2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语人教版》

B(2025·河北保定竞秀区期末)
What pet do you like? A cute rabbit, a small hamster(仓鼠), or some beautiful birds? Lots of children love animals and want to have a pet. But not every f... can have a pet. So in some countries, such as the US, the UK and Australia, school classes have pets.
Why do some classes have pets? This is because students can learn about the pets and learn to love them. In some classes, students have hamsters. They look after the hamsters. Every week the hamsters have new “mum and dad”. The “mum and dad” feed them every day. Sometimes the pets have babies. The students are very excited about it. But it needs more students to look after the pets. You may want to know where the pets are during school holidays. A student will take the pets to his or her home for the holidays.
Students can learn a lot from class pets.
They can learn more about animals and the world. And looking after pets helps students be responsible(有责任感的).
6. 中考新考法 单词还原 What is the proper(适当的) word in the sentence “But not every f... can have a pet.” in Paragraph 1?
A. Fact. B. Festival. C. Family. D. Friend.
7. 中考新考法 短语理解 Who are the “mum and dad” in the passage?
A. The students. B. The teachers. C. Animals. D. The students’ parents.
8. What will make students very excited?
A. The class has new pets.
B. They build houses for pets.
C. They feed a hamster.
D. Pets have babies.
9. Where are the class pets during school holidays?
A. In the pet shop.
B. In the classroom.
C. At a teacher’s home.
D. At a student’s home.
10. 中考新考法 标题归纳 What is the best title(标题)for the passage?
A. Animals Are People’s Good Friends
 B. How to Look after a Pet
 C. Pets Help Students Be Better
 D. How to Learn About Animals
答案: 6. C [解析]推理判断题。根据“Lots of children love animals and want to have a pet. But not every f... can have a pet.”可推知,此处指不是每个家庭都可以养宠物。故选 C。7. A [解析]推理判断题。根据“In some classes, students have hamsters. They look after the hamsters. Every week the hamsters have new ‘mum and dad’.”可知,班级上的宠物由学生们来照顾。由此可推知,宠物的“妈妈和爸爸”指的是学生们。故选 A。8. D [解析]细节理解题。根据“Sometimes the pets have babies. The students are very excited about it.”可知,宠物有了孩子这件事让学生们很激动。故选 D。9. D [解析]细节理解题。根据“A student will take the pets to his or her home for the holidays.”可知,在学校假期期间,班级宠物不在学校里,而是在学生的家中。故选 D。10. C [解析]标题归纳题。根据“Students can learn a lot from class pets. They can learn more about animals and the world. And looking after pets helps students be responsible(有责任感的)”可知,养宠物让学生们学到很多,让学生们变得更好。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭