第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
三、新情境 时文热点 了解完同学们暑期做家务的情况后,Lily老师又在班级群里给家长们分享了有关是否应该对孩子做家务给予报酬的文章。阅读Lily老师分享的内容,选择正确的答案。
主题:人与自我——生活与学习 话题:做家务是否应得报酬
体裁:说明文 难度:★★★★★
Many kids do housework,such as doing the dishes,making the bed and folding the clothes. They get some money or other computer time by doing so.
Paying kids for housework is one of the most popular topics,especially at a time when everyone is more careful about money. Some parents think since(既然) adults make money by doing their jobs,we should pay kids for everyday housework.
But some people don't think kids should get rewards for doing housework. Susie Walton,an expert,believes that by rewarding kids,parents are sending a message that work isn't worth doing unless you get something in return. “Running any kind of housework is a team effort,”Walton says.“The home is a living space for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have responsibilities in the house,and that family decide how their home looks and how they are going to keep it looking like what they want.”Other people believe that getting a reward encourages kids to do housework,and that it also teaches them real - world lessons about how to get money. There are also apps that give kids points and digital gifts that can be redeemed(兑换) either online or in the real world.“Our goal is to give kids lawful(合法的) power so they can get rewards,”says Chris Bergman.“And kids need rewards to encourage them.”
( )1. Which of the following is NOT mentioned in paragraph 1?
A. Doing the dishes. B. Cooking meals. C. Folding the clothes.
( )2. What is Walton's idea in the passage?
A. Doing housework is only parents' job. B. People work to get some rewards.
C. Kids have responsibilities in the house.
( )3. According to Chris Bergman's words,kids should be encouraged to ________.
A. do housework without rewards B. do more housework
C. do housework by getting rewards
( )4.新趋势 标题归纳 Which is the best title for the passage?
A. Kids should study as well as doing housework
B. Should kids be rewarded for doing housework?
C. Let children do some housework
主题:人与自我——生活与学习 话题:做家务是否应得报酬
体裁:说明文 难度:★★★★★
Many kids do housework,such as doing the dishes,making the bed and folding the clothes. They get some money or other computer time by doing so.
Paying kids for housework is one of the most popular topics,especially at a time when everyone is more careful about money. Some parents think since(既然) adults make money by doing their jobs,we should pay kids for everyday housework.
But some people don't think kids should get rewards for doing housework. Susie Walton,an expert,believes that by rewarding kids,parents are sending a message that work isn't worth doing unless you get something in return. “Running any kind of housework is a team effort,”Walton says.“The home is a living space for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have responsibilities in the house,and that family decide how their home looks and how they are going to keep it looking like what they want.”Other people believe that getting a reward encourages kids to do housework,and that it also teaches them real - world lessons about how to get money. There are also apps that give kids points and digital gifts that can be redeemed(兑换) either online or in the real world.“Our goal is to give kids lawful(合法的) power so they can get rewards,”says Chris Bergman.“And kids need rewards to encourage them.”
( )1. Which of the following is NOT mentioned in paragraph 1?
A. Doing the dishes. B. Cooking meals. C. Folding the clothes.
( )2. What is Walton's idea in the passage?
A. Doing housework is only parents' job. B. People work to get some rewards.
C. Kids have responsibilities in the house.
( )3. According to Chris Bergman's words,kids should be encouraged to ________.
A. do housework without rewards B. do more housework
C. do housework by getting rewards
( )4.新趋势 标题归纳 Which is the best title for the passage?
A. Kids should study as well as doing housework
B. Should kids be rewarded for doing housework?
C. Let children do some housework
答案:
1. B
2. C 解析:通读短文第三段可知,Susie Walton的观点是“要让孩子明白,做家务属于团队努力,家里的每个人都有责任决定家的样子以及如何让家保持他们想要的样子”。故选C。
3. C 解析:根据“‘Our goal is to give kids lawful power so they can get rewards,’ says Chris Bergman. ‘And kids need rewards to encourage them.’”可知,Chris Bergman提倡孩子通过做家务获得报酬。故选C。
4. B
2. C 解析:通读短文第三段可知,Susie Walton的观点是“要让孩子明白,做家务属于团队努力,家里的每个人都有责任决定家的样子以及如何让家保持他们想要的样子”。故选C。
3. C 解析:根据“‘Our goal is to give kids lawful power so they can get rewards,’ says Chris Bergman. ‘And kids need rewards to encourage them.’”可知,Chris Bergman提倡孩子通过做家务获得报酬。故选C。
4. B
查看更多完整答案,请扫码查看