2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
B
Mandela became president in South Africa's historic 1994 election. After that,he often looked to Walter Sisulu,one of his closest friends for more than sixty years,for guidance. Sisulu was in many ways as important as Mandela in the fight against South Africa's racist system.
In 1944,the two,along with the late Oliver Tambo,founded the ANC Youth League. The ANCYL favored a more militant(激进的)way to the movement against the government. They soon took over the ANC,with Sisulu serving as its secretary general from 1949 to 1954. In 1963,he,Mandela and other top ANC leaders were sentenced to life in prison.
Sisulu was always calm and patient after he was released. The day after his release on Oct. 15,1989,Sisulu explained to reporters how "it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside was too great. " Mandela's release came four months later.
Sisulu was born in 1912. Unlike Mandela,whose father was a chief,Sisulu was the child of a black maid and a white worker. His father left the family when Sisulu was small.
He was educated for a while at a local school,but left when he was 15 to support his family. He took whatever jobs he could,and continued to learn on his own. In 1940,he joined the ANC and got Mandela to join it a year later.
"Our paths first met in 1941. During the past 62 years,our lives have been closely connected. We shared the joy of living,and the pain. We walked side by side through the valley of death. Together we enjoyed the taste of freedom," Mandela said after Sisulu died on May 5th,2003."A part of me is gone. "
5. In what way was Sisulu similar to Mandela?
A. He also supported peaceful means.
B. He also ran for the 1994 election.
C. He was also a founder of the ANC.
D. He was also a great freedom fighter.
6. What made Sisulu feel hopeful about the future?
A. Mandela's release.
B. The people's power.
C. The prisoners' high spirits.
D. Reporters' encouragement.
7. What did Mandela tell us about in the last paragraph?
A. His lifelong friendship with Sisulu.
B. His important influence on Sisulu.
C. His hard efforts to win freedom.
D. His opinions on Sisulu's life.
8. What is the purpose of the text?
A. To compare Sisulu with Mandela.
B. To show the greatness of Mandela.
C. To explain the history of the ANCYL.
D. To describe Sisulu's life and achievements.
Mandela became president in South Africa's historic 1994 election. After that,he often looked to Walter Sisulu,one of his closest friends for more than sixty years,for guidance. Sisulu was in many ways as important as Mandela in the fight against South Africa's racist system.
In 1944,the two,along with the late Oliver Tambo,founded the ANC Youth League. The ANCYL favored a more militant(激进的)way to the movement against the government. They soon took over the ANC,with Sisulu serving as its secretary general from 1949 to 1954. In 1963,he,Mandela and other top ANC leaders were sentenced to life in prison.
Sisulu was always calm and patient after he was released. The day after his release on Oct. 15,1989,Sisulu explained to reporters how "it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside was too great. " Mandela's release came four months later.
Sisulu was born in 1912. Unlike Mandela,whose father was a chief,Sisulu was the child of a black maid and a white worker. His father left the family when Sisulu was small.
He was educated for a while at a local school,but left when he was 15 to support his family. He took whatever jobs he could,and continued to learn on his own. In 1940,he joined the ANC and got Mandela to join it a year later.
"Our paths first met in 1941. During the past 62 years,our lives have been closely connected. We shared the joy of living,and the pain. We walked side by side through the valley of death. Together we enjoyed the taste of freedom," Mandela said after Sisulu died on May 5th,2003."A part of me is gone. "
5. In what way was Sisulu similar to Mandela?
A. He also supported peaceful means.
B. He also ran for the 1994 election.
C. He was also a founder of the ANC.
D. He was also a great freedom fighter.
6. What made Sisulu feel hopeful about the future?
A. Mandela's release.
B. The people's power.
C. The prisoners' high spirits.
D. Reporters' encouragement.
7. What did Mandela tell us about in the last paragraph?
A. His lifelong friendship with Sisulu.
B. His important influence on Sisulu.
C. His hard efforts to win freedom.
D. His opinions on Sisulu's life.
8. What is the purpose of the text?
A. To compare Sisulu with Mandela.
B. To show the greatness of Mandela.
C. To explain the history of the ANCYL.
D. To describe Sisulu's life and achievements.
答案:
B
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了南非著名反种族隔离斗士——沃尔特·西苏鲁,他也是曼德拉的好战友。
5.D 推理判断题。由前两段可知,西苏鲁和曼德拉一样,都是伟大的南非自由战士。
6.B 细节理解题。根据第三段中的“it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside was too great”可知,西苏鲁对未来充满希望是因为他受到了人民力量的鼓舞。
7.A 推理判断题。由最后一段中曼德拉的话可知,他深情地回顾了他与西苏鲁六十多年的革命友谊。
8.D 写作意图题。通读全文可知,本文描写了南非著名反种族隔离斗士西苏鲁的生平和成就。
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了南非著名反种族隔离斗士——沃尔特·西苏鲁,他也是曼德拉的好战友。
5.D 推理判断题。由前两段可知,西苏鲁和曼德拉一样,都是伟大的南非自由战士。
6.B 细节理解题。根据第三段中的“it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside was too great”可知,西苏鲁对未来充满希望是因为他受到了人民力量的鼓舞。
7.A 推理判断题。由最后一段中曼德拉的话可知,他深情地回顾了他与西苏鲁六十多年的革命友谊。
8.D 写作意图题。通读全文可知,本文描写了南非著名反种族隔离斗士西苏鲁的生平和成就。
查看更多完整答案,请扫码查看