第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
三、新素养 文化意识 亮亮吃着色拉里的香蕉,想着将其作为专栏里的一个版块呈现也不失为一个好的主意,于是他开始查找相关资料。阅读亮亮查到的资料内容,完成下列任务。
主题:人与社会——社会与文化 话题:香蕉
体裁:说明文 难度:★★★★★
What’s the minions’(小黄人的) favourite food? Ba-ba-ba-ba-ba-nana! Bananas are one kind of the world’s most popular fruits. But they are not only fruit. In some places, people eat them with almost every meal.
A study says that rice, corn and wheat are the world’s top staple food, and bananas are the fourth most important staple food in the world. More than 400,000,000 people live on them. They have lots of carbs(碳水化合物). So they can give us plenty of energy. Bananas are also cheap and easy to get. There are over 1,000 kinds of bananas on Earth.
Many African people like bananas just like Chinese people like rice. In Uganda(乌干达), people cook green bananas with beans and meat. Rwandan(卢旺达的) people like fried banana chips and banana pancakes. The dishes are yummy and filling(能填饱肚子的).
Fun facts about bananas:
* Bananas can float(漂浮) on water. * Bananas are the cheapest fruit in the world.
* The vitamins and minerals in bananas can make you happy.
(一)根据资料内容,选择正确的答案。
( )1. People in ________ like bananas and cook food with green bananas.
A. China B. Uganda C. Rwanda
( )2. Carbs in bananas can ________.
A. make people happy B. give people plenty of energy
C. make people float on water
( )3. The underlined phrase “staple food” in the passage means “________” in Chinese.
A. 主食 B. 零食 C. 甜点
(二)根据资料内容,判断正(T)误(F)。
( )1. There are only yellow bananas on Earth.
( )2. Bananas have carbs, vitamins and minerals in them.
主题:人与社会——社会与文化 话题:香蕉
What’s the minions’(小黄人的) favourite food? Ba-ba-ba-ba-ba-nana! Bananas are one kind of the world’s most popular fruits. But they are not only fruit. In some places, people eat them with almost every meal.
A study says that rice, corn and wheat are the world’s top staple food, and bananas are the fourth most important staple food in the world. More than 400,000,000 people live on them. They have lots of carbs(碳水化合物). So they can give us plenty of energy. Bananas are also cheap and easy to get. There are over 1,000 kinds of bananas on Earth.
Many African people like bananas just like Chinese people like rice. In Uganda(乌干达), people cook green bananas with beans and meat. Rwandan(卢旺达的) people like fried banana chips and banana pancakes. The dishes are yummy and filling(能填饱肚子的).
Fun facts about bananas:
* Bananas can float(漂浮) on water. * Bananas are the cheapest fruit in the world.
* The vitamins and minerals in bananas can make you happy.
(一)根据资料内容,选择正确的答案。
( )1. People in ________ like bananas and cook food with green bananas.
A. China B. Uganda C. Rwanda
( )2. Carbs in bananas can ________.
A. make people happy B. give people plenty of energy
C. make people float on water
( )3. The underlined phrase “staple food” in the passage means “________” in Chinese.
A. 主食 B. 零食 C. 甜点
(二)根据资料内容,判断正(T)误(F)。
( )1. There are only yellow bananas on Earth.
( )2. Bananas have carbs, vitamins and minerals in them.
答案:
(一)1. B 解析:根据“Many African people like bananas ... In Uganda, people cook green bananas with beans and meat.”可知,乌干达人喜欢香蕉,他们会用绿香蕉来做食物。故选B。
2. B 解析:根据“They have lots of carbs. So they can give us plenty of energy.”可知,香蕉里的碳水化合物可以给人们带来大量能量。故选B。
3. A 解析:根据“rice, corn and wheat”并结合实际可推测,staple food的中文意思是“主食”。故选A。
(二)1. F 解析:根据“There are over 1,000 kinds of bananas on Earth.”可知,地球上有一千多种香蕉,不只有黄色品种的香蕉。故填F。
2. T
2. B 解析:根据“They have lots of carbs. So they can give us plenty of energy.”可知,香蕉里的碳水化合物可以给人们带来大量能量。故选B。
3. A 解析:根据“rice, corn and wheat”并结合实际可推测,staple food的中文意思是“主食”。故选A。
(二)1. F 解析:根据“There are over 1,000 kinds of bananas on Earth.”可知,地球上有一千多种香蕉,不只有黄色品种的香蕉。故填F。
2. T
查看更多完整答案,请扫码查看