2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅱ. 七选五
Have you ever wondered what the real meaning of the saying "A friend in need is a friend indeed" is? 1 True friendship is the one, in which the individuals do not have to maintain good manners with each other. Sharing true friendship is the situation, when the person you are talking about is regarded as one among your family members, when the relation you share with him or her reaches a stage that even if you don't correspond for some time, your friendship remains unchanged.
The trust between best friends is such that if one friend falls in trouble, the other will not think twice to help. If the bond between two friends is strong, true friends can tolerate even long distances. 2 It would not affect their friendship.
3 They would face it together and support each other, even if it is against the interests of the other person. Best friends don't analyze each other and they don't have to do so. They accept each other with their positive and negative qualities. 4 They know each other's strengths as well as weaknesses. One would not overpower the other. They would respect each other's individuality. In fact, they would understand the similarities and respect the differences.
True friendship is marked by selflessness. Best friends support each other, even if the whole world opposes them. 5 If you have even one true friend, consider yourself lucky.
A.True friendship never fades away.
B.Nothing is hidden between true friends.
C.It is not easy getting true friends for the lifetime.
D.For them, geographical separation is just a part of life.
E.True friends don't desert each other when one is facing trouble.
F.Remember, all the best friends are friends, but not all friends can be the best friends.
G. People talk about the true value of friendship actually without knowing what it stands for.
Have you ever wondered what the real meaning of the saying "A friend in need is a friend indeed" is? 1 True friendship is the one, in which the individuals do not have to maintain good manners with each other. Sharing true friendship is the situation, when the person you are talking about is regarded as one among your family members, when the relation you share with him or her reaches a stage that even if you don't correspond for some time, your friendship remains unchanged.
The trust between best friends is such that if one friend falls in trouble, the other will not think twice to help. If the bond between two friends is strong, true friends can tolerate even long distances. 2 It would not affect their friendship.
3 They would face it together and support each other, even if it is against the interests of the other person. Best friends don't analyze each other and they don't have to do so. They accept each other with their positive and negative qualities. 4 They know each other's strengths as well as weaknesses. One would not overpower the other. They would respect each other's individuality. In fact, they would understand the similarities and respect the differences.
True friendship is marked by selflessness. Best friends support each other, even if the whole world opposes them. 5 If you have even one true friend, consider yourself lucky.
A.True friendship never fades away.
B.Nothing is hidden between true friends.
C.It is not easy getting true friends for the lifetime.
D.For them, geographical separation is just a part of life.
E.True friends don't desert each other when one is facing trouble.
F.Remember, all the best friends are friends, but not all friends can be the best friends.
G. People talk about the true value of friendship actually without knowing what it stands for.
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。在生活中,真正的友谊不会拘泥于各种礼仪,朋友彼此间都以诚相待,会毫不犹豫地帮助对方。
1.G 空前一句说,你曾经想知道“患难见真情”的真正含义吗?后一句解释了什么是真正的友谊。由此可推知,空处应是说很多人并不了解真正的友谊的含义。故选G。
2.D 根据前一句中的“long distances”可知,此处叙述的是距离对双方的影响,这与D项中的“geographical separation”相呼应。故选D。
3.E 根据后一句中的“face it together and support each other”可知,此处讲述的是真正的朋友会共同面对困难并互相支持,这与E项中的“don’t desert each other”相呼应。故选E。
4.B 根据后一句“They know each other’s strengths as well as weaknesses.”可知,真正的朋友知道对方的优点和缺点,双方坦诚相见,故B项符合语境。
5.C 根据空后一句“If you have even one true friend, consider yourself lucky.”可知,即使你只有一位真正的朋友,那你也应该感到幸运。由此可推知,C项“获得一生的真正的朋友并不容易”符合语境。
1.G 空前一句说,你曾经想知道“患难见真情”的真正含义吗?后一句解释了什么是真正的友谊。由此可推知,空处应是说很多人并不了解真正的友谊的含义。故选G。
2.D 根据前一句中的“long distances”可知,此处叙述的是距离对双方的影响,这与D项中的“geographical separation”相呼应。故选D。
3.E 根据后一句中的“face it together and support each other”可知,此处讲述的是真正的朋友会共同面对困难并互相支持,这与E项中的“don’t desert each other”相呼应。故选E。
4.B 根据后一句“They know each other’s strengths as well as weaknesses.”可知,真正的朋友知道对方的优点和缺点,双方坦诚相见,故B项符合语境。
5.C 根据空后一句“If you have even one true friend, consider yourself lucky.”可知,即使你只有一位真正的朋友,那你也应该感到幸运。由此可推知,C项“获得一生的真正的朋友并不容易”符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看