第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
Ⅰ. 完形填空
Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They 1 that their family members don't know them as well as their friends do. In large 2, it is quite often for brothers and sisters to fight with each other. And they can only go to their friends for some 3. It is very important for teenagers to have one friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they 4 spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication is very 5 in children's growing up, because friends can discuss 6 to say to their family members.
However, 7 often try to choose their children's friends for them. Some parents may even 8 their children from meeting their good friends. Have you ever thought of the following 9?
Who chooses your friends?
Do you choose your friends 10 your friends choose you?
Have you got a good friend your parents don't like?
Your answers are welcome.
1. A. accept
B. believe
C. catch
D. receive
2. A. schools
B. factories
C. families
D. offices
3. A. ideas
B. money
C. time
D. choices
4. A. never
B. hardly
C. usually
D. seldom
5. A. important
B. impossible
C. interesting
D. impolite
6. A. nothing difficult
B. something difficult
C. difficult nothing
D. difficult something
7. A. teachers
B. friends
C. parents
D. partners
8. A. trust
B. stop
C. solve
D. lead
9. A. questions
B. advice
C. steps
D. answers
10. A. and
B. so
C. or
D. but
Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They 1 that their family members don't know them as well as their friends do. In large 2, it is quite often for brothers and sisters to fight with each other. And they can only go to their friends for some 3. It is very important for teenagers to have one friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they 4 spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication is very 5 in children's growing up, because friends can discuss 6 to say to their family members.
However, 7 often try to choose their children's friends for them. Some parents may even 8 their children from meeting their good friends. Have you ever thought of the following 9?
Who chooses your friends?
Do you choose your friends 10 your friends choose you?
Have you got a good friend your parents don't like?
Your answers are welcome.
1. A. accept
B. believe
C. catch
D. receive
2. A. schools
B. factories
C. families
D. offices
3. A. ideas
B. money
C. time
D. choices
4. A. never
B. hardly
C. usually
D. seldom
5. A. important
B. impossible
C. interesting
D. impolite
6. A. nothing difficult
B. something difficult
C. difficult nothing
D. difficult something
7. A. teachers
B. friends
C. parents
D. partners
8. A. trust
B. stop
C. solve
D. lead
9. A. questions
B. advice
C. steps
D. answers
10. A. and
B. so
C. or
D. but
答案:
1. B 根据空后的内容可知,他们发表自己的观点,用believe符合语境。
2. C 根据下文中的“brothers and sisters”可知,是在大家庭里。
3. A 根据上文“... their family members don't know them as well as their friends do.”可知,朋友更懂他们,青少年会去朋友那里找办法。
4. C 根据主从句的让步关系可知,他们通常会花大量时间通过打电话彼此交谈。
5. A 根据下文中because后面的内容可知,这种交流很重要。
6. B 根据下文的“... to say to their family members.”可知,青少年可以和朋友讨论一些难以和家庭成员讨论的事情。
7. C 根据下文“Some parents...”可知,父母经常为他们的孩子选择朋友。
8. B 根据信息词even可知,语气有所加强,应是父母会阻拦孩子见他们的好朋友。
9. A 根据下文列举的三个问题可知是思考下面的问题。
10. C 本句为选择疑问句,用or连接。
2. C 根据下文中的“brothers and sisters”可知,是在大家庭里。
3. A 根据上文“... their family members don't know them as well as their friends do.”可知,朋友更懂他们,青少年会去朋友那里找办法。
4. C 根据主从句的让步关系可知,他们通常会花大量时间通过打电话彼此交谈。
5. A 根据下文中because后面的内容可知,这种交流很重要。
6. B 根据下文的“... to say to their family members.”可知,青少年可以和朋友讨论一些难以和家庭成员讨论的事情。
7. C 根据下文“Some parents...”可知,父母经常为他们的孩子选择朋友。
8. B 根据信息词even可知,语气有所加强,应是父母会阻拦孩子见他们的好朋友。
9. A 根据下文列举的三个问题可知是思考下面的问题。
10. C 本句为选择疑问句,用or连接。
Ⅱ. 阅读理解
You're going to a foreigner's party. You must be excited about it. Wait a minute! Do you know what kind of gift you can send to your foreign friends? Here are some tips.
In some Western countries, some gifts like kites, chopsticks, or an erhu may be people's favorites.
Use beautiful paper to wrap the gifts. Remember not to use white, black or brown paper.
For Japanese, gifts like tea or pens are nice. They don't like big gifts.
For Frenchmen, gifts like candy, perfume (香水), wine or books are perfect.
British people and Americans like flowers, wine and chocolate, and you can relax and take it easy at their parties.
In Arab countries, it's not polite to send a gift to someone when you meet him or her for the first time. Isn't that interesting? You can give a gift when you meet a second time.
1. In some Western countries, ________ may be people's favorite gifts.
A. candies
B. kites
C. apples
D. cakes
2. What does the underlined word “wrap” mean in Chinese?
A. 装饰
B. 衬托
C. 捆绑
D. 包装
3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. In some Western countries, an erhu is not a good gift.
B. It's not a good idea to send flowers to an American girl.
C. People from different countries have different favorite gifts.
D. In Arab countries, we should send a gift to everyone we meet.
4. What is the passage mainly about?
A. Some tips about the kind of gift we can send to our foreign friends.
B. Some ideas about how to make friends with people from other countries.
C. Some kinds of parties to celebrate one's birthday.
D. Some popular gifts for Americans.
You're going to a foreigner's party. You must be excited about it. Wait a minute! Do you know what kind of gift you can send to your foreign friends? Here are some tips.
In some Western countries, some gifts like kites, chopsticks, or an erhu may be people's favorites.
Use beautiful paper to wrap the gifts. Remember not to use white, black or brown paper.
For Japanese, gifts like tea or pens are nice. They don't like big gifts.
For Frenchmen, gifts like candy, perfume (香水), wine or books are perfect.
British people and Americans like flowers, wine and chocolate, and you can relax and take it easy at their parties.
In Arab countries, it's not polite to send a gift to someone when you meet him or her for the first time. Isn't that interesting? You can give a gift when you meet a second time.
1. In some Western countries, ________ may be people's favorite gifts.
A. candies
B. kites
C. apples
D. cakes
2. What does the underlined word “wrap” mean in Chinese?
A. 装饰
B. 衬托
C. 捆绑
D. 包装
3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. In some Western countries, an erhu is not a good gift.
B. It's not a good idea to send flowers to an American girl.
C. People from different countries have different favorite gifts.
D. In Arab countries, we should send a gift to everyone we meet.
4. What is the passage mainly about?
A. Some tips about the kind of gift we can send to our foreign friends.
B. Some ideas about how to make friends with people from other countries.
C. Some kinds of parties to celebrate one's birthday.
D. Some popular gifts for Americans.
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段可知,candies、apples和cakes不在列举范围之内。
2. D 词义猜测题。根据常识可知,要用漂亮的纸来包装礼物。
3. C 细节理解题。选项A与第二段“In some Western countries, some gifts like kites, chopsticks, or an erhu may be people's favorites.”不符;选项B与短文倒数第二段中的“... Americans like flowers.”不符;选项D与最后一段中的“... it's not polite to send a... first time.”不符。
4. A 主旨大意题。根据第一段中的“Do you know what kind of gift you can send to your foreign friends? Here are some tips.”及文章内容可知,本文主要介绍了在不同国家,人们之间赠送的礼物不同。
2. D 词义猜测题。根据常识可知,要用漂亮的纸来包装礼物。
3. C 细节理解题。选项A与第二段“In some Western countries, some gifts like kites, chopsticks, or an erhu may be people's favorites.”不符;选项B与短文倒数第二段中的“... Americans like flowers.”不符;选项D与最后一段中的“... it's not polite to send a... first time.”不符。
4. A 主旨大意题。根据第一段中的“Do you know what kind of gift you can send to your foreign friends? Here are some tips.”及文章内容可知,本文主要介绍了在不同国家,人们之间赠送的礼物不同。
查看更多完整答案,请扫码查看