2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第二册外研版》

B
Ownership used to be about as straightforward as writing a cheque. If you bought something,you owned it. If it broke,you fixed it. If you no longer wanted it,you sold it or threw it away. In the digital age, however, ownership has become more slippery. Since the coming of smartphones, consumers have been forced to accept that they do not control the software in their devices;they are only licensed to use it. As a digital chain is wrapped ever more tightly around more devices,such as cars and thermostats,who owns and who controls these objects is becoming a problem. Buyers should be aware that some of their most basic property rights are under threat.
The trend is not always harmful. Manufacturers seeking to restrict what owners do with increasingly complex technology have good reasons to protect their copyright,and ensure that their machines do not break down, support environmental standards and prevent hacking. Sometimes companies use their control over a product's software for the owners' benefit. When Hurricane Irma hit Florida,Tesla remotely updated the software controlling the batteries of some models to give owners more range to escape the storm.
But the more digital strings are attached to goods, the more the balance of control leans towards producers and away from owners. That
can be inconvenient. Picking a car is hard enough,but harder still if you have to dig up the instructions that tell you how use is limited and what data you must give. If the products are intentionally designed not to last long, it can also be expensive. Already, items from smartphones to washing machines have become extremely hard to fix,meaning that they are thrown away instead of being repaired.
Privacy is also at risk. Users become terrified when iRobot, a robotic vacuum cleaner, not only cleans the floor but also creates a digital map of the inside of a home that can then be sold to advertisers (though the manufacturer says it has no intention of doing so). Cases like this should remind people how jealously they ought to protect their property rights and control who uses the data that is collected.
Ownership is not about to go away,but its meaning is changing. This requires careful inspection. Devices,by and large,are sold on the basis that they enable people to do what they want. To the extent they are controlled by somebody else,that freedom is compromised.
5.What benefit does it bring to customers if companies control the ownership of products?
A.It provides them with knowledge to prevent hacking.
B.It gives them the chance to be protected from danger.
C.It enables them to own the copyright of the products.
D.It helps them know more about complex technology.
6.The underlined words "that freedom" in the last paragraph refer to the freedom to
use devices as one's wishes
.
A.control other people
B.share the ownership
C.inspect devices at any time
D.use devices as one's wishes
7.The author may agree
C
.
A.customers should buy fewer digital devices
B.producers should control property rights
C.property rights need to be protected
D.better after-sales service is required
答案: 5.B 6.D 7.C
【语篇解读】 本文是一篇议论文。本文就“所有权”进行了论述。随着数字时代的到来,“所有权”的意义正在改变,但它不会消失。
5.B 细节理解题。根据第二段中“Sometimes companies use their control over a product’s software for the owners’ benefit... to give owners more range to escape the storm.”可知,特斯拉的例子指出如果产品公司控制产品的所有权,该公司可以采取措施避免他们的顾客遭受危险。
6.D 推理判断题。根据最后一段中的“Devices,by and large,are sold on the basis that they enable people to do what they want. To the extent they are controlled by somebody else,that freedom is compromised.”可推知,画线词组的意思是“按个人的希望使用设备的自由”。
7.C 推理判断题。根据第四段中“Cases like this should remind people jealously they ought to protect their property rights and control who uses the data that is collected.”可知,作者可能同意保护产权。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭