2025年一本预备新高一英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本预备新高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本预备新高一英语》

C
Thirteen-year-old Kaylee has a lot of friends—532, actual
l
y, if you count up her online friends. And she spends a lot of time with them.
But is it possible that Kaylee's online friendships could be making her lonely? That's what some experts believe. Connecting online is a great way to stay in touch, they say. However, some experts wor
r
y that many kids are so busy connecting online that they might be missing out on true friendships.
Could this be true? During your parents' childhoods, connecting with friends usual
l
y meant spending time with them in the flesh. Kids played Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones. When friends missed each other, they picked up the telephone. Friends might even write letters to each other.
Today, most communication takes place online. A typical teen sends 2,000 texts a month and spends more than 44 hours per week in front of a screen. Much of this time is spent on social media platforms(平台).
In fact, in many ways, online communication can make friendships stronger, “There's definitely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each other,” says Katie David, co-author of The Ape Generation.
Other experts, however, warn that too much online communication can get in the way of forming deep friendships. “If we are constantly checking in with our virtual worlds, we will have little time for our real-world friendships,” says Lar
r
y Rosen, a professor at California State University. Rosen also worries that today's kids might mistake the “friends” on the social media for true friends in life. However, in tough times, you don't need some one to like your picture or share your blogs. You need someone who will keep your secrets and hold your hand. You would like to talk face to face.
28.What is the purpose of the first paragraph?
A.To summarize the text.
B.To bring up a discussion.
C.To tell about true friends.
D.To encourage online friendship.
29.What does the underlined part “in the flesh” mean in paragraph 3?
A.In person.
B.In advance.
C.In any case.
D.In full measure.
30.What is Katie's attitude towards online communication?
A.Worried.
B.Positive.
C.Confused.
D.Unconcerned.
31.What view does Rosen hold?
A.It's wise to turn to friends online.
B.It's easier to develop friendships in reality.
C.Social media help people stay closely connected.
D.Teenagers need focus on real-world friendships.
答案: 28.B 推理判断题。根据第一段中的“Thirteen - year - old Kaylee has a lot of friends—532...And she spends a lot of time with them.”及下文内容可知,文章通过介绍Kaylee拥有很多线上朋友并花大量时间与他们交流的事例,引出了下文的讨论。由此可推知,第一段的目的是提出一场讨论。
29.A 词义猜测题。根据第三段中的“During your parents’ childhoods, connecting with friends usually meant spending time with them in the flesh. Kids played Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones.”可知,在父母(那一代)的童年时代,与朋友交往通常意味着围着桌子一起玩而不是在手机上联络。因此,画线部分指的是“亲自”。
30.B 推理判断题。根据倒数第二段中的“‘There’s definitely a positive influence...which means they can share more of their feelings with each other,’ says Katie David, co - author of The Ape Generation.”可知,凯蒂认为网络交流有积极影响。由此可推知,凯蒂对网上交流的态度是积极的。
31.D 推理判断题。根据最后一段中的“‘If we are constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our real - world friendships,’ says Larry Rosen, a professor at California State University.”及“You need someone...talk face to face.”可推知,罗森认为过度沉浸在虚拟世界中会影响现实世界的友谊。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭