第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、亮亮在网上搜到一篇关于交通规则的短文。阅读短文,完成下列任务。
主题:人与社会——社会服务与人际沟通 话题:交通规则
体裁:说明文 难度:★★★
We can see traffic lights at many crossings. The traffic lights are the same in most(大多数) countries. There are three kinds of lights—red, yellow and green. The yellow light is also called the amber(琥珀色) light. People should stop and wait at a red light, go at a green light, slow down and stop at a yellow light. The green light in Japan looks like blue. In China and America, people drive on the right side of the road. But in the UK, Japan and Australia, people drive on the left side of the road. It's really interesting.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The traffic lights are the same in all countries.
( )2. We should stop at both red lights and yellow lights.
( )3. In the US, people should drive on the left side of the road.
(二)根据短文内容,选择正确的答案,在方框中画“√”。
1. In China, when you cross the road, you must look ________(□ right □ left) first.
2. 新趋势 图片理解 英国的电子警察拍下了两辆车的行车情况,违规的车辆是:________。

主题:人与社会——社会服务与人际沟通 话题:交通规则
体裁:说明文 难度:★★★
We can see traffic lights at many crossings. The traffic lights are the same in most(大多数) countries. There are three kinds of lights—red, yellow and green. The yellow light is also called the amber(琥珀色) light. People should stop and wait at a red light, go at a green light, slow down and stop at a yellow light. The green light in Japan looks like blue. In China and America, people drive on the right side of the road. But in the UK, Japan and Australia, people drive on the left side of the road. It's really interesting.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The traffic lights are the same in all countries.
( )2. We should stop at both red lights and yellow lights.
( )3. In the US, people should drive on the left side of the road.
(二)根据短文内容,选择正确的答案,在方框中画“√”。
1. In China, when you cross the road, you must look ________(□ right □ left) first.
2. 新趋势 图片理解 英国的电子警察拍下了两辆车的行车情况,违规的车辆是:________。
答案:
(一)1. F 2. T 3. F
(二)1. left
2. A 解析:根据英国开车靠左行驶的交通规则以及图中给出的行进方向可判断,左图中的车辆属于违规行驶。故选A。
(二)1. left
2. A 解析:根据英国开车靠左行驶的交通规则以及图中给出的行进方向可判断,左图中的车辆属于违规行驶。故选A。
二、图图也很喜欢自行车,但是他还不会骑,于是亮亮将刚搜到的户外骑行课的宣传单发给了图图。阅读宣传单,选择正确的答案。
主题:人与社会——体育 话题:户外骑行课
体裁:应用文 难度:★★★
(续表)
( )1. On school days, when can Tutu begin if he wants to take the wild ride class after school?
A. At 9:00 a.m. B. At 3:00 p.m. C. At 5:00 p.m.
( )2. 新趋势 数字计算 If ten-year-old Tutu and his parents take the classes, how much should they pay for the classes?
A. ¥360. B. ¥280. C. ¥320.
( )3. Tutu's father wants to learn about bike parts. Which class should he take?
A. Class 1. B. Class 2. C. Class 3.
( )4. Which of the following can be put in “ ▲ ”?
A. don't talk in your classroom. B. don't put on your old clothes.
C. don't ride too near the other bikers.
( )5. 新趋势 主旨大意 What is the main purpose of the reading material?
A. To tell people to do more exercise.
B. To know some things about the riding classes.
C. To ask students and parents to take part in the bike races.
主题:人与社会——体育 话题:户外骑行课
体裁:应用文 难度:★★★
(续表)
( )1. On school days, when can Tutu begin if he wants to take the wild ride class after school?
A. At 9:00 a.m. B. At 3:00 p.m. C. At 5:00 p.m.
( )2. 新趋势 数字计算 If ten-year-old Tutu and his parents take the classes, how much should they pay for the classes?
A. ¥360. B. ¥280. C. ¥320.
( )3. Tutu's father wants to learn about bike parts. Which class should he take?
A. Class 1. B. Class 2. C. Class 3.
( )4. Which of the following can be put in “ ▲ ”?
A. don't talk in your classroom. B. don't put on your old clothes.
C. don't ride too near the other bikers.
( )5. 新趋势 主旨大意 What is the main purpose of the reading material?
A. To tell people to do more exercise.
B. To know some things about the riding classes.
C. To ask students and parents to take part in the bike races.
答案:
1. C 解析:根据“Class Time:Monday—Friday 10:00 a.m.,2:00 p.m. and 5:00 p.m.”可知,在工作日户外骑行的开课时间分别是上午十点、下午两点和下午五点,图图放学后可以参加下午五点段的骑行学习。故选C。
2. C 3. B 4. C 5. B
2. C 3. B 4. C 5. B
查看更多完整答案,请扫码查看