第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
Ⅱ. 阅读理解
What will the schoolbag be like in the future? Do you go on carrying your bag to school now? I think nobody wants one shoulder to be lower than the other. In India, most of us would look on the reduction of textbooks as a way out. But in a country like America, there are always more options(选择). A company called Go Reader has created a “schoolbag” which is the size of a laptop, weighing about 2.5 kg. “The ‘schoolbag’ has a color screen and can ‘hold’ all the textbooks that a student may need,” says a report in The Asian Age newspaper.
The company plans to work closely with the publishers of textbooks so that these books can be supplied on the Internet. What all the students will have to do is to download their textbooks. Making notes and highlighting important parts of a lesson can be done just as generations of students have done on their textbooks.
1. The new “schoolbag” looks like .
A. a TV set B. a big computer
C. a laptop D. a box
2. What’s the meaning of the underlined word “download” in Paragraph 2?
A. 卸载 B. 下载
C. 向下 D. 下降
3. How many books can the “schoolbag” hold?
A. Some main books.
B. Many new books.
C. All the textbooks that a student may need.
D. All the notebooks that a student may need.
4. Which of the following is WRONG?
A. Many people don’t like big and heavy bags.
B. American students may have more options.
C. The new “schoolbag” weighs about 2.5 kg.
D. The “schoolbag” has a black screen.
5. What will the students have to do when they use the schoolbags?
A. The students should use them at home.
B. All the students may use them without making notes.
C. The students will not download their textbooks.
D. They have to download their textbooks.
What will the schoolbag be like in the future? Do you go on carrying your bag to school now? I think nobody wants one shoulder to be lower than the other. In India, most of us would look on the reduction of textbooks as a way out. But in a country like America, there are always more options(选择). A company called Go Reader has created a “schoolbag” which is the size of a laptop, weighing about 2.5 kg. “The ‘schoolbag’ has a color screen and can ‘hold’ all the textbooks that a student may need,” says a report in The Asian Age newspaper.
The company plans to work closely with the publishers of textbooks so that these books can be supplied on the Internet. What all the students will have to do is to download their textbooks. Making notes and highlighting important parts of a lesson can be done just as generations of students have done on their textbooks.
1. The new “schoolbag” looks like .
A. a TV set B. a big computer
C. a laptop D. a box
2. What’s the meaning of the underlined word “download” in Paragraph 2?
A. 卸载 B. 下载
C. 向下 D. 下降
3. How many books can the “schoolbag” hold?
A. Some main books.
B. Many new books.
C. All the textbooks that a student may need.
D. All the notebooks that a student may need.
4. Which of the following is WRONG?
A. Many people don’t like big and heavy bags.
B. American students may have more options.
C. The new “schoolbag” weighs about 2.5 kg.
D. The “schoolbag” has a black screen.
5. What will the students have to do when they use the schoolbags?
A. The students should use them at home.
B. All the students may use them without making notes.
C. The students will not download their textbooks.
D. They have to download their textbooks.
答案:
1. C 细节理解题。根据第一段中“A company called Go - Reader has created a ‘schoolbag’ which is the size of a laptop...”可知,新型书包看起来像手提电脑。
2. B 词义猜测题。根据画线词上一句“...can be supplied on the Internet.”及画线词所在句的句意“所有学生必须做的就是去下载他们的课本”可知,download 意为“下载”。
3. C 细节理解题。根据第一段中“...and can ‘hold’ all the textbooks that a student may need...”可知,学生可能会用到的所有课本都可以“装在”里面。
4. D 细节理解题。根据第一段中“The ‘schoolbag’ has a color screen...”可知,这种“书包”的屏幕是彩色的。
5. D 细节理解题。根据第二段中“What all the students will have to do is to download their textbooks.”可知,他们必须下载课本。
2. B 词义猜测题。根据画线词上一句“...can be supplied on the Internet.”及画线词所在句的句意“所有学生必须做的就是去下载他们的课本”可知,download 意为“下载”。
3. C 细节理解题。根据第一段中“...and can ‘hold’ all the textbooks that a student may need...”可知,学生可能会用到的所有课本都可以“装在”里面。
4. D 细节理解题。根据第一段中“The ‘schoolbag’ has a color screen...”可知,这种“书包”的屏幕是彩色的。
5. D 细节理解题。根据第二段中“What all the students will have to do is to download their textbooks.”可知,他们必须下载课本。
Ⅲ. 阅读还原
根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
What kind of homes will we live in in the future? And what will life inside the home be like?
1. It can learn about your likes and dislikes. For example, it will set the heat in the house to your favorite temperature(温度). It will turn on the shower at the right temperature. It will also darken the windows at night and lighten them when it’s time to wake up.
2. Appliances(用具) will communicate with each other—and with you. Your stove will tell you when your food is cooked and ready to eat. Refrigerators will suggest recipes(食谱) based on the food you already have. When you need more food, your cabinets will tell you to buy it.
3. Are you tired of the color of your walls? In a smart home, you won’t have to paint them. The walls will be able to change colors from time to time. If you are happy, they will turn red. If you are unhappy, they will turn blue.
4. Robots already do many things such as cooking and cleaning. In the future, robots will be able to show feelings on their faces, like we humans. People will feel more comfortable having them around in the house. So it will get popular with a robot at home.
5. There’s a good chance this smart home will be a reality in 25 or 30 years, perhaps sooner. Much of the technology is already here.
A. Most families will own a robot in the future.
B. A computer “brain” will control(控制) your house.
C. OLED screens will change the way your walls look.
D. Parts of the house will be able to talk with you.
E. Some robots will take care of children.
F. Such homes may be a part of your life within 30 years.
根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
What kind of homes will we live in in the future? And what will life inside the home be like?
1. It can learn about your likes and dislikes. For example, it will set the heat in the house to your favorite temperature(温度). It will turn on the shower at the right temperature. It will also darken the windows at night and lighten them when it’s time to wake up.
2. Appliances(用具) will communicate with each other—and with you. Your stove will tell you when your food is cooked and ready to eat. Refrigerators will suggest recipes(食谱) based on the food you already have. When you need more food, your cabinets will tell you to buy it.
3. Are you tired of the color of your walls? In a smart home, you won’t have to paint them. The walls will be able to change colors from time to time. If you are happy, they will turn red. If you are unhappy, they will turn blue.
4. Robots already do many things such as cooking and cleaning. In the future, robots will be able to show feelings on their faces, like we humans. People will feel more comfortable having them around in the house. So it will get popular with a robot at home.
5. There’s a good chance this smart home will be a reality in 25 or 30 years, perhaps sooner. Much of the technology is already here.
A. Most families will own a robot in the future.
B. A computer “brain” will control(控制) your house.
C. OLED screens will change the way your walls look.
D. Parts of the house will be able to talk with you.
E. Some robots will take care of children.
F. Such homes may be a part of your life within 30 years.
答案:
1 - 5 BDCAF
查看更多完整答案,请扫码查看