2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版》

根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
At sunrise, some people are doing Taijiquan in the park. 1. ________ But others call it a martial art (武术). So, what is Taijiquan and where does it come from?
2. ________ Martial arts can be different. Take Shaolin Wushu for example. It has a clear goal (目标)—to win a fight. The main focus is on developing (发展) strength and speed. If one is careless (粗心的), he may get injured (受伤).
3. ________ It is a relaxing movement. If one is good at it, he can move easily.
There are different kinds of Taijiquan. 4. ________ Zhang Sanfeng invented it. One day he watched a snake and a bird fighting. He was so excited about the animals. They used their skills to fight with others. 5. ________
A. But Taijiquan is very different.
B. The Taijiquan is famous in Japan.
C. Wudang Tai Chi is one.
D. Taijiquan is one of China’s most famous martial arts.
E. Many people think Taijiquan is a sport.
F. Then Zhang Sanfeng used their skills to develop his martial art.
答案: 【语篇解读】本文主要介绍了太极拳的相关知识。
1 - 5 EDACF
根据短文内容,选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。
more, become, lost, less, But, getting, carefully, Although, success, unlucky, characters, anything
Walt Disney, the great film - maker, was born in Chicago in 1901. His greatest wish was to 1. ________ a famous artist. When he was a young man, he went to a newspaper office in Kansas City where he had some friends working there. He took some of his pictures in the hope of 2. ________ a job there. However, he was 3. ________ and couldn’t find a job there. They looked at his pictures and said, “Sorry, young man. We don’t think there is 4. ________ interesting in your pictures. They’re meaningless.”
Disney 5. ________ heart after hearing the words. But he didn’t give up. Soon he kept drawing his pictures. One day a mouse came into his house and played on the floor. Disney stopped and watched it 6. ________. It came towards him, so he gave it a piece of bread. Day after day the mouse came back and asked for 7. ________ bread. In this way they became good friends.
Some years later, Disney moved to the west coast of the USA where Mickey Mouse was created.
Then Disney’s 8. ________ as a cartoon - maker began. He soon drew other cartoon 9. ________ like Donald Duck and Goofy. These cartoons were enjoyed very much by children. Disney died in 1966. 10. ________ the studios he started are still busy today, producing (制造) more and more interesting films.
答案: 【语篇解读】本篇主要介绍了早期迪斯尼创作著名的卡通形象米老鼠的过程和他的事业发展过程。
1. become 2. getting 3. unlucky 4. anything 5. lost
6. carefully 7. more 8. success 9. characters 10. But

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭