第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
六、完形填空。
Riding a bike is really ________. You can go to places far from your house, and you can go out to play ________ your friends.
But before you go, learn some tips about bikes:
You need a bike ________ for you. Riding a too big bike is not ________.
Bikes can break down. You ________ learn to look after your bike.
You need to learn the ________ of riding a bike in the city.
You should ________ bright coloured clothes, so the drivers can see you ________.
Riding a bike can be dangerous. You must wear a helmet(头盔)________ your head.
You need to keep yourself safe when you are riding a bike. You need to ________ the entire time.
( )1. A. excited B. exciting C. excitedly
( )2. A. for B. to C. with
( )3. A. too big B. too small C. just right
( )4. A. safe B. safety C. safely
( )5. A. needs B. need to C. want
( )6. A. rules B. way C. use
( )7. A. in B. with C. wear
( )8. A. easy B. easily C. hard
( )9. A. protect B. protecting C. to protect
( )10. A. be careful B. careful C. carefully
Riding a bike is really ________. You can go to places far from your house, and you can go out to play ________ your friends.
But before you go, learn some tips about bikes:
You need a bike ________ for you. Riding a too big bike is not ________.
Bikes can break down. You ________ learn to look after your bike.
You need to learn the ________ of riding a bike in the city.
You should ________ bright coloured clothes, so the drivers can see you ________.
Riding a bike can be dangerous. You must wear a helmet(头盔)________ your head.
You need to keep yourself safe when you are riding a bike. You need to ________ the entire time.
( )1. A. excited B. exciting C. excitedly
( )2. A. for B. to C. with
( )3. A. too big B. too small C. just right
( )4. A. safe B. safety C. safely
( )5. A. needs B. need to C. want
( )6. A. rules B. way C. use
( )7. A. in B. with C. wear
( )8. A. easy B. easily C. hard
( )9. A. protect B. protecting C. to protect
( )10. A. be careful B. careful C. carefully
答案:
1. B 2. C 3. C 4. A 5. B 6. A 7. C 8. B 9. C 10. A
七、阅读短文,完成下列各题。
Sam’s aunt works in a zoo. Her job is to look after the animals in the zoo. She feeds the animals, baths them and cleans their rooms. She loves animals and she likes her job very much. She often talks to the animals, and the animals understand her. The animals are always happy when they see Sam’s aunt.
Many people come to see the animals in the zoo every day. But some people do not know the zoo rules. They get too close to some animals like lions or tigers. That’s very dangerous. Some people feed animals food. Some people litter. When people do these, Sam’s aunt will stop them.
(一)判断正(T)误(F)。
( )1. Sam’s aunt doesn’t feed the animals.
( )2. Sam’s aunt reads stories to the animals.
( )3. The animals like Sam’s aunt.
( )4. It’s safe to get too close to the lions or tigers.
( )5. Sam’s aunt is a good worker in the zoo.
(二)根据短文第二段内容,圈出萨姆的阿姨要制止的行为。
A.
B.
C.

Sam’s aunt works in a zoo. Her job is to look after the animals in the zoo. She feeds the animals, baths them and cleans their rooms. She loves animals and she likes her job very much. She often talks to the animals, and the animals understand her. The animals are always happy when they see Sam’s aunt.
Many people come to see the animals in the zoo every day. But some people do not know the zoo rules. They get too close to some animals like lions or tigers. That’s very dangerous. Some people feed animals food. Some people litter. When people do these, Sam’s aunt will stop them.
(一)判断正(T)误(F)。
( )1. Sam’s aunt doesn’t feed the animals.
( )2. Sam’s aunt reads stories to the animals.
( )3. The animals like Sam’s aunt.
( )4. It’s safe to get too close to the lions or tigers.
( )5. Sam’s aunt is a good worker in the zoo.
(二)根据短文第二段内容,圈出萨姆的阿姨要制止的行为。
A.
C.
答案:
(一)1. F 解析:由“She feeds the animals, baths them and cleans their rooms.”可知,她给动物喂食、给它们洗澡和打扫它们的房间。 2. F 3. T 解析:由“The animals are always happy when they see Sam’s aunt.”可知,动物们看到萨姆的阿姨时总是很高兴,所以动物们喜欢萨姆的阿姨。 4. F 解析:由“They get too close to some animals like lions or tigers. That’s very dangerous.”可知,离狮子或老虎这样的动物太近会很危险。 5. T 解析:根据文章可知,萨姆的阿姨对动物很好。她会照顾动物,还会制止人们乱扔垃圾和其他危险行为。
(二)B
(一)1. F 解析:由“She feeds the animals, baths them and cleans their rooms.”可知,她给动物喂食、给它们洗澡和打扫它们的房间。 2. F 3. T 解析:由“The animals are always happy when they see Sam’s aunt.”可知,动物们看到萨姆的阿姨时总是很高兴,所以动物们喜欢萨姆的阿姨。 4. F 解析:由“They get too close to some animals like lions or tigers. That’s very dangerous.”可知,离狮子或老虎这样的动物太近会很危险。 5. T 解析:根据文章可知,萨姆的阿姨对动物很好。她会照顾动物,还会制止人们乱扔垃圾和其他危险行为。
(二)B
查看更多完整答案,请扫码查看