2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅲ. 新素材 传统美食——花饽饽(2024·河北秦皇岛青龙期末)阅读理解
Huabobo is a kind of traditional food in Shandong Province. It has a history of more than 300 years. People in Shandong like it very much. They usually eat it on special days,such as festivals,weddings(婚礼)and birthdays. So there are many factories for making huabobo in Shandong.
Yu Lili,from Weihai,Shandong,likes huabobo very much. When she was a child,her grandmother taught her how to make huabobo. So she is good at making it. She has a factory in her village. There are about 80 workers in her factory. They can make over 500 kinds of huabobo. Yu and her workers spent a lot of time on it,but she is happy because a lot of young people show their love to her huabobo.
Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes(形状),like animals,flowers and fruit. It looks good and it’s delicious.
For people in Shandong,huabobo is a symbol of the Chinese New Year. It shows good luck and people’s wishes for a good life. That’s why it becomes popular with more and more people in Shandong.
1. Who taught Yu Lili to make huabobo?
A. She herself.
B. Her grandmother.
C. Her workers.
D. Her friends.
2. 中考新考法 推断段落大意What is the third paragraph about?
A. What huabobo is.
B. Who likes huabobo.
C. How people make huabobo.
D. When people eat huabobo.
3. 中考新考法 推断篇章结构Which picture shows the structure of the passage?

4. Which is NOT true about Yu Lili?
A. She has a factory in Shandong.
B. She couldn’t make huabobo when she was a child.
C. Workers in her factory can make different kinds of huabobo.
D. She is happy that many young people like her huabobo.
Huabobo is a kind of traditional food in Shandong Province. It has a history of more than 300 years. People in Shandong like it very much. They usually eat it on special days,such as festivals,weddings(婚礼)and birthdays. So there are many factories for making huabobo in Shandong.
Yu Lili,from Weihai,Shandong,likes huabobo very much. When she was a child,her grandmother taught her how to make huabobo. So she is good at making it. She has a factory in her village. There are about 80 workers in her factory. They can make over 500 kinds of huabobo. Yu and her workers spent a lot of time on it,but she is happy because a lot of young people show their love to her huabobo.
Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes(形状),like animals,flowers and fruit. It looks good and it’s delicious.
For people in Shandong,huabobo is a symbol of the Chinese New Year. It shows good luck and people’s wishes for a good life. That’s why it becomes popular with more and more people in Shandong.
1. Who taught Yu Lili to make huabobo?
A. She herself.
B. Her grandmother.
C. Her workers.
D. Her friends.
2. 中考新考法 推断段落大意What is the third paragraph about?
A. What huabobo is.
B. Who likes huabobo.
C. How people make huabobo.
D. When people eat huabobo.
3. 中考新考法 推断篇章结构Which picture shows the structure of the passage?
4. Which is NOT true about Yu Lili?
A. She has a factory in Shandong.
B. She couldn’t make huabobo when she was a child.
C. Workers in her factory can make different kinds of huabobo.
D. She is happy that many young people like her huabobo.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“When she was a child, her grandmother taught her how to make huabobo.”可知,她的奶奶教了她做花饽饽。故选 B。
2. A [解析]段落大意题。根据第三段中的“Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes(形状), like animals, flowers and fruit. It looks good and it's delicious.”可知,第三段主要介绍了花饽饽是什么。故选 A。
3. D [解析]篇章结构题。第一段是总述,介绍了花饽饽及其流行;第二段通过讲述于丽丽的经历来论述花饽饽很受大家喜欢;第三段则是介绍花饽饽到底是什么;第四段是总结,花饽饽在山东流行的原因,与第一段相呼应。由此可知,该文章的结构应是总——分——总。故选 D。
4. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“When she was a child, her grandmother taught her how to make huabobo. So she is good at making it.”可知,她小时候就擅长做花饽饽。故选 B。
2. A [解析]段落大意题。根据第三段中的“Huabobo is not only a kind of food but also an art. Huabobo comes in different colours and shapes(形状), like animals, flowers and fruit. It looks good and it's delicious.”可知,第三段主要介绍了花饽饽是什么。故选 A。
3. D [解析]篇章结构题。第一段是总述,介绍了花饽饽及其流行;第二段通过讲述于丽丽的经历来论述花饽饽很受大家喜欢;第三段则是介绍花饽饽到底是什么;第四段是总结,花饽饽在山东流行的原因,与第一段相呼应。由此可知,该文章的结构应是总——分——总。故选 D。
4. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“When she was a child, her grandmother taught her how to make huabobo. So she is good at making it.”可知,她小时候就擅长做花饽饽。故选 B。
Ⅳ. 跨学科 牛奶的营养价值任务型阅读
We all know that 1 June is Children’s Day. But it is the World Milk Day too. People in other countries started to drink milk about 8,000 years ago. And in China,people started to drink it about 1,000 years ago.
Why do people drink milk? Let’s know more about it.
Milk is great because it has a lot of calcium(钙). Calcium can help us grow taller and calcium is good for our teeth and bones. So we should all get into the habit of drinking milk.
Then when should we drink milk?
Breakfast is very important for a day’s study and work. It’s good to drink a cup of milk for breakfast in the morning. A cup of warm milk helps us have a good sleep. So drinking some milk in the evening is good too. Adults(成人)need to drink as much as 300 ml of milk,and children need to drink 500 ml of milk every day.
How much milk do you drink every day?
Health always comes first in our life.
So let’s drink milk every day!
1. People ______ started to drink milk about 1,000 years ago.
2. An eight-year-old boy needs to drink ______ of milk every day.
3. We can know that it’s good to drink milk in the morning and ______.
4. The writer talks about milk from ______ aspect(s)(方面)in Paragraph 3.
5. 中考新考法 开放式谈对健康饮食的理解What other healthy food do you like eating?
______
We all know that 1 June is Children’s Day. But it is the World Milk Day too. People in other countries started to drink milk about 8,000 years ago. And in China,people started to drink it about 1,000 years ago.
Why do people drink milk? Let’s know more about it.
Milk is great because it has a lot of calcium(钙). Calcium can help us grow taller and calcium is good for our teeth and bones. So we should all get into the habit of drinking milk.
Then when should we drink milk?
Breakfast is very important for a day’s study and work. It’s good to drink a cup of milk for breakfast in the morning. A cup of warm milk helps us have a good sleep. So drinking some milk in the evening is good too. Adults(成人)need to drink as much as 300 ml of milk,and children need to drink 500 ml of milk every day.
How much milk do you drink every day?
Health always comes first in our life.
So let’s drink milk every day!
1. People ______ started to drink milk about 1,000 years ago.
2. An eight-year-old boy needs to drink ______ of milk every day.
3. We can know that it’s good to drink milk in the morning and ______.
4. The writer talks about milk from ______ aspect(s)(方面)in Paragraph 3.
5. 中考新考法 开放式谈对健康饮食的理解What other healthy food do you like eating?
______
答案:
1. in China 2. 500 ml 3. evening/in the evening
4. three/3 5. I like eating fruit. (答案不唯一,言之有理即可)
4. three/3 5. I like eating fruit. (答案不唯一,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看