2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ. 阅读理解
During a break at work last spring, I took a quick glance at my social media account. I had several notifications, and one of them was a friend request. I looked more closely at the screen and saw my grandmother’s picture next to the request. “Barbara Haywood sent you a friend request,” the notification stated. Maybe it was a joke. I hated to think that someone could have opened an account under my grandmother’s name.
I called my mom at the end of the workday. “I have a friend request from Mammie. Is it really from her?” I asked.
“It is,”my mom confirmed. She explained that my uncle Buster had helped her set up the account. “That is so awesome,”I said. I opened my app and wrote a welcome message on my grandmother’s page.
Mammie learned about social media gradually. At first, she simply “liked” pictures of the family. After a while, she figured out how to add comments. Her proficiency is not of great importance. It’s the fact that she’s on social media and has access to pictures of her family on a daily basis.
My grandmother has four children, ten grandchildren,and ten great-grandchildren. We all live fairly close to her, but we also lead very busy lives. And though we invite Mammie to many performances and games, her lack of mobility limits her attendance. Now that she has a social media account, she doesn’t have to miss a thing. She can keep up with the latest trends and view vacation pictures.
However, she has a special way of commenting on posts. She calls us all her doll babies, and she always signs her comments, “Love, Mammie.” A friend asked me the other day if I was going to tell her that she didn’t need to sign her name at the end of her comments. “I sure am not,”I told my friend. “She can use social media however she wants. I’m not criticizing a thing about what she does.”
1. How did the author react to the friend request from her grandmother?
A. Moved.
B. Excited.
C. Cheerful.
D. Doubtful.
2. What really matters about her grandmother according to the author?
A. Her using social media skillfully.
B. Her presence on social media.
C. Her making constant progress.
D. Her interest in adding comments.
3. What does the author think of her grandmother’s using social media?
A. It’s a chance to make new friends.
B. It’s an approach to exploring the world.
C. It’s a channel to achieve personal growth.
D. It’s a way to get involved in the big family.
4. Why does the author refuse her friend’s advice?
A. Her grandmother will be unhappy.
B. Her grandmother is a little stubborn.
C. She tries to show respect for her grandmother.
D. She likes her grandmother’s unique way indeed.
During a break at work last spring, I took a quick glance at my social media account. I had several notifications, and one of them was a friend request. I looked more closely at the screen and saw my grandmother’s picture next to the request. “Barbara Haywood sent you a friend request,” the notification stated. Maybe it was a joke. I hated to think that someone could have opened an account under my grandmother’s name.
I called my mom at the end of the workday. “I have a friend request from Mammie. Is it really from her?” I asked.
“It is,”my mom confirmed. She explained that my uncle Buster had helped her set up the account. “That is so awesome,”I said. I opened my app and wrote a welcome message on my grandmother’s page.
Mammie learned about social media gradually. At first, she simply “liked” pictures of the family. After a while, she figured out how to add comments. Her proficiency is not of great importance. It’s the fact that she’s on social media and has access to pictures of her family on a daily basis.
My grandmother has four children, ten grandchildren,and ten great-grandchildren. We all live fairly close to her, but we also lead very busy lives. And though we invite Mammie to many performances and games, her lack of mobility limits her attendance. Now that she has a social media account, she doesn’t have to miss a thing. She can keep up with the latest trends and view vacation pictures.
However, she has a special way of commenting on posts. She calls us all her doll babies, and she always signs her comments, “Love, Mammie.” A friend asked me the other day if I was going to tell her that she didn’t need to sign her name at the end of her comments. “I sure am not,”I told my friend. “She can use social media however she wants. I’m not criticizing a thing about what she does.”
1. How did the author react to the friend request from her grandmother?
A. Moved.
B. Excited.
C. Cheerful.
D. Doubtful.
2. What really matters about her grandmother according to the author?
A. Her using social media skillfully.
B. Her presence on social media.
C. Her making constant progress.
D. Her interest in adding comments.
3. What does the author think of her grandmother’s using social media?
A. It’s a chance to make new friends.
B. It’s an approach to exploring the world.
C. It’s a channel to achieve personal growth.
D. It’s a way to get involved in the big family.
4. Why does the author refuse her friend’s advice?
A. Her grandmother will be unhappy.
B. Her grandmother is a little stubborn.
C. She tries to show respect for her grandmother.
D. She likes her grandmother’s unique way indeed.
答案:
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者的奶奶为了融入大家庭并了解每个人的动态,新注册了社交媒体账号。虽然她使用社交媒体还不熟练,但作者认为她能参与进社交网络是最重要的。
14 | 英语·选择性必修 第二册(配外研版)
1.D 推理判断题。根据第一段中“Maybe it was a joke.”和第二段中“Is it really from her?”可知,作者对于收到的添加好友申请感觉到有点怀疑。故D项正确。
2.B 细节理解题。根据第四段中“It’s the fact that she’s on social media and has access to pictures of her family on a daily basis.”可知,作者认为,奶奶是否会熟练使用社交媒体并不重要,重要的是她加入了社交媒体平台并每天看家人们的照片。故B项正确。
3.D 推理判断题。根据倒数第二段可知,在作者看来,奶奶开始使用社交媒体,这意味着她会及时跟踪家人们的所有活动和动态,再也不会落下任何一件事了。故D项正确。
4.C 推理判断题。根据最后一段中“She can use social media however she wants.”可知,作者不打算干涉奶奶使用社交媒体方式的自由,这体现了她对奶奶的一种尊重。故C项正确。
14 | 英语·选择性必修 第二册(配外研版)
1.D 推理判断题。根据第一段中“Maybe it was a joke.”和第二段中“Is it really from her?”可知,作者对于收到的添加好友申请感觉到有点怀疑。故D项正确。
2.B 细节理解题。根据第四段中“It’s the fact that she’s on social media and has access to pictures of her family on a daily basis.”可知,作者认为,奶奶是否会熟练使用社交媒体并不重要,重要的是她加入了社交媒体平台并每天看家人们的照片。故B项正确。
3.D 推理判断题。根据倒数第二段可知,在作者看来,奶奶开始使用社交媒体,这意味着她会及时跟踪家人们的所有活动和动态,再也不会落下任何一件事了。故D项正确。
4.C 推理判断题。根据最后一段中“She can use social media however she wants.”可知,作者不打算干涉奶奶使用社交媒体方式的自由,这体现了她对奶奶的一种尊重。故C项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看