2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版》

A 跨学科 冰岛气候 (2024·河南南阳唐河期末)
Do you know Iceland(冰岛)?
How’s the weather there?
Is it always as cold as ice?
In Iceland, spring comes in March. The temperature goes up. It’s a good season to go fishing. In June, summer takes over from spring. It is usually warm. People can enjoy 24 hours of daylight. It is a hot season for travelling. Fall comes in September. People like to have art and music festivals. It rains a lot from October to February. And you can see snow in October. It is not cold in winter. The temperature in January is around -0.5℃. Outdoor activities such as riding and outdoor swimming can go on in winter.
Wind has quite an effect(影响)on weather here. You may meet four seasons in a day. “If you don’t like the weather, just wait 15 minutes and you’ll get something different,” people there often say.
1. Spring in Iceland starts from ______.
A. January
B. February
C. March
D. April
2. What do people like to do in fall?
A. Go fishing.
B. Go outdoor swimming.
C. Go travelling.
D. Have music and art festivals.
3. 中考新考法 句意理解 What does the last sentence mean?
A. They don’t like the weather there.
B. The wind in Iceland is too strong.
C. They know when the weather changes.
D. The weather in Iceland changes fast.
4. What do we know about Iceland?
A. There can be snowy days in fall.
B. People can’t do outdoor activities in winter.
C. The summer lasts two months.
D. It rains a lot in spring.
5. 中考新考法 主旨归纳 What is the passage mainly about?
A. The best time to go to Iceland.
B. The four seasons in Iceland.
C. How to travel to Iceland.
D. People’s life in Iceland.
答案: A 【文章大意】本文主要介绍了冰岛的四季。
1. C [解析]细节理解题。根据第四段中“In Iceland,spring comes in March.”可知,冰岛的春天从三月开始。故选C。
2. D [解析]细节理解题。根据第四段中的“Fall comes in September. People like to have art and music festivals.”可知,在秋天,人们喜欢举办艺术和音乐节。故选D。
3. D [解析]推理判断题。根据第五段中的“If you don't like the weather,just wait 15 minutes and you'll get something different”可知,如果你不喜欢这个天气,只要等15分钟,你会看到不一样的天气。由此可推知,冰岛的天气变化很快。故选D。
4. A [解析]推理判断题。根据第四段中的“Fall comes in September....And you can see snow in October.”可知,冰岛的秋季在九月来临,并且在十月你能看到雪,十月应是属于秋天。由此可推知,在秋天,冰岛可能会下雪。故选A。
5. B [解析]主旨大意题。根据“Do you know Iceland(冰岛)?”“How's the weather there?”“Is it always as cold as ice?”及全文可知,本文主要介绍了冰岛的四季情况。故选B。
B
Over 2,300 students and teachers from two schools in Guyuan, Ningxia, spent about 16 hours hiking(徒步)to show respect for the martyrs(烈士).
They began the trip at 4:30 a.m. on 1st April. They hiked 27 kilometres to get to the Renshanhe Martyrs Cemetery(陵园). “It was still dark for the first half of the trip. And walking along the mountain roads was difficult. However, none of us gave up. When the girls had trouble climbing up the mountains, the boys helped,” said Zhang Yuxin, a student from No.2 Middle School. And as police officers and doctors followed the team all the time, there was no need to worry.
Wang Kaixin was from Hongwen Middle School. His feet began to hurt halfway. But when a parent volunteer(志愿者)asked him to get into his car, he said no. “I felt like if I couldn’t walk to the place on my own this time, I might run away from difficulties in my life, so I had to keep going,” he said.
During the trip, the students held up red flags and sang old songs loudly. The team finally arrived at about 11 a.m. Then they swept the tombs(扫墓)for the 391 martyrs there. After that, the students returned to Guyuan on foot.
In fact, the hiking was nothing new for the two schools. “We have been doing this every year since 1995,” said Mian Youlu, a teacher from No.2 Middle School. “I hope the students can remember the martyrs. And I hope they can build a strong will(意志)by doing this.”
6. The students began the trip ______.
A. together with their parents
B. very early in the morning
C. without having breakfast
D. at the foot of the mountains
7. Police officers and doctors went on the trip to ______.
A. help sweep the tombs
B. make the trip more fun
C. keep the students safe
D. help the students carry things
8. What do we know about Wang Kaixin?
A. He is a boy with a strong will.
B. He doesn’t like travelling by car.
C. His parents went with him.
D. He didn’t finish the trip.
9. 中考新考法 推断段落大意 The last paragraph mainly tell us ______.
A. the meaning of the activity
B. the history of the two schools
C. the stories of the martyrs
D. the importance of the teachers
10. 中考新考法 推断篇章结构 Which of the following shows the structure of the passage?

答案: B 【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了来自宁夏的两所学校的学生们徒步去烈士陵园扫墓的故事。
6. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“They began the trip at 4:30 a.m. on April 1st.”可知,学生们很早就开始旅行了。故选B。
7. C [解析]细节理解题。根据第二段中的“And as police officers and doctors followed the team all the time,there was no need to worry.”可知,警察和医生是保护学生安全的。故选C。
8. A [解析]推理判断题。根据第三段中的“I felt like if I couldn't walk to the place on my own this time,I might run away from difficulties in my life,so I had to keep going”可知,王凯欣是个有坚强意志的男孩。故选A。
9. A [解析]段落大意题。根据最后一段中的“I hope the students can remember the martyrs. And I hope they can build a strong will(意志) by doing this.”可知,最后一段讲述了这次活动的意义。故选A。
10. D [解析]篇章结构题。第一段讲述了扫墓的人员,第二、第三和第四段讲述了扫墓过程,第五段讲述扫墓的意义。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭