2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年正大图书练测考七年级英语下册鲁教版》

Ⅴ.阅读还原
根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。
Many people believe that by the year 2100, we will live on the planet Mars. Here is what life could be like.
First of all, transport should be much better. By 2100, spaceships can travel at half the speed of light. 1. _______
Secondly, humans need food, water and air to live. Scientists should be able to find plants that can grow on Mars. These plants will provide us with food and air.
2. _______ We could easily jump too high and fly slowly away into space. To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier.
Life on Mars will be better in many ways.
3. _______ It is possible to live in a large building with many bedrooms. Then, robots will do most of the work, so we have more time for hobbies. 4. _______ Every student can study, do their homework on the computer and take exams in online schools. Each student will also have their own online teacher called “e-teacher”.
However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today.
5. _______ Meals will probably be in the shape of pills and will not be as delicious as they are today. Also, space travel will make many people feel ill.
A. There will probably be no school on Mars.
B. It might take us two or three days to get to Mars.
C. There is a problem for us to live on Mars.
D. Food will not be the same.
E. First, people will have more space.
答案: 1 - 5 BCEAD
Ⅰ. 完形填空
No one knows what our life will be like in the future. Here are some children’s 1 .
Cindy: In the future, people will have more holidays. They will 2 a lot of time traveling around the world. Maybe some families will go to the moon 3 their holidays.
Gary: I think the earth will be more crowded and polluted. Maybe some people will 4 their houses on other planets.
Sarah: Students in the future won’t need to go to school and they will study at home. What will happen 5 students have problems with a subject? They will 6 with a teacher through video conferencing(视频会议).
Peter: In the future, people will speak fewer languages. Maybe there will be 7 one language in the world. And it will be much 8 for people to talk with each other.
Laura: Robots will play an important role in our life. 9 will help humans do all kinds of work.
These predictions may seem impossible today, but I 10 they will come true one day because we never know what will happen in the future.
__1. A. resolutions B. predictions
C. programs D. activities
__2. A. buy B. lose C. show D. spend
__3. A. for B. with C. of D. from
__4. A. draw B. build C. save D. move
__5. A. if B. or C. but D. though
__6. A. agree B. plan C. discuss D. laugh
__7. A. only B. still C. already D. ever
__8. A. slower B. easier C. luckier D. quieter
__9. A. I B. He C. We D. They
__10. A. mind B. believe
C. remember D. describe
答案: 1. B 根据第一段中“No one knows what our life will be like in the future.”及最后一段中“These predictions...”可知,这是孩子们的预测。
2. D 根据空后的“a lot of time traveling”可知,他们将花费很多时间旅行。
3. A go to the moon for their holidays 意为“去月球度假”,介词 for 表示目的。
4. B 根据空后的“their houses on other planets”可知,有些人将会在别的星球上建造房子。
5. A 根据空后的“students have problems with a subject”及下文的回答可知,这是一种假设,用 if。
6. C 根据上一句及空后的“with a teacher”可知,当有问题的时候,学生们可以和老师视频讨论。
7. A 根据空后的“one language”及选项可知,only 修饰 one,只有一种语言。
8. B 根据上一句“Maybe there will be 7 one language in the world.”可知,只有一种语言,所以人们互相交流就更容易了。
9. D 此处用代词 they 代指 robots。
10. B 根据句中的转折词 but 及下文中“we never know what will happen in the future”可知,“我”相信它们将会成真。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭