”可推知,在接下来的37年里,莫莱继续种树造林。故选A。
42.A 考查名词辨析。句意:他从小就了解那里的大自然的价值和美丽。根据句意可知,选A。
43.C 考查形容词辨析。句意:16岁时,Molai开始注意到他的家乡周围发生了一些令人不安的事情。根据下文“A flood had hit...had declined as well.”可知,这些情况都不正常,令人不安。故选C。
44.D 考查名词辨析。句意:那年早期,一场洪水袭击了该地区,洪水带来的损害赶走了很多鸟类。根据语境可知,此处指洪水带来的损害。故选D。
45.A 考查副词辨析。句意:此外,蛇的数量也减少了。根据as well可知,洪水不仅导致很多鸟儿离开,还导致蛇的数量减少。 故选A。A. Besides况且;B. However然而;C. Therefore因此;D. Otherwise否则。
46.C 考查动词辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。根据语境可知,莫莱意识到鸟儿离开、蛇类减少是因为没有足够的树木。故选C。
47.B 考查名词辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。根据常识可知,树木可以提供阴凉,从而保护鸟类和蛇类免受炎热的影响。故选B。
48.D 考查名词辨析。句意:当然,解决的办法是种树,这样动物们在白天就可以找到庇护处。根据常识可知,树木可以给动物们提供“庇护”。故选D。
49.C 考查名词辨析。句意:他向森林部门求助,但被告知那里什么也不长。根据上文“The solution, of course, was to plant trees”可知,莫莱想要种树,所以他应该向“森林”部门求助。故选C。
50.B 考查动词辨析。句意:然而,莫莱自己去看了,并发现了附近的一个岛,他开始在那里种树。故选B。
51.C 考查动词辨析。句意:对一个孤单的男孩来说,在旱季给幼树浇水是很困难的。根据下文语境可知,此处指给树苗浇水。故选C。A. Decorating装饰;B. Observing观察;C. Watering给……浇水;D. Guarding保卫。
52.A 考查形容词辨析。句意:对一个孤单的男孩来说,在旱季给幼树浇水是很困难的。根据语境可知,此处指莫莱一个人给树苗浇水很困难。故选A。A. hard困难的;B. illegal非法的;C. fantastic极好的;D. beneficial有用的。
53.B 考查名词辨析。句意:莫莱在每棵幼树的顶端搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。根据下文“The water would then drip on the plants below”可知,竹子平台应该在每棵幼树的顶端。故选B。
54.D 考查动词(短语)辨析。句意:莫莱在每棵幼树的顶端搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。根据常识可知,陶罐可以用来收集雨水。故选D。A. cool down使冷却下来;B. keep off使……不接近;C. purify净化;D. collect收集。
55.A 考查动词辨析。句意:在接下来的37年里,莫莱继续种树。根据下文“His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally - grown land that has become home to many plants and animals.”可推知,在接下来的37年里,莫莱继续种树造林。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看