2025年课堂精练英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课堂精练英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



III.用所给单词的正确形式填空
1. My____________(patient)is almost worn away by their endless quarrel.
2. Neighbours____________(shock)that such an attack could happen in their area.
3. University of Cambridge,____________(found)in 1209, is home to a great number of famous figures.
4. Agriculture occupies an important place in the____________(nation)economy.
5. On the wall____________(hang)two large oil paintings.
6. We tried to stop the fire from spreading, but we knew it was____________(hope).
7. The two of you spent a fun,____________(cheer)night at the movies.
8. How do I deal with this____________(situate)?
9. I endure____________(sad)for it opens my soul.
10. But, before I realise my dream, I have to make some____________(prepare).
答案: 1. patience 2. were shocked 3. founded 4. national 5. hang 6. hopeless 7. cheerful 8. situation 9. sadness 10. preparations
IV.阅读理解
主题语境:人与自然/人与动植物 语篇类型:说明文
“The noise made by boats of whale watching tourists may be causing communication problems for the animals,” British researchers said last week.
Whale watching is a popular tourist activity in places where groups of killer whales(虎鲸)live. Every day, dozens of boats filled with tourists go to watch the beautiful animals. Unfortunately, the engines of the boats make a lot of noise, and that may be causing problems for the whales, according to a report in the US science magazine Nature.

The whales travel in groups, and communicate with each other through sonic(声波的)calls that some scientists refer to as singing. The sounds of the boat engines may be creating too much background noise for the whales to be able to hear each other.
The researchers listened to recordings of whale calls made between 15 and 25 years ago, before whale watching became popular. These were compared to more recent recordings.
They found that the animals have started to sing longer than they used to, like a person shouting to a friend across a noisy room.
It is believed that the whales are trying to communicate hunting or breeding information. Scientists said that, if this is prevented, the future of the world's whale population could be in danger.
“Animals become slow in mind and repeat themselves in noisy areas,” said Volker Deecke, a Canadian biologist. “They have to say things twice or three times in order to be understood.”
The killer whales studied were living off the coast of northwestern America. The number of killer whales in this area has been falling for several years, but scientists are not sure why.
1. What does the underlined word “breeding” in Paragraph 6 mean?
A. Singing to others.
B. Producing young.
C. Caring about the old.
D. Hunting for food.
2. The passage mainly tells us________.
A. the problems of whale watching
B. how killer whales communicate with each other
C. the reduced population of killer whales caused by whale watching
D. hearing problems of the killer whales caused by whale watching
3. Now in a noisy background, the killer whales have to________.
A. sing in a louder voice
B. sing longer
C. travel in smaller groups
D. get nearer to each other
4. From the passage, we can feel that the author is________.
A. angry
B. hopeful
C. worried
D. disappointed
答案: 1. B 2. D 3. B 4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭