2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅳ. (2024·陕西西安鄠邑区期末)阅读理解
Many people like to travel by plane, but I don’t like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off. You can’t choose the food. Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.
I like travelling by train. I think that trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don’t need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
1. Why do many people like to travel by plane?
A. Because it is fast.
B. Because you can start your journey when you want to.
C. Because it is cheap.
D. Because you can walk around in it.
2. What is the bad thing about the car?
A. You needn’t go to a railway station.
B. You can start your journey when you want to.
C. There are too many cars on the road sometimes.
D. You needn’t go to a bus station.
3. What does the writer think of the plane, the train and the car?
A. He thinks that it takes a lot of time to go to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it’s fast.
Many people like to travel by plane, but I don’t like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off. You can’t choose the food. Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.
I like travelling by train. I think that trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don’t need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
1. Why do many people like to travel by plane?
A. Because it is fast.
B. Because you can start your journey when you want to.
C. Because it is cheap.
D. Because you can walk around in it.
2. What is the bad thing about the car?
A. You needn’t go to a railway station.
B. You can start your journey when you want to.
C. There are too many cars on the road sometimes.
D. You needn’t go to a bus station.
3. What does the writer think of the plane, the train and the car?
A. He thinks that it takes a lot of time to go to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it’s fast.
答案:
1. A [解析]推理判断题。根据第一段中的“Planes are fast”可知,许多人喜欢乘坐飞机去旅行是因为飞机的速度很快。故选 A。
2. C [解析]细节理解题。根据第三段中的“But sometimes there are too many cars on the road.”可知,开车出行的缺点就是有时路上有很多车。故选 C。
3. A [解析]细节理解题。根据第一段中的“Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.”可知,作者认为进出机场需要花费很多时间。故选 A。
2. C [解析]细节理解题。根据第三段中的“But sometimes there are too many cars on the road.”可知,开车出行的缺点就是有时路上有很多车。故选 C。
3. A [解析]细节理解题。根据第一段中的“Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.”可知,作者认为进出机场需要花费很多时间。故选 A。
Ⅴ. (2024·北京门头沟区期末)任务型阅读
My name is Peter. I live in a small village.
In my village, there aren’t many cars or buses, and the streets are clean. I know all the neighbours and at the end of the day, we get together and talk. We go to bed early because there isn’t much to do in the evening. There aren’t any theatres, cinemas, museums or clubs.
But the children often play in the streets or in nature(大自然). There is no noise, so we can hear a lot of beautiful sounds from nature like the birds singing and the rain pouring(倾泻). In the evening, we can see lots of beautiful stars in the sky.
My pen friend Ken lives in a big city. He says there are more workplaces in the city, better schools, nicer shops, finer restaurants and lots of cinemas, theatres and museums Children can go to clubs and parks to enjoy themselves. I went to the city to visit Ken last month. He took me to a big shopping centre in the city and bought some nice gifts for my family.
“Which is better, the city or the village?” many of my classmates asked me when I came back. I’m not sure. The life in the city is quite different from the one in the village. But I know that I like the clean streets, friendly neighbours and fresh air in the village better.
1. Who lives in a village?
______
2. Why do people in Peter’s village go to bed early?
______
______
3. Where does Ken live?
______
4. What did Ken buy for Peter’s family?
______
5. 中考新考法 开放式谈对乡村或城市生活的看法 Do you like living in the village or in the city? Why?
______
______
My name is Peter. I live in a small village.
In my village, there aren’t many cars or buses, and the streets are clean. I know all the neighbours and at the end of the day, we get together and talk. We go to bed early because there isn’t much to do in the evening. There aren’t any theatres, cinemas, museums or clubs.
But the children often play in the streets or in nature(大自然). There is no noise, so we can hear a lot of beautiful sounds from nature like the birds singing and the rain pouring(倾泻). In the evening, we can see lots of beautiful stars in the sky.
My pen friend Ken lives in a big city. He says there are more workplaces in the city, better schools, nicer shops, finer restaurants and lots of cinemas, theatres and museums Children can go to clubs and parks to enjoy themselves. I went to the city to visit Ken last month. He took me to a big shopping centre in the city and bought some nice gifts for my family.
“Which is better, the city or the village?” many of my classmates asked me when I came back. I’m not sure. The life in the city is quite different from the one in the village. But I know that I like the clean streets, friendly neighbours and fresh air in the village better.
1. Who lives in a village?
______
2. Why do people in Peter’s village go to bed early?
______
______
3. Where does Ken live?
______
4. What did Ken buy for Peter’s family?
______
5. 中考新考法 开放式谈对乡村或城市生活的看法 Do you like living in the village or in the city? Why?
______
______
答案:
1. Peter. /Peter lives in a village. /Peter does.
2. Because there isn't much to do in the evening.
3. Ken lives in a big city. /In a big city.
4. Some nice gifts. /Ken/He bought some nice gifts for Peter's family.
5. I like living in the village, because there are clean streets, friendly neighbours and fresh air. (开放性试题,答案不唯一,言之有理即可)
2. Because there isn't much to do in the evening.
3. Ken lives in a big city. /In a big city.
4. Some nice gifts. /Ken/He bought some nice gifts for Peter's family.
5. I like living in the village, because there are clean streets, friendly neighbours and fresh air. (开放性试题,答案不唯一,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看