B
Rainforests provide much of the world's oxygen. People have been t
These forests are located at the top of mountains, generally near the equator(赤道). These humid(温暖潮湿的), wooded mountaintops are mainly in Africa and Central and South America. They are called “cloud forests” because their height allows for the formation of clouds among the trees. The trees in these forests pull water from the clouds. The water gathers on the leaves and falls into small rivers below, which flow into towns at the bottom of the mountain. Then, it's distributed to people. The yearly rainfall in these areas is about 180 centimetres. Cloud forests can pull in up to 60 percent of that. The water is important to the plants and the people in the area. It helps them survive.
Cloud forests are also home to countless species of plants that can't be found anywhere else. One small cloud forest has as many types of plants as there are in all of Europe. In fact, there are so many, in fact, that scientists haven't made a complete list of them yet.
These forests are being destroyed with increasing frequency. Trees are being cut down, and roads are being built in their place. Some people have a goal to get government's money to protect the forests. But they have had little success. Another way is to take the place of the destroyed plants with new ones. That, too, has been difficult because the plants are so unique. There's plenty of work to be done, but saving the cloud forests is still possible with creative solutions.
24.Where can we probably find cloud forests?
A.In North America.
B.In a place far from the equator.
C.In some African countries.
D.At the foot of mountains.
25.How much rainfall is pulled in by the cloud forests in those areas every year at most?
A.About 60 cm.
B.About 108 cm.
C.About 180 cm.
D.About 240 cm.
26.What is the main idea of paragraph 3?
A.Europe owns plentiful plant species.
B.Scientists are working on a list.
C.Cloud forests are getting smaller.
D.Cloud forests house many plants.
27.Where can we probably find the text?
A.In a sto
B.In a travel guidebook.
C.In a chemist
D.In a geography magazine.
Rainforests provide much of the world's oxygen. People have been t
r
ying to protect them for years. But another type of forest—the cloud forest—is just as important to humans as rainforests.These forests are located at the top of mountains, generally near the equator(赤道). These humid(温暖潮湿的), wooded mountaintops are mainly in Africa and Central and South America. They are called “cloud forests” because their height allows for the formation of clouds among the trees. The trees in these forests pull water from the clouds. The water gathers on the leaves and falls into small rivers below, which flow into towns at the bottom of the mountain. Then, it's distributed to people. The yearly rainfall in these areas is about 180 centimetres. Cloud forests can pull in up to 60 percent of that. The water is important to the plants and the people in the area. It helps them survive.
Cloud forests are also home to countless species of plants that can't be found anywhere else. One small cloud forest has as many types of plants as there are in all of Europe. In fact, there are so many, in fact, that scientists haven't made a complete list of them yet.
These forests are being destroyed with increasing frequency. Trees are being cut down, and roads are being built in their place. Some people have a goal to get government's money to protect the forests. But they have had little success. Another way is to take the place of the destroyed plants with new ones. That, too, has been difficult because the plants are so unique. There's plenty of work to be done, but saving the cloud forests is still possible with creative solutions.
24.Where can we probably find cloud forests?
A.In North America.
B.In a place far from the equator.
C.In some African countries.
D.At the foot of mountains.
25.How much rainfall is pulled in by the cloud forests in those areas every year at most?
A.About 60 cm.
B.About 108 cm.
C.About 180 cm.
D.About 240 cm.
26.What is the main idea of paragraph 3?
A.Europe owns plentiful plant species.
B.Scientists are working on a list.
C.Cloud forests are getting smaller.
D.Cloud forests house many plants.
27.Where can we probably find the text?
A.In a sto
r
y
book.B.In a travel guidebook.
C.In a chemist
r
y textbook.D.In a geography magazine.
答案:
24.C 细节理解题。根据第二段中的“These forests are located at the top of mountains, generally near the equator. These humid, wooded mountaintops are mainly in Africa and Central and South America.”可知,云雾林位于通常靠近赤道的山顶,主要分布在非洲、中美洲和南美洲,故可在某些非洲国家找到。
25.B 细节理解题。根据第二段中的“The yearly rainfall in these areas is about 180 centimetres. Cloud forests can pull in up to 60 percent of that.”可知,每年云雾林可以吸收的水分高达降雨量180厘米的60%,即108厘米。
26.D 主旨大意题。根据第三段中的“Cloud forests are also home to countless species of plants that can't be found anywhere else.”可知,本段主要介绍了云雾林中植物种类繁多。
27.D 推理判断题。通读全文,尤其是第一段中的“But another type of forest—the cloud forest—is just as important to humans as rainforests.”可知,本文主要围绕着云雾林展开,介绍了云雾林的地理位置和重要作用并提出了要采取措施保护云雾林的建议。由此可推知,本文很有可能出现在一本地理杂志中。
25.B 细节理解题。根据第二段中的“The yearly rainfall in these areas is about 180 centimetres. Cloud forests can pull in up to 60 percent of that.”可知,每年云雾林可以吸收的水分高达降雨量180厘米的60%,即108厘米。
26.D 主旨大意题。根据第三段中的“Cloud forests are also home to countless species of plants that can't be found anywhere else.”可知,本段主要介绍了云雾林中植物种类繁多。
27.D 推理判断题。通读全文,尤其是第一段中的“But another type of forest—the cloud forest—is just as important to humans as rainforests.”可知,本文主要围绕着云雾林展开,介绍了云雾林的地理位置和重要作用并提出了要采取措施保护云雾林的建议。由此可推知,本文很有可能出现在一本地理杂志中。
查看更多完整答案,请扫码查看