第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读短文,完成下列任务。
主题:社会与文化—中国传统节日 语篇类型:记叙文
Diandian shares some traditional(传统的) Chinese festivals with his foreign friends(外国朋友).
1. __________Spring Festival is an important festival in China. It's usually in January or February. The day before Spring Festival is Chinese New Year's Eve(除夕). All members of the family get together and have a big dinner. The elders(长辈) usually give red envelopes and wishes(祝福) to children. On Chinese New Year's Eve, everyone in my family is very busy. My parents and I clean the house and decorate(装饰) it. My grandpa helps my grandma with cooking. We love this festival!
2. __________Mid−Autumn Festival is a special holiday for many people in China. It often comes in September or October. On that day, family members get together and have a big dinner. After dinner, they enjoy the full moon and tell stories about Chang'e. And they eat mooncakes and grapes, too. What a lot of fun!
任务一:新考法·图文转换 根据材料内容,选择相应的图片并写在横线上。(有多余选项)

任务二:根据材料内容,选择正确答案。
( )1. Diandian's grandparents on Chinese New Year's Eve.
A. cook dinner B. decorate the house C. clean the house
( )2. The phrase "red envelopes" means " " in Chinese.新考法·词义推断
A. 红袋子 B. 红包 C. 红纸
( )3. Family members on both Spring Festival and Mid−Autumn Festival.
A. eat mooncakes B. clean the house
C. get together and have a big dinner
任务三:根据材料内容,回答下列问题。
1. When is Mid−Autumn Festival?
______________________________
2. What do you do on Chinese New Year's Eve?新题型·开放题
______________________________
主题:社会与文化—中国传统节日 语篇类型:记叙文
Diandian shares some traditional(传统的) Chinese festivals with his foreign friends(外国朋友).
1. __________Spring Festival is an important festival in China. It's usually in January or February. The day before Spring Festival is Chinese New Year's Eve(除夕). All members of the family get together and have a big dinner. The elders(长辈) usually give red envelopes and wishes(祝福) to children. On Chinese New Year's Eve, everyone in my family is very busy. My parents and I clean the house and decorate(装饰) it. My grandpa helps my grandma with cooking. We love this festival!
2. __________Mid−Autumn Festival is a special holiday for many people in China. It often comes in September or October. On that day, family members get together and have a big dinner. After dinner, they enjoy the full moon and tell stories about Chang'e. And they eat mooncakes and grapes, too. What a lot of fun!
任务一:新考法·图文转换 根据材料内容,选择相应的图片并写在横线上。(有多余选项)
任务二:根据材料内容,选择正确答案。
( )1. Diandian's grandparents on Chinese New Year's Eve.
A. cook dinner B. decorate the house C. clean the house
( )2. The phrase "red envelopes" means " " in Chinese.新考法·词义推断
A. 红袋子 B. 红包 C. 红纸
( )3. Family members on both Spring Festival and Mid−Autumn Festival.
A. eat mooncakes B. clean the house
C. get together and have a big dinner
任务三:根据材料内容,回答下列问题。
1. When is Mid−Autumn Festival?
______________________________
2. What do you do on Chinese New Year's Eve?新题型·开放题
______________________________
答案:
三、任务一:
1.C
2.A
任务二:
1.A [点拨]由“My grandpa helps my grandma with cooking.”可知,典典的爷爷奶奶做饭,故选A。
2.B [点拨]由“The elders(长辈) usually give red envelopes and wishes(祝福) to children.”及常识可知,在除夕夜长辈们会给孩子们新年红包并送祝福,故选B。
3.C [点拨]通读两个材料介绍,可知在这两个节日中,家人都相聚在一起,吃丰盛的晚餐,故选C。
任务三:
1.It often comes in September or October.
2.I get together and have a big dinner with my family.(答案不唯一)
1.C
2.A
任务二:
1.A [点拨]由“My grandpa helps my grandma with cooking.”可知,典典的爷爷奶奶做饭,故选A。
2.B [点拨]由“The elders(长辈) usually give red envelopes and wishes(祝福) to children.”及常识可知,在除夕夜长辈们会给孩子们新年红包并送祝福,故选B。
3.C [点拨]通读两个材料介绍,可知在这两个节日中,家人都相聚在一起,吃丰盛的晚餐,故选C。
任务三:
1.It often comes in September or October.
2.I get together and have a big dinner with my family.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看