2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版》

Ⅰ. 单词拼写
1. In the factory, the helmets the workers wore
varied
( 各种各样的 ) in color according to their different posts.
2. She, a 7 year-old girl, was a
boarder
( 寄宿生 ) in Nanjing.
3. No matter how late she comes home, she makes it a
routine
( 惯例 ) to walk her dog for about an hour.
4. We must face the fact that our time is limited and we must
cherish
( 珍视 ) every minute.
5. It's a
bittersweet
( 苦乐参半的 ) feeling because of the terrorist crisis that ended early this morning.
6. We've always regarded him as a man of
integrity
( 正直 ) and high professional competence.
答案: 1.varied 2.boarder 3.routine 4.cherish 5.bittersweet 6.integrity
Ⅱ. 选词填空
instead of, fall in love with, in between, after all, be curious about, no longer, in the long term, stick to, in the future, a couple of
1. In high school, I
the computer, and built my first website.
2. Much to the family's surprise, Dennis who was considered unreliable
his promise!
3. I learn that if you
something and do it all the time, you will get better at it.
4. The government encourages farmers to grow corn
rice to improve water quality.
5.
, thriving farms and open markets will provide secure food supply.
6. You should forgive him for his forgetfulness.
, he is over seventy.
7. These are just
challenges that people will face when getting education in developing countries.
8. Parties and social gatherings excite us the same way they once did.
9. I see her most weekends but not very often
.
10. I asked her to be more careful
.
答案: 1.was curious about 2.stuck to 3.fall in love with 4.instead of 5.In the long term 6.After all 7.a couple of 8.no longer 9.in between 10.in the future
Ⅲ. 完成句子
1. 明天我不能来参加他的婚礼,因为那时我在开会。
I can't attend his wedding tomorrow, for
I’ll be having a meeting then

2. 我很兴奋!明天上午的这个时候我正飞往上海。
I feel so excited! At this time tomorrow morning
I will be flying to Shanghai
.
3. 她不在时,她的丈夫将照料这些孩子们。
Her husband
will be taking care of the children
while she is away.
答案: 1.I’ll be having a meeting then 2.I will be flying to Shanghai 3.will be taking care of the children
Ⅰ. 阅读理解
Don't get mad next time you catch your teenager texting when he commits himself to studying. He simply may not be able to resist. A study of the University of Iowa (UI) found teenagers are far more sensitive than adults to the immediate effect or reward of their behavior. The findings may help explain why the initial rush of texting may be more attractive for adolescents than the long - term payoff of studying.
"For the teenager, the rewards are seductive for them to be addicted to texting," says Professor Jatin Vaidya, an author of the study. "They draw adolescents. Sometimes, the rewards are a kind of motivation for them. Even when a kind of behavior is no longer in a teenager's best interest to continue, they will, because the effect of the rewards is still there and lasts much longer in adolescents than in adults."
For parents, that means limiting distra - ctions so that teenagers can make better choices. Take the homework and social media dilemma: At 9 p. m., shut off everything except a computer that has no access to social media, as the researchers advise. "I'm not saying they shouldn't be allowed access to technology," says Vaidya. "But some help in resetting their concentration is necessary for them so that they can develop those impulse - control skills."
In their study, Vaidya and co - author Shaun Vecera note researchers generally believe teenagers are not mature, make bad decisions, and engage in risky behavior because the frontal lobes ( 额叶 ) of their brains are not fully developed. But the UI researchers wondered whether something more fundamental was going on with adolescents to cause behavior independent of higher - level reasoning.
"We wanted to try to understand the brain's reward system and how it changes from childhood to adulthood," says Vaidya, who adds that the reward character in the human brain is easier than decision - making. "We've been trying to understand the reward process in adolescence and whether there is more to adolescent behavior than an underdeveloped frontal lobe," he adds. For their study, the researchers persuaded 40 adolescents, aged 13 to 16, and 40 adults, aged 20 to 35 to participate.
In the future, researchers hope to look into the psychological and neurological ( 神经学上的 ) aspects of their results.
1. What does the passage mainly tell us?
A. Always, rewards are attractive to teenagers.
B. Always, adolescents can resist rewards.
C. Resistance can be controlled well by adolescents.
D. Getting rewards is the greatest motivation for adolescents to study.
2. What does the underlined word "seductive" in Paragraph 2 mean?
A. Necessary.
B. Attractive.
C. Useful.
D. Important.
3. Which statement agrees with Vaidya's idea?
A. The influence of the reward is weak in adolescents.
B. Parents should help children in making decisions.
C. Children should have access to the Internet.
D. Children need help in refocusing their attention.
4. What result does the teenager's brain under - development lead to?
A. Doing things after some thought.
B. Making good decisions.
C. Joining in dangerous actions.
D. Escaping risky behavior.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要讲述了青少年对即时效应和奖励比成人更敏感,所以奖励对青少年总是很有吸引力这一事实。并用相关实例验证了这一结论。
1.A 主旨大意题。根据文章内容可知,全文围绕的都是“奖励对青少年是有吸引力的”这个话题,并且运用了相关的研究结果来阐述青少年会这样的原因——他们的大脑额叶还没有发育完全。A项意为“奖励始终吸引着青少年”,符合文意。故选A。
2.B 词义猜测题。画线单词所在的句子为Jatin Vaidya所说的话。由这句话后的“They draw adolescents. Sometimes, the rewards are a kind of motivation for them.”可知,这些奖励对青少年是很有吸引力的。画线单词与下句中的draw相呼应。necessary必要的;attractive有吸引力的;useful有用的;important重要的。故选B。
3.D 细节理解题。由文章第三段中的“But some help in resetting their concentration is necessary for them so that they can develop those impulse-control skills.”可知,Vaidya认为在重新集中注意力方面,孩子们需要一些帮助。故选D。
4.C 细节理解题。由文章第四段中的“teenagers are not mature, make bad decisions, and engage in risky behavior because the frontal lobes(额叶) of their brains are not fully developed”可知,青少年大脑发育得不充分会导致他们参加危险的活动。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭