2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版》

Ⅴ.课文大变脸
阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
When we watch movies about the future, we sometimes see robots. They are usually like human servants. They help 1. ________ the housework and do jobs like working in dirty or dangerous places. Today there are already robots 2. ________(work) in factories. Some can help to build cars, and they do simple jobs over and over again. 3. ________(few) people will do such jobs in the future because they are boring, but robots will never get 4. ________(bore). Scientists are now trying to make robots 5. ________(look) like humans and do the same things as we do. Some robots in Japan can walk and dance. They are fun to watch. However, some scientists believe that 6. ________ we can make robots move like people, it will be difficult to make them 7. ________(real) think like a human. Some scientists agree it may take hundreds of years 8. ________(make) such robots. These new robots 9. ________(have) many different shapes. Some will look like humans, and others might look like animals. We never know 10. ________ will happen in the future!
答案: 1. with 2. working 3. Fewer 4. bored 5. look 6. although 7. really 8. to make 9. will have 10. what
Ⅵ.阅读理解(2023·岱岳区期中)
Beep... beep... There went the bell! Robbie opened his eyes. He had been sitting in the room for a whole day, and now it was time for him to do work.
Robbie looked out of the window. It was still snowing heavily and there was ice on the window. Robbie was told to turn the heat on before the family got home. And he did it.
Then Robbie was told to do some cleaning work at once. It was an easy job for him, but a tough(棘手的) one for his master, Helen. He kept on working until every room was clean and tidy.
Then, he had to cook supper for the family.
The first thing Robbie did was to get the big pot(锅) in the kitchen. Then he put some water in the pot and put it on the stove. He used one of his hands to cut up chicken and added the pieces to the water to make a good soup. Then he got some tomatoes, cabbages and carrots to make vegetable salad.
At ten past eight he laid(摆放) the table. Then he put some bread, the chicken soup and the salad on it. What a sweet smell! The moment he turned on the lights, the whole family came home.
“The soup smells great, Victor,” said Helen. “You really know how to tell Robbie what to do.”
Robbie is one robot that really saves the family a lot of work.

1. What is Robbie?
A. A cook. B. A robot.
C. A cleaner. D. A computer.
2. What do the underlined words “did it” in the second paragraph mean?
A. Looked out. B. Got home.
C. Turned the heat on. D. Did some cleaning.
3. The story happened on a ________.
A. sunny day B. rainy day
C. snowy day D. hot day
4. Robbie cooked ________ for the family.
A. beef soup B. fruit salad
C. chicken soup D. bread
5. What can we learn from the passage?
A. It’s hard for Robbie to do some work.
B. Robbie didn’t have to be told what to do.
C. Helen found it easy to do cleaning work at home.
D. Helen felt comfortable when she got home.
答案: 1. B 2. C 3. C 4. C 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭