第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、新情境 生活运用 每个城市的地铁都有自己的标志。阅读短文,选择正确的答案并回答问题。
People like travelling during the holiday. Lots of people like to travel in big cities by underground. It’s fast, cheap and convenient(方便的). And it’s very easy to pay for the tickets on the phone.
But how can you find an underground station? In different cities, you can see different underground signs. For example, you can see the logo “
” in Shenzhen. In Beijing, you can see the logo “
”. And in Shanghai the logo is “
”. When you see these logos, you can find an underground station nearby.
In some big cities, during the rush hour(the time when people go to work or come back home from work), it is always crowded(拥挤的). So it’s not a good idea to travel by underground during the rush hour.
( )1. The logo
” is the underground sign of ________.
A. Shenzhen B. Shanghai C. Beijing
( )2. When you see these logos, you will know the underground station is ________.
A. far B. not far C. quite a long way to go
( )3. The underlined phrase “rush hour” means “________” in Chinese.
A. 高峰时段 B. 尖端时刻 C. 低谷时期
( )4. Which is NOT true according to the passage?
A. We cannot pay for the underground tickets on the phone.
B. The logos of the underground are different in different cities.
C. It’s not a good idea to travel by underground during the rush hour.
5. 新趋势 开放性设问 Do you like travelling by underground? Why or why not?(根据实际情况,回答问题)______________________________
People like travelling during the holiday. Lots of people like to travel in big cities by underground. It’s fast, cheap and convenient(方便的). And it’s very easy to pay for the tickets on the phone.
But how can you find an underground station? In different cities, you can see different underground signs. For example, you can see the logo “
”. And in Shanghai the logo is “
In some big cities, during the rush hour(the time when people go to work or come back home from work), it is always crowded(拥挤的). So it’s not a good idea to travel by underground during the rush hour.
( )1. The logo
A. Shenzhen B. Shanghai C. Beijing
( )2. When you see these logos, you will know the underground station is ________.
A. far B. not far C. quite a long way to go
( )3. The underlined phrase “rush hour” means “________” in Chinese.
A. 高峰时段 B. 尖端时刻 C. 低谷时期
( )4. Which is NOT true according to the passage?
A. We cannot pay for the underground tickets on the phone.
B. The logos of the underground are different in different cities.
C. It’s not a good idea to travel by underground during the rush hour.
5. 新趋势 开放性设问 Do you like travelling by underground? Why or why not?(根据实际情况,回答问题)______________________________
答案:
1. C 2. B 3. A
4. A 解析:根据“And it's very easy to pay for the tickets on the phone.”可知,人们可以很轻易地在手机上购买地铁票,所以A选项表述错误。故选A。
5. Yes, I do. Because it's cheap and convenient. (答案不唯一,言之有理即可)
4. A 解析:根据“And it's very easy to pay for the tickets on the phone.”可知,人们可以很轻易地在手机上购买地铁票,所以A选项表述错误。故选A。
5. Yes, I do. Because it's cheap and convenient. (答案不唯一,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看