第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
阅读短文,选择正确答案。
主题:自然生态−季节变化 语篇类型:说明文
There are four seasons in a year.They come one by one.
In spring,it's warm.Spring is green with flowers and songs.Birds sing,flowers grow and new leaves grow on the trees.People often go on a picnic in spring.
In summer,it's hot.The sun is strong and the days are long.We can enjoy summer vacation in summer.
In autumn,it is cool.The sun goes down earlier(更早地).Leaves turn yellow and red.
Farmers are busy in fall.
In winter,it is cold.Many trees have lost their leaves.Snow falls.Some animals go into a deep sleep.The year is gone.
( )1.Birds sing and flowers grow in .
A.autumn B.spring C.summer
( )2.What can you find in autumn?
A.The sun goes up earlier. B.Leaves turn yellow and red.
C.Some animals go into a deep sleep.
( )3.The day is in summer so the night is in summer.
A.longer;longer B.shorter;longer C.longer;shorter
( )4.The underlined word"falls"means“ ".

( )5.My mother likes beautiful flowers.I often go on a picnic with her.Which season does she like?
A.Summer. B.Winter. C.Spring.
主题:自然生态−季节变化 语篇类型:说明文
There are four seasons in a year.They come one by one.
In spring,it's warm.Spring is green with flowers and songs.Birds sing,flowers grow and new leaves grow on the trees.People often go on a picnic in spring.
In summer,it's hot.The sun is strong and the days are long.We can enjoy summer vacation in summer.
In autumn,it is cool.The sun goes down earlier(更早地).Leaves turn yellow and red.
Farmers are busy in fall.
In winter,it is cold.Many trees have lost their leaves.Snow falls.Some animals go into a deep sleep.The year is gone.
( )1.Birds sing and flowers grow in .
A.autumn B.spring C.summer
( )2.What can you find in autumn?
A.The sun goes up earlier. B.Leaves turn yellow and red.
C.Some animals go into a deep sleep.
( )3.The day is in summer so the night is in summer.
A.longer;longer B.shorter;longer C.longer;shorter
( )4.The underlined word"falls"means“ ".
( )5.My mother likes beautiful flowers.I often go on a picnic with her.Which season does she like?
A.Summer. B.Winter. C.Spring.
答案:
1.B [点拨]由原文第二段可知,春天鸟儿唱歌,花朵盛开,故选B。
2.B [点拨]由原文第四段可知,秋天叶子变成黄色和红色,故选B。
3.C [点拨]由原文“The sun is strong and the days are long.”可知夏天白天长,所以黑夜就短,故选C。
4.B [点拨]根据常识可知冬天会下雪,所以falls在这里的意思是“降落”,故选B。
5.C [点拨]由原文“Birds sing, flowers grow and new leaves grow on the trees. People often go on a picnic in spring.”可知,妈妈喜欢的是春天,故选C。
2.B [点拨]由原文第四段可知,秋天叶子变成黄色和红色,故选B。
3.C [点拨]由原文“The sun is strong and the days are long.”可知夏天白天长,所以黑夜就短,故选C。
4.B [点拨]根据常识可知冬天会下雪,所以falls在这里的意思是“降落”,故选B。
5.C [点拨]由原文“Birds sing, flowers grow and new leaves grow on the trees. People often go on a picnic in spring.”可知,妈妈喜欢的是春天,故选C。
二、Pedro写了一篇描述自己最喜欢的季节的短文。阅读短文,完成下列任务。
主题:自然生态−春季风景 语篇类型:说明文
Hello,my dear friends!What's my favourite season?Let me tell you.My favourite season is spring.Spring is a lovely season.There is a garden behind my house.In spring,the leaves become green and the flowers give off fragrance(芳香).There are many butterflies and bees around the flowers.The butterflies are dancing and the bees are singing.Sometimes it rains.It usually rains quietly.The rain moistens(使变得湿润)the trees and the flowers.
I think they may say,"We are very thirsty.The rain is very good.It can help us."What a beautiful season!Don't you think so?And what about your favourite season?Can you tell me?
任务一:根据短文内容,选择合适的选项。
( )1.Which season does Pedro like best?
A.Spring. B.Autumn. C.Winter.
( )2.Pedro thinks spring is a season.
A.busy B.quiet C.lovely
( )3.It usually rains in spring.
A.quietly B.slowly C.heavily
( )4.The are singing in spring.

任务二:根据图片提示,仿照文中画线句子写一句话,描写秋天的树叶。
______________________________
主题:自然生态−春季风景 语篇类型:说明文
Hello,my dear friends!What's my favourite season?Let me tell you.My favourite season is spring.Spring is a lovely season.There is a garden behind my house.In spring,the leaves become green and the flowers give off fragrance(芳香).There are many butterflies and bees around the flowers.The butterflies are dancing and the bees are singing.Sometimes it rains.It usually rains quietly.The rain moistens(使变得湿润)the trees and the flowers.
I think they may say,"We are very thirsty.The rain is very good.It can help us."What a beautiful season!Don't you think so?And what about your favourite season?Can you tell me?
任务一:根据短文内容,选择合适的选项。
( )1.Which season does Pedro like best?
A.Spring. B.Autumn. C.Winter.
( )2.Pedro thinks spring is a season.
A.busy B.quiet C.lovely
( )3.It usually rains in spring.
A.quietly B.slowly C.heavily
( )4.The are singing in spring.
任务二:根据图片提示,仿照文中画线句子写一句话,描写秋天的树叶。
答案:
任务一:
1.A [点拨]根据“My favourite season is spring.”可知,Pedro最喜欢的季节是春天,故选A。
2.C [点拨]根据“Spring is a lovely season.”可知,Pedro觉得春天是个可爱的季节。
3.A [点拨]根据“It usually rains quietly.”可知,春天通常悄悄地下雨,故选A。
4.B [点拨]根据“the bees are singing”可知,蜜蜂在春天唱歌,故选B。
任务二:In autumn, the leaves become yellow and fall from the trees. (答案不唯一)
1.A [点拨]根据“My favourite season is spring.”可知,Pedro最喜欢的季节是春天,故选A。
2.C [点拨]根据“Spring is a lovely season.”可知,Pedro觉得春天是个可爱的季节。
3.A [点拨]根据“It usually rains quietly.”可知,春天通常悄悄地下雨,故选A。
4.B [点拨]根据“the bees are singing”可知,蜜蜂在春天唱歌,故选B。
任务二:In autumn, the leaves become yellow and fall from the trees. (答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看